244

До до Банкер

преди 4 години

Ами всъщност опорките точно ти ги споменаваш - нямало проблеми, всичко било супер, нищо че самолета в близък бой го превъзхожда Ф16. Абсолютна химера е, че няма да се стига до близък въздушен бой в една модерна война. Това е ясно на всеки един специалист в тази сфера. Освен това времето на пилотираните прехващачи изтича и на всеки му е ясно, че следващото поколение прехващачи ще е безпилотно. Не ми се спори с промити мозъци, нека да не ви преча на пропагандата :)

243

Боби

преди 4 години

До Сата НАТО"Първо повтаряха мантрата, че стелт технологията е безсмислена.След 15 години мъчения скалъпиха някъф полу-стелт"Защо САЩ не иска Ф-35 да лети в Зоната на Турските С400?"После се подиграваха на Мъск, че ре-юзва първите степени - трябвало да си носят гориво за приземяване - сега и те се опитват да правят такава ракета."1. За сега само първите степени2. Първата степен носи сгъваемо крило и колесници, след навлизане в атмосферата се насочва към най-близкото летище и каца

242

Анонимен

преди 4 години

Докато руснаците оправдават изоставането си със смъртта на Корольов, американците работят целенасочено и с икономически оправдана космическа програма. Първия комуникационен спътник, първия метеорологичен спътник, първия геолого-проучвателен спътник, първата GPS, а в момента първата глобална безжична интернет връзка чието начало от 12000 спътника е поставено с първите 62 а до края на годината още няколко стотин спътника. Едните работят другите търсят оправдания.

241

един човек

преди 4 години

Много преди човечеството да прескочи границите на гравитацията....Дааа, но човечеството никога не е напускало границите на гравитацията,в момента когато я напусне,човекьт се саморазпада и унищожава физически. Тоѝ не може да оцелее, тьѝ като е сьздаден именно в условията на гравитацията,заради която сьществуваме и живеем на планетете ЗЕМЯ която е нашият раѝ и наѝ-свещенно място вьв Вселената. За сьжаление такива са законите и правилата на Вселената, и в частност НА ЗЕМЯТА.

240

Анонимен

преди 4 години

Одговора се крие в две имена немски Първото Вернер достатъчно е известен Второто Курт негов замесник в Пенемюнде но с друга съдба попада на исток и... да кажем тактично Коральов е просто полит комисар(един от малкото който може да си напише името и е мизерен ракетчик ) Там където Работи Курт ...Проблема идва като почива Курт ...

239

Банкер

преди 4 години

Плановете за двигателите на Сатурн 5 изискват ръчна заварка от най-прецизен тип, която за момента е невъзможна за робот. Толкова тясно специализирани заварчици в монента няма, поради това че тази професия, точно в този си тип отдавна не съществува и е заменена от роботи. Добре, ама тези тоботи правят определен тип заварки, за да се направят сложни заварки за ракетен двигател трябва да се разработи напълно нов робот. Именно затова е мн по-евтино да се разработят нови двигатели.

238

До Банкер

преди 4 години

Самолетът си е пълен успех. До няколко години ще е най-масовията изтребител в света.Повтарят се някакви изтъркани опорки, които изхождат от някой проблеми, които имаше със софтуера преди години при първите машини. Все пак това беше нов самолет. Другото, че не бил маневрен.Достатъчно маневрен е. Но това не е втората световна. Съвременният въздушен бой разчита на сензори и свързаност. До близък въздушен бой трудно може да се стигне. Отделно че се видя, че дори и а аеробатиката се справя отлично

237

Wat Da Fock

преди 4 години

Нещо сбъркано има в това "завладяване на космоса" .Нпример Рашките , първо тестват ракети, изпрашат кучета , после космонавт да обиколи земята няколко пъти, след това безпилотни ракети до луната,марс и венера после МКС и чак след няколко години планират полет с екипаж до Луната.А НАСА прави ТОЧНО ОБРАТНОТО .Ходят до Луната 5-6 пъти , после тестват Шатъл,изпращат все по малки безпилотни кораби до околните планети, обявяват конкурс ДРУГ да отиде до Марс и тази год тестваха кукла в полет до МКС.

236

Гостенин

преди 4 години

до 270: "Земята е място от което е невъзможно да се излезе! Това е перфектния затвор."Мдааа, и вътре във Земята има още една Земя, ама много по-голяма от тази, която виждаме.Тази мантра работи независимо от формата на пранетите - били те плоски, вдлъбнати или топчести.Къде се събирате такива уникати,а? Интернет събра всички луди по всички земни кълбета на едно място! И сега лудите са заедно и много кресливи.

235

Банкер

преди 4 години

Първо повтаряха мантрата, че стелт технологията е безсмислена.Дай му на русофоба да преиначава и да си измисля. Такава мантра няма, има критиката, че стелт технологията е свързана с формата и скелета на самолета, като това има влияние върху летателните му характеристики. Ф35 трябваше да бъде хем стелт, хем бомбандировач, хем прехващач, хем всичко останало. Няма как да стане това без компромиси, така че компромиса е маневреността и товароносимостта. Самолета е голям фейл, останалото е ПР.

234

висок

преди 4 години

Единствен от съветските космонавти само Гагарко не е летял в космоса!!! Капсулата успешно обикаля Земята и се приземява, а Гагарко го пускат с катапулт от самолет. Капсулата е нямала катапулт!! Само люк, който е бил затворен!! Всички снимки, записи "Паехали"...... са правени после. Рашките сами вече си презнават.

233

Анонимен

преди 4 години

Истината е съвсем съвсем друга. Това е някаква русофилска боза.

232

Пепа

преди 4 години

*** тва серизно ли?

231

Гостенин

преди 4 години

Можеше. Ама не можеше! И не можа.И сега не може. Което е и веселбата :-)

230

Анонимен

преди 4 години

От статията излезе че ако Сергей Корольов беше все още жив руснаците щяха да кацнат на Слънцето преди севернокорейците. Ако пък не се беше родил Горбачов СССР щеше да владее света. Пълни глупости.

229

Руската измет

преди 4 години

до такава степен е заразена от животинска проява на антиамериканизъм, че изобщо не вярва, че американците са кацнали , и то няколко пъти на Луната.

228

Сата НАТО

преди 4 години

Да спориш с Боби е все едно да обясняваш нещата от живота на един дървеняк, зубър, комсомолец, инжинер от рабфака с найлоновата риза и 16 диоптъра очила, дето е патентовал гайда с компресор.

227

Ха-ха

преди 4 години

Най-големия проблем обаче си остава забавеното развитие на киното и телевизията в СССР.Без тях "кацане" на Луната е невъзможно.

226

дедо Ташунко

преди 4 години

Ако баба ми имаше колища, щеше да стане трамвай. Дрън, дрън.

225

Калеко Алеко

преди 4 години

До До Калеко Алеко ... Изобретявал съм ракети, навремето се занимавах и с ракето-моделизъм, четях и романите на *** писатели фантасти, като братя Стругацки, Иван Ефремов и так далее, но това което те описваха си оставаше във сферата на фантастиката ... а това което са можели да направят ***, не е осъществено от тях и към настоящия момент ... !!!