264

Анонимен

преди 4 години

Хора излагате се, ето ви линка и моля ви се го прочетете и после елате да говорите, че нямало какво да се заварява по един ракетен двигател ...news . ycombinator . com / item?id=7304188

263

Сата НАТО

преди 4 години

1. За сега само първите степени2. Първата степен носи сгъваемо крило и колесници, след навлизане в атмосферата се насочва към най-близкото летище и кацаНе засега, Боби.От 20+ години поне се мъчат с тоя летящ хей руснаците (точно на такова прилича) и досега е само модел на статична експозиция. Както си беше през 2001 г, когато го видях на живо.

262

Боби

преди 4 години

До Банкер"Напротив Боби, има редица елементи по двигателя, които поради липсата на роботи през онези години ЕСТЕСТВЕНО е трябвало да се заварят на ръка"Вярно казваш но разбери двигателя е някакъв мизерен частичен процент от общата конструкция чак 90 години на миналия век се изобретиха програмируемите стругове и прочие благинки, но двигателите никога не са искали супер заварчиции. При двигателите основното е да се осигурят изгарянето на няколко дори тона гориво за секунда

261

До Боби

преди 4 години

Нищо не е взето от ф 18. Става дума за съвсем нова концепция. Която не изключва въздушния бой. Просто използва съвременните информационните технологии. Метровият радар не е панацея. Защото самолетът има различни режими на полета като близо до земята РЕБ и т.н.Израелските атаки над Сирия продължават почти всеки месец дори и след доставяне на модерно руско ПВО. А те си действат със стари ф 16 и ф 15.А случайно да знаеш изтребител с метров радар или само ще се разчита на наземно ПСО срещу ф 35

260

Банкер

преди 4 години

Трябва да започнеш да свириш на цигулка от 4г. възраст, това имах в предвид. Заварчици с подобен 20 годишен опит е имало много, поради производството по време на 2рата Световна. Но ти си се смей и си се забавлявай. Никой няма да се занимава насила да те образова.

259

До Боби

преди 4 години

Ти добре ли си.НЕ искали ф 35 до лети до турските С 400.Щото ще ги свалят ли? Щото Турция иска война със САЩ ли? Официалната причина е че не искат да работят с руското ПВО защото уж е несъвместимо с натовските технологии. Ре899ално въпросът е политически. А ф-35 ще си летят край С 400 от Инджерлик като стой та гледай.Мъск преизползвал САМО първат степен.Некадърник.Рогозин може много повече.Затова вече му излезе псевдониим батутчик когато се опитваше да се базика с МЪск. Вече на него се смеят

258

OTGOWOR

преди 4 години

До един човектова което си казал за гравитацията според мен е точната истина за човешките вьзможности и реалности,това важи с пьлна сила за цялото животинско и растително царство на ЗЕМЯТА. Браво.

257

Боби

преди 4 години

до Банкер"Самолетът имаше проблеми. Като всяка нова машина. За да се стигне до БВБ противникът му трябва да го открие преди него.Само че ф-35 е със стелт характеристики не като ф-117 защото все пак трябва да има и аеродинамика"1. За базова характеристика е взет Ф-18 - добър бомбер, посредствен прехващач2. Опита от Югославия доказа СТЕЛТ кри самолетите само в Сантиметровия обхват на радио лъчите, Милиметровия радар или допотопните Метрови радари от ВСВ го виждат прекрасно3. С300 има метров р

256

Мухаха

преди 4 години

До АнонименИ ти си същия дъвен философ като Банкер , а може би ти си Банкера , ама вече те е срам да пишеш с този ник .Значи казваш заваряването е като свиренето на цигулка и за да стане заварчик някой трябва да започне от 4 годишна възраст. Пич, смея се с глас . Особено на това как трябва да изучаваш изкуството на заваряването поне 20 години . Значи заварчиците работили по Сатурн 5 са започнали да се учат от 1947 година . При условие че двигателя е обявен за проект Януари 1962 .

255

Боби

преди 4 години

До До Боби"Уау преценка на технологиите по игри и по игрите и имал ДЕСЕТ годиешн компютър УАУ.А какво ще кажеш да играеш на Жабата на Праец 16 или тениса при който два праоъгълника удрят един кръг?"Човеко аз не играя на Екшъни, Шутъри, Куестове и т.н.Играя на стратегииКак е написан псевдо ИИ на компютърния противникдали всяка фракция е просто копие на другите с променен външен видКолко е увлекателна историята на игратаКак и дали единиците правят това което очаквам от тях или фиуу на юруш

254

До До до Банкер

преди 4 години

Самолетът имаше проблеми. Като всяка нова машина. За да се стигне до БВБ противникът му трябва да го открие преди него.Само че ф-35 е със стелт характеристики не като ф-117 защото все пак трябва да има и аеродинамика, но затрудняващи откриването му.Отделно има съвършенни сензори които позволяват откриване на по-далечни цели съответно изстрелването на ракета първи. Ако условията вече не са подходящи може да използва скоростта и дистанцията за да напусне бойното поле преди да се стигне до БВБ

253

Анонимен

преди 4 години

Пък китайците засадиха памук на обратната страна на Луната. По данни на извънземните реколтата е превъзходна. Български индианци са готови да я оберат срещу надник 25 лева на лунен ден.

252

Банкер

преди 4 години

Напротив Боби, има редица елементи по двигателя, които поради липсата на роботи през онези години ЕСТЕСТВЕНО е трябвало да се заварят на ръка. Информацията е на един гугъл сърч, защо се противите, английски ли незнаете?

251

Банкер

преди 4 години

Напротив Боби, има редица елементи по двигателя, които поради липсата на роботи през онези години ЕСТЕСТВЕНО е трябвало да се заварят на ръка. Информацията е на един гугъл сърч, защо се противите, английски ли незнаете?

250

Боби

преди 4 години

До Анонимен"Много обичам дървени философи приятел, това дето съм го написал не съм го измислил аз, идва директно от говорител на НАСА."Хорица нещо сте във ситуацията на Шах с Пешката. Тези супер заварчици, заваряващи плскости метал с различна дебелина са необходими не за САМИЯ РАКЕТЕН ДВИГАТЕЛ а за ОГРОМНИЯ КОРПУС НА РАКЕТАТА. Пестяло се е маса от всичко което си помислиш. Съвременните ракети са направени от плоскости с еднаква дебелина за по-евтино и роботизирано заваряване.

249

До Мухахах

преди 4 години

Намери curiousdroid в youtube и гледай видеото му за двигателите на Сатурн 5. После си удари един задвартник и прочети какво е dunning kruger синдрома.

248

Боби

преди 4 години

До Анонимен"Одговора се крие в две имена немски Първото Вернер достатъчно е известен Второто Курт негов замесник в Пенемюнде но с друга съдба попада на исток"Магнус, Курт - Учен механик 7 години до 1952 е работил за СССР - специлизирал се е в Жироскопите - тоест системите за насочване на ракетите.А кой е разработил РАКЕТНИЯ ДВИГАТЕЛ НА СССР, КОЙ Е РАЗРАБОТИЛ СПЛАВИТЕ ЗА ТЕЗИ РАКЕТНИ ДВИГАТЕЛИ без това няма ракета.

247

Анонимен

преди 4 години

До МухахаВместо да си говориш от задните части озпочзвай гугъл за да провериш написаното. Ти занеш ли какво се изисква за перфектна заварка? Към 20 години практика. Това е изкуство, нещо като свиренето на цигулка - за да станеш виртуоз се изисква да започнеш на 4г. възраст. Много обичам дървени философи приятел, това дето съм го написал не съм го измислил аз, идва директно от говорител на НАСА.

246

Мухаха

преди 4 години

До БанкерКакви ги говориш? Ти въобще четеш ли после какво си написал . Нека те цитирам : Двигателите на Сатурн 5 изискват ръчна заварка която за момента е невъзможна за робот , но хора заварчици НЯМА защото са заменени от роботи ...... КОИТО НЕ МОГАТ ДА ПРАВЯТ ТАКИВА ЗАВАРКИ .... и затова вместо да обучат заварчици НАСА разработват нови двигатели.Ти си ГЕНИАЛЕН УНИКАТ. НЕВЕРОЯТЕН. Как до сега не са те предложили за Нобелова награда.... или поне да влезеш в Гинес с тези разсъждения .

245

До до Банкер

преди 4 години

Ами всъщност опорките точно ти ги споменаваш - нямало проблеми, всичко било супер, нищо че самолета в близък бой го превъзхожда Ф16. Абсолютна химера е, че няма да се стига до близък въздушен бой в една модерна война. Това е ясно на всеки един специалист в тази сфера. Освен това времето на пилотираните прехващачи изтича и на всеки му е ясно, че следващото поколение прехващачи ще е безпилотно. Не ми се спори с промити мозъци, нека да не ви преча на пропагандата :)