42

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен41Точно щото са на органична основа - се възстановяват. Но трябват растения.

41

Пустиняк

преди 4 години

Много забавно е винаги когато има такава статия и излизат форумните капацитети по ганьовизъм. Значи, срещу доклади на ООН, срещу климатолози, еколози посветили цял живот на науката, заставащи с име и репутация зад докладите си, безброй научни публикации, измервания, доказателства, стотици книги и филми, застава мазният тумбак на ***, и с безкрайното си невежество отрича всичко, само защото тези идеи му се струват либерални, и ще му попречат да мърси и свинства.Добре, че от него нищо не зависи

40

До 33

преди 4 години

Само пандемия и глобални катаклизми ще решат проблема, 3-4 милиарда души трябва да загинат по един или друг начин

39

33

преди 4 години

До 37А мога да започна и с теб.не знам.не съм решил още.

38

Анонимен

преди 4 години

До До 20За горивата мисля че е очевидно - те са на органична основа и не се възстановяват; за дървесината също; хранителните ресурси - човекът е живо същество и има нужда от храна - изброените от Вас химични елементи и неорганични съединения не се ядът; за щастие човекът още не се е научил да влияя върху магнитното поле на Земята, иначе посочената от Вас H2O, както и газовият състав на атмосферата също са под заплаха. Но последните пък са зависими от температурата, съответно затоплянето.

37

Анонимен

преди 4 години

единственият евтин начин за извличане на CO2 е дърветата и растителността.Всичко друго е свързано с влагането на огромно количество енергия, производството на която е свързано с отделяне на още по-голямо количество CO2.

36

8

преди 4 години

До Анонименномер 33 дето иска да редуцира човешката популация може да даде отличен пример като започне със себе си

35

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен30Кажи един начин примерно?

34

Анонимен

преди 4 години

До 25 Първо не е вярно, че нищо не се губи, слънчевия вятър отнема газ от горната атмосфера, метеоритите добавят материал.Второ формата на въглерода е от значение, едно е той да е заключен във вековни гори, друго е да е в атмосферата.Трето явно ти си по-компетентен от една сурия учени, че да ни даваш обяснения.

33

8

преди 4 години

кой ли пък им вярва вече на тия зелени ***, единственото зелено дето ги интересува тия отрепkи са зелените гущери

32

Анонимен

преди 4 години

Ако човешката популация се редуцира 3-4-5 пъти, всичко ще си дойде на мястото. Друг начин няма.

31

Анонимен

преди 4 години

До АнонименТехнически никога няма да има възможност. Но има много други начини с които човекът да влияе на климата, има хора които могат да променят климата. Всъщност климата до голяма степен е зависим от човека.

30

Че

преди 4 години

Точно така, лимит. Всичко трябва да е в определени норми. На Иван му се полагат 1л. вода на ден, 500W на ден, 100гр. протеини, 100гр. въглехидрати, 50л. гориво на месец, социални точки - дали си е платил данъците този месец, ако не е - спираме му достъпа до градският транспорт и дори достъпа да асансъора в панелката, в която живее...

29

Анонимен

преди 4 години

След като на екоталибаните CO2 e големия враг, защо не настояват за извличането му от атмосферата? Науката от много години, знае химико-физичните свойства на CO2 напълно възможно е да се изградят глобални комплекси за извличането и складирането му, на океанското дъно или в подземни джобове.

28

Анонимен

преди 4 години

До До 19И какъв ще е този научен подход? Техническите възможности на човечеството още не позволяват директни манипулации на климата, обратно на конспирационните теории. Това за въглеродните емисии също не са го измислили политиците - откъде такава компетентност? Учените са го измислили. Не мога да знам, доколко предлаганите мерки ще са ефективни, но хората идентифицираха проблема и предложиха решение. Планът се прилага, защото друг вариант пред човечеството няма.

27

Анонимен

преди 4 години

Смешно е, човекът да се грижи за природата, разни еколози и грети тунберги, хората са се взели много насериозно. Човекът е едно нищо, планетата може да го унищожи за секунди, или да го залее с изобилие от енергия, храна и ресурси, но дали това е от полза за човека. Какво изобилие за българите например, те ще се отровят от чалга, наркотици, алкохол и свинско месо, ще се разложат от мързел.

26

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен26Виж се първо себе си бе ***.

25

До 20

преди 4 години

Хайде обясни как се изчерпват природните ресурси, H2O как се изчерпва, а въглеводоридите и т.н.? Всички химически елементи от които е изградено тялото ти, съществуват от милиарди години, произведени от колапсирали звезди - нищо не се губи, няма как да се загуби.

24

Анонимен

преди 4 години

A Путин защо не дава ресурси, а? Има ресурси за цялата планета, а ги е окупирал и не дава. България как дава и злато и всичко, а Путин не дава, а?

23

До 19

преди 4 години

Нормално е да има климатични промени, никога климата не е бил константа, дори в кратката история на човечеството, сме преживели периоди на захлаждане и затопляне. Това което правите вие екоталибаните е да изопачите един научен факт, така че той да обслужва вашата секта. Зелената мафия е факт, това са безкруполни рекетьори, търгуващи със страховете на хората. Ако ще борим затоплянето, то трябва да е с научен подход, да създадем механизъм за конторл на климата, с клетви и простотия няма да стане.