62

до Пустиняк

преди 4 години

С какво ООН, нпо-тата и платените изследвания са заслужили доверието на Ганъо относно промените на климата? Ако искаш да си говорим за изследвания последното направено преди месец е със заглавие -"NO EXPERIMENTAL EVIDENCE FOR THE SIGNIFICANT ANTHROPOGENIC CLIMATE CHANGE" на J. KAUPPINEN и P. MALMI, но това иследване никога няма да го пуснат в новините, защото не всява паника и не отговаря на аджендата за деня...

61

Анонимен

преди 4 години

До До 58Не само с въглища. Може да използваш и вечен двигател от какъвто ти род хареса.

60

До 63

преди 4 години

Да може би си прав всъщност, може да се засажда слонска трева да речем, да се коси, балира и депонира дълбоко в земята, в бивши изчерпани мини да речем. Може би това ще е по-ефективен подход за извличане на CO2, просто трябва да се създаде организация и да се внедрят подобни механизми масово.

59

До 58

преди 4 години

Хайде бе, вярно ли ел. енергия се произвежда само с въглища? Пак затъваме в екоталибански простотии. Имаш атомна енергия, напълно чиста и много ефективна, строиш АЕЦ и започваш промишлено извличане на CO2 - нещата са прости. Фотоволтаиците са много неефективни, може би ветрогенератори, там проблема че на тях не можеш да разчиташ, да подават постоянно ел. енергия. Най-ефективни са водноелектрическите централи, но и там както знаем екоталибаните сте много против.

58

Анонимен

преди 4 години

До 59Тревата също може да се складира.Виждал съм бали слама на 30+ години в много добро състояние.За съжаление обаче, за транспортирането и направата на тези бали слама, все още е нужна доста енергия от фосилни горива.

57

Анонимен

преди 4 години

До 59Тревата също може да се складира.Виждал съм бали слама на 30+ години в много добро състояние.За съжаление обаче, за транспортирането и направата на тези бали слама, все още е нужна доста енергия от фосилни горива.

56

Анонимен

преди 4 години

Ако все още имате останали буркани със зимнина или , не дай си боже, кисело зеле, е крайно време да ги изхвърлите, че мирише, все пак вече е юли.

55

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен55Нещо не ти разбрах идеята.

54

До 40

преди 4 години

Дърветата до някъде могат бъдат използвани за извличане на CO2, но храсти, треви и т.н. ниска растителност, не вършат никаква работа. Всяко растение умира, гние и отделя поетото от него CO2 в атмосферата, отделно се отделят и значителни количества метан, който пък е много по-мощен парников газ. Дърветата могат да свършат работа, само ако се засаждат, след 10-20 години секат и дървесината се заравя дълбоко в земята, така CO2 няма да се отдели в атмосферата.

53

Анонимен

преди 4 години

До 50Сухия лед се прави с компресори, работещи на ток. А въпросният ток се получава с изгарянето на въглища. Т.е. ти ТУК получаваш 1 килограм сух лед, а в Раднево в атмосферата се отделят 10 килограма друг СО2.И като цяло - ефектът е отрицателен.Единствено - електроцентрали от възобновяеми източници - слънце, вятър, вълни. Но за съжаление човечството още е доста далеч.

52

Анонимен

преди 4 години

Нека, да поесня - изчетоха се за всичко, което не е САЩ, богатит EU държави, Русия и Китай. Останалите сме прецаканите ...

51

Анонимен

преди 4 години

Може много да се направи но от хората с парите. Нека си купят по 1 вила в региони които каквото и да става ще оцелеят. Всички останали пари да инвестират в акции на компании от въгледобива, двигателите, пластмасите и самолети. Не след дълго планетата сама ще премахне заплахата. Не е нужно ядрено или био оръжие, след тях няма оправяне.

50

Анонимен

преди 4 години

До До 29Написах, че ПРЯКО нямат възможност, което е факт. Извличането на CO2 от атмосферата също е технически невъзможно. Най-добрата химична реакция за свързване на CO2 e фотосинтезата. Но и засаждането на дървета няма да свърши работа - вече не навсякъде, където е обезлесено, е възможно, а и трябва време, за да пораснат. И никъде не съм казвал, че само човекът има пръст в глобалното затопляне. Но НАУЧНИТЕ факти го сочат като твърде вероятен виновник.

49

43

преди 4 години

До 33По хуманно от това няма, с кастрация и хомосексуализъм ще отнеме време, което човечеството няма, а да не говорим за дивите животни чиито популация намалява драстично. След време освен зеленчуци, ще се ядем взаимно

48

аз съм друг

преди 4 години

До 47извинете, че се намесвам в разговора ви, ама да те поправя.Човек е способен бавно ( доколкото примерно 100-200 години е бавно ) да влияе на климата, но за съжаление само в една посока - към затопляне.Т.е. от нефт и кислород може да направи СО2, но от СО2 не може да направи нефт и кислород. надявам се - засега. За в бъдеще - а дано.

47

До 36

преди 4 години

Чувал ли си за сух лед, пил ли си газирани напитки? Ето как може да се извлича CO2, има и други подходи разбира се, трябва да се най-ефективния и да се създаде глобален механизъм за контрол на климата - това е напълно позтижимо, дори със сегашните ни технологии, в бъдеще почти сигурно, ще е много по-лесно за изпълнение.

46

До 45

преди 4 години

Доматите и краставиците които ядеш не стават за един ден! Това което ти изяждаш за 15 Мин расте с месеци, да не говорим за водата, която е нужна! Или викаш може да изсечем горите за да засадим зеленчуците, които ядем, за да има повече разстения?

45

33

преди 4 години

До 43Би трябвало да има и по-хуманни начини - наркотици, алкохол, хомосексуализъм, кастрация.Така се убива не директно индивида, а наследниците му, съответно индиректно води до намаляване на популацията след време.Бялата раса го прави от доста време.Проблемът е в жълтите, черните и ***.

44

До 29

преди 4 години

Хем ревеш неутешимо как само и единствено човека е виновен за глобалното затопляне, хем сега твърдиш, че сме нямали техническите възможности да контролираме климата - типичен пример за шизофрения. Учените нямат нищо с истерията създадена от екоталибани като теб, истинския учен изучават природните закони, той не се занимава със сектански простотии, не заплашва с апокалипсиси и т.н. За човечеството няма невъзможни неща, ние можем да преодолеем всеки един проблем, защото имаме разум, нямаме таван.

43

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 45Не само че трябват растения, но ще трябва и да почакате като минимум няколко десетки милиона години, за повечето горива - повече.