95

Анонимен

преди 4 години

Ама Украйна е на страната на НАТО с още по евтина и квалифицирана работна ръка и сериозна военна промишленост.Съседка е на Полша и не ползва руски енергиини източници.Ето тя ще спечели най много от упадъка на Турция.

94

Закономерен край

преди 4 години

Който започне да се "братушка с Русия" дотам стига - бедност и мизерия.

93

Анонимен

преди 4 години

Вече е факт,че Р.Турция се защити от всякаква агресия.Само преди две гпдини и половина "неутрализира" военен преврат.Преди година презотврати и финасова криза.А сега вече може да отрази и военна агресия.Отношението на САЩ към Р.Турция е ярко доказателство,че САЩ приятели нямат а само интереси.Турските гражадани не са стадо с овчар а са вече народ.От как е Република,Турция изживя своя катарзис и уверено следва своя път.Нито социализъм,нито див капитализъм.Няма Маркс,няма Фроид.

92

Анонимен

преди 4 години

А защо Европа не може да си разработи собствени самолети оръжия ами ще купува от САЩ?Толкова ли е изостанала Европа технологично че да не може да произведе един обикновен боен самолет?Къде са великите немски и френски инженери? Къде са мощните европейски корпорации и индустриални производства?До кога Европа ще е подчинена на САЩ?

91

мюмюн

преди 4 години

ердоган е политик с манталитет на продавач от капалъ чаршия,но за самолетите не се е объркал Ф-35 не са технологично чудо и те имат своите слабости,а на янките е полезно да им се натрие носа понякога

90

100 % TURK

преди 4 години

Турция ще купува това което и е необходимо. Който не го е разбрал, вината е в него.

89

привет от Германия

преди 4 години

Турция искала да е хем с русия ,хем със САЩ ?!В живота една жена може да е с двама мъже , има начини как да прикрие изневярата ! Но във военно отношение няма как хем да си с враговете на НАТО ,хем да си с НАТО !

88

привет от Германия

преди 4 години

Идеален повод САЩ да си преместят базите от Турция в Гърция ! Турция да си ползва сама базите или да ги отдаде под наем на русия , от долари да премине в рубли ! Както се очертава натам отиват нещата !

87

Инджирлик

преди 4 години

Базите на САЩ в Инджирлик не са отдадени безплатно. Турция може да им вдигне наема след предизвестие.

86

Анонимен

преди 4 години

НАТО ВЪН!

85

привет от Германия

преди 4 години

Турция доставя близо 900 компонента за F-35, а този износ се изчислява на 12 милиарда долара. Припомня се освен това, че в турската оръжейна промишленост работят над 30 хиляди души. Не е ясно каква работа ще си намерят сега онези от тях, които ще останат без работодател........................................Да започнат да изнасят компоненти за Калашници ,за танк Армата и други видове руски оръжия ! От долари заплатата им да премине в рубли !

84

привет от Германия

преди 4 години

Естествено, турското правителство никак не се радва, че страната отпада от програмата F-35. Ердоган игра вабанк и изгуби. Той си мислеше, че ще може хем да закупи руската система, хем да остане в сделката със САЩ за F-35...............Американците не са гладни за пари като руснаците ! Затова няма да продават Ф-35 на Турция ! САЩ могат и без доларите от Турция ! Който купува оръжия от враговете на НАТО нека да продължава да купува от тях , дори ако има доблест нека излезе от НАТО !

83

мдаа

преди 4 години

При тая ситуация няма да се учудя ако комшиите започнат да излизат на ленински съботници. Бездруго пропуснаха строителството на социализма -таман сега ще наваксат.

82

до 88

преди 4 години

До АнонименВоенната история е история на дългобойността на оръжията.След ножа идва сабята , после копието , стрелата , пушката и пр.Който е добър в далечен бой -той печели , защото до близък бой не се стига.

81

Анонимен

преди 4 години

До 90 ами отивай на север :) Какво седиш в чужда държава.

80

Българин

преди 4 години

Колкото по-далече от САЩ, по-добре.

79

Анонимен

преди 4 години

Разсъждение на бефдняка от панела. Да си купим по евтина ракия, че да имаме повече. Нищо че черния дроб, ще замине :)

78

Анонимен

преди 4 години

И ние трябваше да купим новите СУ. Двойно по-евтини, без абонаментни такси за софтуера, двойно по-мощни в близък бой и калпави в далечен, но на нас не ни трябват за далечен - Като го засечем над Турция, че идва напр. ние нямаме право да го свалим.

77

АДМИРАЦИИ

преди 4 години

Поздравления за Ердоган . Изпрати си Службите на Турция в България за да информират НОИ че България изплаща Стотици Милиони Евра годишно на Умрели Хора .Едва от вчера НОИ започна да иска документ от Турция за получаване на Пенсия на турци записали се като Репресирани - че са Живи . Но пак е Източване на НОИ - за Турците искат да докажеш че си жив през 6 месеца - за Българите е 30 дни . Ако ми схващате анализа - досега НОИ е плащал на Пенсионер в Турция без да знае дали е умрял .

76

Искаше или иска?

преди 4 години

Заглавиято е малко неточно. Ердоган искаше да е с Русия и със САЩ, но и сега не личи да си е променил мнението. Така че използваното минало време си е чиста спекулация. "не правете като тях". А къде ще ходят САЩ? Няма да им продадат самолети? Турция ще си купи не по-лоши (а и сигурно по евтини) от Русия. Турците просто си знаят интереса. А и от нашата история се вижда, че и България е печелела тогава, когато е балансилара между т.н. :велики сили" а не когато е била сателит само на една от тях.