115

Анонимен

преди 4 години

Кюрдите бяха съюзник на щатите срещу ислямска държава и те поеха ангажимент към тях турците да прекратят геноцида. Сега Ердо продължава за избива кюрдите и търси за съюзник Путин , но това ще му излезе от носа. Който се е хванал на едно хоро с мечката добро не е видя, който провежда политика на генозиц -също.Дните са му преброени.

114

Анонимен

преди 4 години

Кога и ние ще дораснем като турците да се борим за суверинитета си!

113

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 127Ония Су 57 които безславно отидоха в историята ли???:)) Същите тези бракми 4++ поколение от които се отказаха индийците??? Същите тези с ЕПР като на прогимназия?? Ххахахах!

112

Анонимен

преди 4 години

Сега Ердоган с пълно право и с най голямо удоволствие ще си купи по модерните , по евтини и супер мощни самолети Су57 от руснаците

111

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 124Зареждали се по 20 минути. ДА! Ама зависи колко тръби имаш, та да осигуриш непрекъснат огън.

110

Анонимен

преди 4 години

Турция въобще не се нуждае от САЩ. САЩ само създават кризи около границите на Турция. Един ден САЩ ще и докарат гражданска война вътре в самата Турция. Турция има нужда от стабилни съседи с които да прави пари, а не да възпира огромните маси от хора подгонети от американските въздушни удари. САЩ не са и истински приятели, САЩ я използват.

109

баба мара

преди 4 години

сега убедихте ли се колко вредни за света са нато и ес след като няма сив и варшдоговор от какъв зор са тези организации и нали имаше клауза нато да не се разширява на изток и защо трябва да се купува оръжие само от сащ

108

привет от Германия

преди 4 години

И никой не е изненадан, че Москва вече предложи своите изтребители СУ-35,...............................................Дори и аз не съм изненадан защото знам ,че Ердоган си изпърдя късмета и няма друг избор , ще похарчи още милиарди долари за руски тенекии ! Евалла на САЩ ,че оставиха Ердоган в ръцете на Путин ! Както се казва в една поговорка - на такава глава ,такъв калпак !

107

pravomira

преди 4 години

До МдаА латинска Америка не сти на едно място, мърда и чайната действа, тихо, незабелязано с усмивка, Аледващият президент, ако има такъв, ще ес прародители други по малко бели и неагресивни.

106

Ха-ха

преди 4 години

До до 110Докато създадат Кюрдска република,всички кюрди ще дадат фира...Целта на покупката на с-400 е точно такава-да пази турските войски от американска агресия,докато унищожават кюрдите!Турция много добре знае как бе създадено Косово и че без американско въздушно превъзходство това нямаше как да стане.

105

полито глог

преди 4 години

Сближаването на Ердоган с путин много приличона този на Хит лер и сталин.

104

pravomira

преди 4 години

До привет от ГерманияКомшията е по близък от далечен брат, особено, когато този брат е братоубиец, нашенска поговорка,

103

Мда

преди 4 години

Може да се каже,че и Тръмп играе ва банк!Нормално-положението е такова,че иска бързи,решителни и...рискови мерки.Ако САЩ искат да запазят световното си господство-трябва да са готови на всичко.Същото важи и за останалите,които се борят за добри позиции в Новия Свят.На тоя фон поведението на ЕС е изумително-изглежда НИКОЙ там не осъзнава накъде вървят нещата и не взема адекватни мерки!Може да се каже,че засега само САЩ,Великобритания,Израел,Турция,Русия и Китай имат ясна визия за бъдещето!

102

Анонимен

преди 4 години

До привет от ГерманияЗащо САЩ да местят базите си? Може просто базите да сменят държавата собственик и готово.

101

привет от Германия

преди 4 години

Игра вабанк.............................Вабанк играят онези ,които са си *** пътеките и нямат друг избор , Ердоган е един от тях ! Евалла на САЩ ,че ще оставят Ердоган в ръцете на Путин ! Путин бави ,но не забравя и вероятно никога няма да забрави за сваления руски бомбардировач ! Щега Путин ще го изкара през носа на Ердоган ! Колкото и голямо приятелство да симулира , Путин ще си отмъсти защото много добре знае ,че Ердоган няма избор !

100

до 110

преди 4 години

До ХА-ХА-ХА-ХААААААААААНа това лесно му се намира начина .Създава се Кюрдска република -съюзник на щатите ,местят базите при тях и Ердо увисва да си играйка с Путин. На по-малка от сегашната територия естествено.

99

Анонимен

преди 4 години

Обтягането на отношенията между Турция и САЩ нямат нищо общо с Русия. То започна след като Анкара не само отказа да се присъедини към т.н. коалиция на желаещите, окупирала Ирак през 2003 г., но и не допусна използването на турска територия и въздушно пространство във военните действия на коалицията срещу сънародниците на Саддам Хюсеин. Поведението на югоизточните ни съседи беше съвсем разбираемо, защото в плановете на САЩ влизаше създаването на кюрдска държава върху територии на Ирак и Турция.

98

привет от Германия

преди 4 години

Стана ясно ,че Турция си изпърдя късмета ! Опита се да се противопостави на тези ,които й помагаха с нови технологии ,инвестиции и прочие ! Когато една държава не е в състояние сама да си създава високи технологии , добра икономика и прочие ,не е добре да се противопоставя на онези ,които й помагат ! В противен случай ще си изпърди късмета и ще загуби доларите , а после отчаяно ще търси спасение в рублите ,което е малко вероятно !

97

До 1066

преди 4 години

Защото ЕС няма армия а е окопирана от САЩ изцяло от как СССР рухна и Русия се оттърва от социализма и от соц.страните.ЕС са васален съюз от които нищо не зависи.

96

Факт

преди 4 години

Една държава/нация НИКОГА НЕ МОЖЕ да стане велика,ако слугува на друга/и!Турция търси своето място при новото преразпределение на Света и определено не желае да се задоволи с роля в миманса,където искат да я държат САЩ.Естествено,всичко това крие огромни рискове,но играта си струва!Светът ще е много различен след 20-30 години и усилията за постигане на добра позиция трябва да се полагат отсега.