338

Патриот

преди 4 години

Предатели! Защо ни занимавате с такива хора? Само страхливци и продажници напускат Родината. Истината е, че сега се чистим от плевелите. Не само не е бедствие, а България ще е по-силна и с истински патриоти и борбени хора на честта. Никога да не се връщат тези които предадоха рода си. Не са добре дошли тук.

337

Реалистка

преди 4 години

Жалкото е, че много наивен народ ще прочете тази безумна публикация и ще я вземе за чиста монета! Нито в България медицинска сестра взима 398лв, нито в Германия 2.900 евро. Българската заплата трябва да се удвои на около 800лв, а Германската да се намали наполовина на около 1.500 евро. А разноските там са тройни. Справка - медицинска сестра съм. В Англия е най-доброто заплащане на медсестри в целия ЕС.

336

Anonimna

преди 4 години

До Men: ти всъщност си доста неграмотен, ставаш за мияч на чинии на Запад. Или да береш ягоди в Англия! ;)

335

мен

преди 4 години

*** ти Мария Кюри. Историята е от ясна, по ясна, най ясна, в България жените се малтретират под път и над път. Права, някакви и то, има само Фандъкова и Цецка Цачева. Препрограмирано е една жена дето е учила в Германия висше, да се ожени за германец. Те си го представят от 10 клас някъде. И после там какъвто дойде. Аз средни техници в Германия познавам доста, ходят е една папка дето са им дали за Аусбилдунга и каквото пише вътре всичко са наизуст го знаят, на две три години им дават нова папка

334

Анонимен

преди 4 години

До гошко: аве, Гоше, ти да не си мед.сестра, че си толкова наясно? Това да не са ти средните векове? Акцентът не е никакъв проблем - има си кой да снема. От нея ще се иска В2 езиково ниво - напълно достатъчно. До мен: ти що си пъхаш човката, където не ти е работа? Че какво като е техник мъжът й? По-долна класа човек ли е? Знаеш ли им историята? А да ти идва на акъла, че човекът може да е направил компромис със себе си като мъжа на Мария Кюри? Че има златно сърце, обича я и я *** добре?

333

гошко

преди 4 години

Българска медицинска сестра не може да започне директно работа в Германия, без да премине съответно приравнително обучение, което е платено, без да стане член на съответните федерални и регионални съсловни и професионални организации, където също ще предявят изисквания към нея.Няма да бъде допусната до работа с пациенти, ако не говори БЕЗАКЦЕНТЕН немски език. Липсата на акцент е важна за т.нар. "изграждане на доверие" и много чужденци така и не го преодоляват. Останалите проблеми също остават

332

Мен

преди 4 години

До АнонименМалко ми е жал за теб, много такива ги видях. Ама ние сме си виновни, българите имам впредвид. Българско момиче, учила висше в Германия. Най-вероятно си била отличничка в България, после в Германия, учебниците с кориците си ги учила. И на края да свършиш със среден техник в Германия, това е просто жалко. Ти трябваше да ни водиш към бъдещето. Ама сами сме си виновни както казах.

331

Анонимен

преди 4 години

Тук една дама казва, че не би се снимала гола за пари. Аз пък, ако ми платят добре, честна дума, пичове, ще покажа питоня. Само че никой не се интересува от дърти мъди, приятели мои, а всеки иска бели цици. Пък ще ми разправяте после - мъжки свят било...

330

Анонимен

преди 4 години

Живея от 19г. в Германия. Завърших тук висше образование, имам престижна държавна работа. Тук всичко е щафеловано, с опита се качва и заплащането, освен това има профсъюзи, които се борят постоянно за увеличения. Богата няма са стана, но имам един стандарт, който не ме кара да мисля постоянно, как ще си платя сметките. Съпруга ми има "само" професионално обучение (Ausbildung) но е добър в професията си и работодателя цени това. Който се развива постоянно, просперира тук.

329

Анонимен

преди 4 години

В Германия а и не само ако не си квалифициран специалист ще миеш чинии..Ти като си нлтолкова велик и твоите познати са специалистки успех.ние простите плейбеи сме минали през всичко.

328

Мен

преди 4 години

До AnonimnaТова е един мъжки свят, аз съм мъж. Много пъти съм го виждал, за жените особено тези със известно самоуважение е доста трудно. Затова и мнго рядко се срещат такива. Успех във всичко ти желая, да намериш това което търсиш.

327

Anonimen

преди 4 години

3017 аз бях със средно образование.късмет на твоите познати ако са кадърни специалистки няма да минат през това.

326

Anonimna

преди 4 години

Е такава съм мен.И като кранист бих работила. Аз така спя спокойна никога не бих била снимана гола примерно за да имам пари.Доста се поборих по чужбина, иначе дявола предлага и други варианти за леките жени. Аз съм *** и упорита.

325

Анонимен

преди 4 години

За расовия дебат - всяка капиталистическа просперираща (а може би и не само) държава е обречена да стане мултикултурна. Колкото и да е странно, Япония пое наскоро по този път, Китай със сигурност е натам, за САЩ и Европа си знаем. Това ще е светът на утрето и няма какво да се чудим.

324

Анонимен

преди 4 години

До Нина, уча в момента за мед. Сестра. Знам какво е на твоята позната. Идея си нямаш за какъв кошмар иде реч....

323

Мен

преди 4 години

До AnonimnaЧесно къртиш мивки. :))). Не ти се смея усмихвам ти се. Желязна си това беше готин завършек на вечерта така да се каже.

322

Anonimna

преди 4 години

Господин 300 като отидеш без необходимо образование това се прави. Там не пускат червеното килимче само щото си от класаМен не ме е срам. Боец съм . Не съм падала на нивото на евтините сексуални жени. Гордея се че съм оцеляла миейки чинии а не като лека жена.

321

Мен

преди 4 години

До AnonimnaНяма да им се даваш, на западняците.

320

Мен

преди 4 години

Аз между другото чак сега гледах филмчето от статията. Ами то просто не е за коментар. Покъртително е че за 1328години история, сме докара ли България на това дередже. Аз се срамувам че съм българин, като гледам това филмче. Вие не се срамувате, вас не вие комфортно че в Германия имало много не себеподобни.

319

Мен

преди 4 години

Айде стига бе. Либерия и Конго, че 50% са бели, така ли? По РТ ли го казаха ?