278

Anonimna

преди 4 години

Незнам помисли си. В България ако искаш да взимаш добри пари пак в международни компании с чужди езици трябва да работиш. Клиентите са чужденци и са същите капризни и нетолерантни гадове. Иначе може и в бг фирма ама паричките още са мизерия

277

Анонимен

преди 4 години

Да не говорим, че заради езика ще срещне зверски трудности. Оплакват се за щяло и нещяло, недостатъчно усмихнат, чаят не беше с нужната С. Стандартът е по висок и заради това можеш да ходиш. Има мн хора, на които им пращат пари от БГ за да живеят тук. Имам още година....дано остискам, кракът ми няма да стъпи тук

276

Анонимен

преди 4 години

До Киро Х,Те и сега бягат, но не от хубаво. Истината е, че в България да си образован не е на почит.Всички медалисти от олимпиадите по точно науки отиват да учат във великите американски университети и започват да работят някъде там. Имаме изключителни личности с успехи на световно ниво там, но да не се лъжем -те нямаше да могат да постигнат тези успехи, ако бяха останали да живеят в безперспективна България. :)

275

Anonimen

преди 4 години

Разбирам те и аз бях в Германия 4 години и се чуствах като слугиня камериерка но нямах и образование. Работи се зверски наистина.Една стая за 20 минути иначе си чао. Но мисля че ако си квалифициран кадър няма да е толкова зле. А и имах позната германка сестра която на Майорка и в Италия си ходеше. Коя българска сестра може да си го позволи.

274

Анонимен

преди 4 години

Тази статия е на една заблудена персона. Аз уча за мед. сестра в Германия и мога да ти кажа, ще ще ти вземат и последния дъх там. Аз нямах късмета да попадна на хора. Образованието в тази сфера е събрало там пълни ***, защото не се учи в университет , а е т. нар. Ausbildung,т.е от хора със завършен 10 клас. Ще ти платят 2900, после ще вземат от тях 600 като данък. Ще платиш жилище, ток, вода ,телефон, храната е евтина. С тази професия не се забогатява...

273

Anonimna

преди 4 години

Ми нека се пробва жената търсят се мед. Сестри. За съжаление нямат недостиг във всички професии иначе да сме се евакуирали всички

272

Киро Х

преди 4 години

До АнонименРазбирам. Само един въпрос, когато си в Германия (да приемем, че приличаш на етнически германец по външни белези) и си отвориш устата да се заприказваш с германци, какво ще отговориш когато те попитат каква е националността ти?

271

Анонимен

преди 4 години

До Киро ХНе е моя ментална формулировка, така просто се нарича, не е изобщо сложно. В България по същи начин трябва да се казва българин от турски произход. Само че вие искате те да горди българи. От кво точно да се гордеят, това че живеят с духовни мизерници ли? Или с Джон Атанасов че измислил елката.

270

Киро Х

преди 4 години

До DWЯсно.

269

DW

преди 4 години

До Киро ХМоите родители са на 60. И двамата искат да се махат от тази скапана държава. Но дори и на 80 да са и да не искат да емигрират, спокойно може да им се изпращат 500 евро всеки месец и така няма да се лишават от нищо, при положение че възрастните имат собствен дом.

268

Киро Х

преди 4 години

До АнонименОК, щом имаш такива усещания към България и Българите, по-добре за всички е да се махнеш перманентно от Родината, за да бъдеш "Германец в български пройзход", каквото и да означава тази твоя ментална формулировка.

267

Киро Х

преди 4 години

До DWКак така "ще вземат родителите при себе си"? Един човек на 70-80 години ще го изведеш от държавата му, средата му, целия му социум, ще му отнемеш последната глътка роден въздух за да го направиш имигрант на стари години ли? Това са супер наивни приказки (за да не кажа абсолютни глупости). Явно си доста объркан, а и угризения изпитваш. Ако не ги изпитваш засега, със сигурност ще дойдат. Обещавам ти! Освен ако не си едноклетъчно с IQ на бушмен.

266

Мен

преди 4 години

До Нина 258Гледай аз мисля ще, мед сестра в Германия в някоя провинциална болница без проблем тази жена може да стане и 2900? ще си ги взима. Не мисля че статията е пълна заблуда и лъжа. Почва се от ниско но човек като си бачка в Германия и расте. В България ако си работник си просто за никъде.

265

DW

преди 4 години

До 259Има доста лекари, инжинери, мед. сестри в Германия, които вземат добри пари. Но да кажем, че човек взема минимална заплата. В Германия може да работиш допълнително на втора работа, като получаваш 450 евро. Казва се minijob . Тези пари ги получаваш чисто, без облагане. С така получение доход ще си плати квартирата, сметки като тел, интернет, ще има за ядене-без да се лишава от нищо.Да, няма да спести много, дори може би ще му стигат да изкара месеца. Докато в БГ не може да изкара месеца.

264

Bg

преди 4 години

От доста време съм в DE системата те прави роб, дълго е за обяснение.

263

Нина 258

преди 4 години

Пиша,защото статията е пълна заблуда и лъжа.Гостувала съм при нея и много добре знам за какво става дума

262

259

преди 4 години

Колко са българите докторанти от 240000 които са в германия.Имам сестра, която като аспирантка в йеил взимаше стипендия 1400 долара с безплатно общежитие по стандарти на наш скъп хотел.Това са изключения.

261

Анонимен

преди 4 години

До Киро ХЩо просто не млъкнеш. На глуповатите ти въпроси няма какво да се отговаря. Аз лично не искам да съм българин, това което съм видял от България е една духовна нищетата, нищо друго. От Германия видях как всеки трябва да се уважава. С много голямо удоволствие ще бъда Германец в български пройзход, децата ми също ще бъдат такива.

260

DW

преди 4 години

До Киро ХЖивотът е кратък за да се боря с вятърни мелници. Ако емигрантите вземат родителите при себе си, няма да има проблем. Няма да мизеруват с 200 лв пенсия и да ги убива родното здравеопазване. Не искам децата ми да израстнат в милата ни родина.Затова мили млади хора, бягайте докато е време, не се заробвайте в тази скапана държава!!!

259

Ю кортес

преди 4 години

Може би си на ясно че 100 кв в сащ се равняват на 150 в бг,защото е само светла площ без балкони и кухненски помещения.ти,във Видин за 20000 евро можеш да вземеш ама чий ще го клатиш.в Мюнхен,среден квартал,7000 еврака метъра