37

Анонимен

преди 4 години

А защо не ... да разчитаме на ДДС?Защо го има? Парите пак отиват в хазната, но разликата е, че хората имат по-голяма покупвалтелна способност?От немотия, пзонавам сума народ, които крият данъци, купуват фалшщиви пари и правят какви ли не мизерии, за да останат с едно 200-300 лева... ЧИ ТО НЕ СА ИЗДЪРЖА ВЕЧЕ БЕ ЕЙЙЙЙ

36

Анонимен

преди 4 години

До Публична тайна"така че обикновения работещ българин да не може да си направи сметката и да не разбере че държавата му КРАДЕ над 60% от изработеното."Виж, ако си толкова заблуден, разбирам защо искаш ГЕРБ или БСП на власт ...

35

Анонимен

преди 4 години

До ОбективенТовага, тези които крият данъци, ше платят 100 лева, вместо 50 лева, но тези, които реално са на минимална залата ще страдат.

34

Публична тайна

преди 4 години

България освен че има нисък стандарт има и едни от най високите данъци в целия свят!Но понеже държавата използва мафиотски и измамничесни практики, затова данъците са разбити на много пера и добре прикрити със най различни административни хватки така че обикновения работещ българин да не може да си направи сметката и да не разбере че държавата му КРАДЕ над 60% от изработеното.

33

Анонимен

преди 4 години

Опасявам се, че това би накарало специалистите, които изкарват приличен доход да напуснат и те страната ни.

32

Анонимен

преди 4 години

Сега за равенство или за спрадевливост говорим?Каква е тая идиотия?Иван изкарва 1000 лева, плаща 10% данък, остава с 900 лева.Ставри изкарва 1500 лева, плаща 30% данък, остава с 1000 лева.Сашо изкарва 2500 лева, плаща 60% данък, остава с 1000 лева.Взимането на огромни данъци води до това, че парите се концентрират в случайни партии. Голям страх, хората да не санат богаит и да започнат да оперират независимо от държавния контрол ...

31

Анонимен

преди 4 години

До Заможен"Започнете с богат татко беден татко на Кийосаки"И не забравяй, да посетиш допълнителните курсове за 2000 лева ....

30

Анонимен

преди 4 години

"За доходи над 10 МРЗ данъка може да е и 50-60%."60%? Осъзнаваш ли, че огромна част от специалистите ще се преместят в чужбина или ще работят дистанционно, за да не плащат тези данъци тук. В доста от западните страни, има данък от рода на 45% но той е за сумите от 10000 до 15000 евро, каот се облагат само парите над 10000 с 45%, а като минеш 15000 евро, започваш да плащам само данък доход (който варира от 10 до 35% в момента).Какво предлага България, че да иска такива данъци?

29

Анонимен

преди 4 години

Предложението на КНСБ да се върне правилото максималния осигурителен доход да е 10 МРЗ е добро предложение. Сега хората съд заплати над този доход си пускат платен отпуск вместо болнични, защото иначе дохода им рязко пада. Тези хора са много, защото 3000 лева е доста ниска сума, както и 2600 лева през 2018 година. След време ще взимат и относително ниски пенсии.

28

Анонимен

преди 4 години

Необлагаемият минимум може да го има само, ако е достатъчно висок, примерно 10 минимални работни заплати. Тогава укриването на доходи ще спадне до средните нива за ЕС. За доходи над 10 МРЗ данъка може да е и 50-60%.

27

Анонимен

преди 4 години

Сегашната данъчна система беше приета от либертарианеца Станишев. Плосък либертариански, африкански и индийски данък десятък, който позволява пране на пари от богатите, облагане на бедните, без необлагаем доход.

26

Обективен

преди 4 години

Докато в България има огромен дял на сивата икономика, необлагаемият минимум не само, че трябва да остане, но даже данъка за дохода до МРЗ трябва да се удвои. Не става да получава 2000-3000 лева, да декларира 540 и да не плаща никакъв данък.

25

Анонимен

преди 4 години

Ще ми обложат на дедо.Аз офейквам.

24

Анонимен

преди 4 години

По-добре ще е да има данък политик. Всички политици след 1989 година крадат използвайки властта си. За премиер данък от 1 милиард евро месечно. За министър и кмет на София от данък от половин милиард Евро месечно. За депутат данък от двеста хиляди Евро месечно.

23

House M.D.

преди 4 години

Колега акустика, кои ще бъдат електронните избиратели, които да гласуват на електронни избори за електронен парламент, който да излъчи електронното правителство?

22

Гръп

преди 4 години

До БспЧудя се дали у нас трябва да работиш,та да станеш милиардер.За нашите условия нема начин да стане.За едни компири говоря.Трябва да ги поставят външни нпо-та и да ги съветват как да стрижат офцете та да има и за едните и за другите.

21

избирател

преди 4 години

:)

20

Бсп

преди 4 години

Да вземем от тези дето работят и да дадем на лентяите. Така е най-справедливо.

19

Анонимен

преди 4 години

Косвените данъци са единственият сигурен начин че държавата ще събере нещо, защото се облагат стоки без които няма как и по този начин щеш -нещеш плащаш.

18

аз

преди 4 години

Каква е тая наглост да говорят за справедливост тия. Справедлив данък е аз да плащам 20 лева, този с МРЗ да плаща 20 лева и милионера и той да плаща 20 лв. Това е справедливост, всичко останало е дай да взимаме от другия повече просто щото можем да му вземем повече. Това, че си ги е изкарал с труд и учене (не броим престъпниците), кой го грее. Дай да смучем само.