57

Анонимен

преди 4 години

Ако се въведе необлагаем минимум, равен на МРЗ, то тогава тези, които получават 1000 или 1500 лв., изведнъж ще почнат да получават само 560 лв. Българинът винаги си е бил самостоятелен тарикат и асоциален тип.

56

ДртПрч

преди 4 години

Много сложно бе, синдикалисти! По-добре десятък като досега.Който иска по-висок доход да запрята ръкави, да бачка и да си изучи децата си, а не да чака на чуждите пари. Търтеи не щем да си отглеждаме.

55

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 6110% са си 10%. Това е справедливо за всички.Този на минимална цял живот е гледал да мине по тънката лайстна, вместо да се квалифицира и да получава повече пари.Този който получава 3-4 000 е отделил от времето си, за да може да научи да работи нещо което наистина ще му носи пари.От единия взимаш 30 лв, от другия 300. Нека обърнем нещата тогава. Да въведем по-голям данък за тези с ниски доходи, защото не допринасят достатъчно за обществото. Какво ще кажете за тази идея?

54

Анонимен

преди 4 години

Само мутри и бандити взимат повече от 10000 лева у нас.

53

Кармазъ Сикиш

преди 4 години

Да си навреш прогресивния данък в прогресивния дирник! Човек със 1000лв заплата плаща 100лв данък. Човек с 10000лв заплата плаща 1000лв данък. Съвсем честно и справедливо, да не говорим че човека с 10000лв заплата сигурно ще ползва много по-малко здравни услуги, щото не пуши, пие умерено качествен алкохол, и не ходи по магистралки.

52

Анонимен

преди 4 години

ГЛЕДАХ ДНЕС ДИМИТРОВ И КРАСИМИР ДАЧЕВ- МИЛИОНЕРЪТ СЛУЖИТЕЛ НА ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ ВЗЕ ДА РАЗПРАВА КАК ПРЕДИ ПЛОСКИЯТ ДАНЪК ИМАЛ 37 ОШОРНИ ФИРМИ- ДНЕС ВЕЧЕ СА ТУК, А ЯХТАТА Е НА НЕГОВО ИМЕ- НО НЯМАТ ПАРИ ДА ПЛАЩАТ ПО ВИСОКИ ДАНЪЦИ И ЗАПОЧНА ЕДНИ ШЕМЕТНИ ВИЦОВЕ- ГНУСЕН, ВМИРИСАН, САМОЗАБРАВИЛ СЕ ДЕДО- СПУКАЙТЕ ГИ ОТ ДАНЪЦИ.

51

Анонимен

преди 4 години

За какво са ни заплати?! Важното е да имате банани и тоалетна хартия.

50

Кармазъ Сикиш

преди 4 години

Добрютру че чуждите "инвеститори" не са тук да инвестират и да ни правят нас по-богати, а да правят себе си, и държавите си по-богати. Но нали сега имаме банани и тоалетна хартия...селяни прости!

49

Анонимен

преди 4 години

Данък печалба трябва да се вдигне поне тройно. В момента около 9 на сто от приходите в бюджета се формира от данък печалба, всичко останало е данъци от народа - ДДС, акцизи, ДОД, осигуровки. Бизнеса хем заплати не дява, хем данъци не плаща. Само за миналата година печалбата на банковия сектор е 2 млрд лева, които ще бъдат изнесени в чужбина, а масово заплатите в банките са 600 до 900 лв чисто Чуждите инвеститори ограбват България и българите

48

Анонимен

преди 4 години

Друго трябва да се направи - трябва стимулиране на раждаемостта чрез освобождаване от данък общ доход и осигуровки на хората с деца. Това вместо сега плащаните детски и други помощи.

47

Анонимен

преди 4 години

Само от въвеждането на необлагаемият минимум, бюджета ще е на минус от над 2 милиарда лева, т.е. това е горе-долу половината от сегашният данък общ доход. При вдигане на МРЗ, ще стане повече от половината. Това винаги се компенсира с повишаване на някой данък. Най-простото решение е от 10% ДОД да стане 50-60% за сумите над необлагаемият минимум.

46

Анонимен

преди 4 години

Доходи под 5000 лева месечно не трябва да се облагат с данък. Това са ниски доходи.

45

България:

преди 4 години

КНСБ е една от най-несправедливите синдикални организации в ЕС!

44

Тъп сте

преди 4 години

До Анонимен, ти и геният с 16-ти коментар сте прости и завиждате на програмистите , че имат мозък и си изкрават честно и почтено големи заплати с акъла дето имат. ЗНам знам - не е лесно да си на минимална ама общаците и *** не им плащат много ... пазарна икономика- кво да праиш :-)

43

?$

преди 4 години

Всеки който има доходи над 3-4хиляди, може да си наеме счетоводител и да си спести голяма част от данъците, а който е под 1000-1500 плаща по-голяма сума.И това в бг е напълно справедливо.А пък тая снимка дето сте я сложили сигурно на някое детенце сте счупили прасенцето касичка.

42

До 45

преди 4 години

Трябва хората от твоята професия да бъдат обложени с по- висок данък по понятни причини.

41

Анонимен

преди 4 години

Коварен пакет с предложения. Започват с минималната заплата, минават през млади семейства и никой не чете цялото. В Германия, като има силно диференцирани данъци, да не би немкините да раждат повече? Или семействата да са по-здрави?Чудите се как под благовиден повод да цоцате от де що има, както е на запад?

40

До Публична тайна

преди 4 години

Ти какво предлагаш? Да няма данъци и държава ли? По света няма държава без данъци. Може да стане, ако се върнем да живеем в пещерите.

39

Анонимен

преди 4 години

До социален 16напълно съм съгласен. програмистите са една от професиите които трябва да бъдат обложени с много данъци. много ме дразнят колко са надути.

38

Публична тайна

преди 4 години

Над 60% от това което изработва обикновения българин отива в сметките на държавата!Данък доход 10%Данък социално осигуряване 32.8%Данък ДДС върху всяка стока и услуга 20%Данъци върху имотите - променлив.Данък битови отпадъци - променлив.Данък върху автомобилите - променлив.Данък горива около 40%Данък алкохол и цигари - променлив.Данъци ("такси") за всякакви админситративни услуги. (Всеки документ струва пари!)И др.....