136

Бомбе-то

преди 5 години

Карам 45 годишно ретро на 100 х/км и е пушка! Пердаша си със 120 без проблеми и пича на ГТП-то каза, че тая бангия мога да я лашкам още 40г. Все ме питат не я ли продавам...ми не, щот си я правя сам, гори ми 7-8...и не ми се дават 30 хилки за еднодневка...Та ми е се тая колко струва нова пластмасова играчка-автоматик...

135

ззз

преди 5 години

Статията захваща тема която е безсмислена!Никога не гледам показанието на километража! 100 хил. (ако доживее) в БГ се равняват на 1 мил. във Франция. За 50 хил. (реални) една кола може да е направо за тотална щета!Ако купувача гледа километрите, то по-добре нищо да не гледа, а да остави някой на който има доверие да му избере кола.Само да напомня: новите МОДЕЛИ коли по дефиниция от ПРОИЗВОДИТЕЛЯ нямат живот над 200 хил. км. докато старите модели могат и над милион, особено ако са подържани.

134

Бай Иван

преди 5 години

Всяка година като минавам ГТП ми записват данните на километража. Не могат ли да ги вкарат в някаква система и да си проверява човек поне за регистрираните в България автомобили? Дори и платено да го направят, но да може да се провери някъде. защо изобщо ги записват тези километри ?

133

12_5

преди 5 години

според джамбазите на запад е забранено да карат коли на младежи на хора до 50 годинивсе на инвалиди . попве, / от швейцария - на капитани на кораби/Инвалид беше я количката му в багажника- слава на Бог- проходил!!абе ние // жени с превъртян километраж търпим - па едни коли ли..такава сме нация- всичко изтърпяваме

132

Анонимен

преди 5 години

Имах един съсед, който си беше купил Жигула (преди да я прекръстят на Лада). Почти всяка седмица си ходеше до селото на баща си, което беше на 120 км от мястото, където живееше. Когато след 38 години най-накрая я даде за скраб, Жигулата му беше на над 540 хиляди километра. Никакъв по-съществен ремонт не беше правил. Накарая изгни ламарината и затова я махна.

131

Кривондел

преди 5 години

Спокойно можете да си намерите и закупите непревъртан автомобил. Но директно от Германия и цената е с около 30% отгоре спрямо тукашната. Разликата обаче я усещате и впоследствие.Кола на реални около 120000км. има още около сто хиляди до първата вълна скъпи ремонти.

130

Щерю

преди 5 години

"При въпрос откъде идва разминаването, продавачът се опитва да избяга." - Къде е адекватната санкция на Държавата тогава, щом явно търговецът лъже?

129

user

преди 5 години

абе това е вярно с превъртането на километражите но и днешните коли като качество не стават за нищо.Спомням си как през далечната 1998 купих пежо 405 комби 1.9 моно 100 и няколко коня купих я на 280 000 и миналата година я продадох за 700лв на милион 240 000 хиляди перфектно работеща разход на газ 8/100 почти без ръжда. Още ме е яд че я продадох желязна кола 20 години беше използвана за служебна само аз си знам как е тормозена тази кола и не се предаде за същия период от време хвърлих 5 буса

128

Така е ..

преди 5 години

До до Дане 141 Разбира се у нас няма закон за превъртането на километража, защото не води до масово наливане на пари в бюджета.Деянието не е наказуемо.

127

Да допълня...

преди 5 години

За това руска кола. Няма такава да навърти 300 000 км.120-130 хил. и умира.

126

Ванката

преди 5 години

За какво изобщо превъртат и бъзикат километража!? Надали има някой, който да не знае, че средно на запад карат по 50х. на година.

125

Анонимен

преди 5 години

Ама има ли някой да вярва че наистина колата е на 160 000 км реални???Когато купувах моята преди 2 години джамбазина ми вика виж я на 160 000км,аз му отговорих тези ги приказвай на някой друг.Гледах само дали е запазено купето двигателя и т.н.

124

до Дане

преди 5 години

В Германия наскоро Инкриминираха превъртането на километража,понеже излезе 1 доклад който доказа че 33% от продадените втора употреба коли са с превъртяни километри.Убеден съм ,че в България % е приблизителен но все още няма закон който да забранява превъртането на километража!

123

Проста сметка

преди 5 години

Работя на 60 км. от мястото където живея.Фирмата ми поема горивото + 50% отгоре,разходи по текуща подръжка и ремонти за щети и повреди,възникнали не по моя вина. Сметката е проста: 22 раб.дни х120-130 км.= 2860 км. 2860 х 12=34 320 км. годишно. Като сложим още 4-5 000 км. стват чисто 38 000 на година.Карам колата от 5 г. и сега е на 193 000.А в чужбина се кара повече и се навъртат повече км.Правете си сметката какви коли и колко реални са им километрите!

122

Анонимен

преди 5 години

До X6Нека да фалират,а на всичкото отгоре и в дългове да затънат,съдия-изпълнител в къщи да им влезе!

121

Бедния

преди 5 години

Ей големи разбирачи има в БГ.От коли от жени от футбол от политика.А бе вие като се женихите водихте ли жената на майстор да ви каже аджеба сервизната и история.Забравих ние сме и големи играчи.Та жена и кола на късмет пък била и тя нова(колата)

120

Анонимен

преди 5 години

Редовната история, че колата е била на една баба която ходила с нея само до магазина за хляб и ***, и евентуално на някое погребение на нейна дружка чиято кола между другото също е на много малко километра защото се е ползвала по същото предназначение:)))

119

THE END

преди 5 години

За какво му е на бедния българин кола?Човеку вкъщи няма дърва,въглища и хляб но в двора е наредил три трошляка от Италия.С този манталитет още дълги години ще карате кучешки живот и ще робувате в Европа.Егати кефа:))

118

Mitko

преди 5 години

Не мога да си обясня, как българите допускат това: колата да им струва 2000 лв реално, някой да и е върнап километража и за същата кола да дадат 4500 лв, и хич да не им пука, ей така, дават си парите и нищо. Не им пука, че дават двойно пари, и в същото време ги лъжат. Никой нищо не прави. Ми нали заслужават за 1 продадена кола с върнат километраж да се запали цялата автокъща, а не да наведем глава и да кажем "еми кво да се прави". Жалка история и племе сме!

117

X6

преди 5 години

От Бе-гето кола не купуват.Просто избягвам да давам пари на *** измамника.Тези които продават втора употреба коли измамиха много народ.Но както знаете има правда на този свят.До няколко години всички бг измамници ще фалират.