93

Анонимен

преди 5 години

До ЧичоТо и сватбата на Чарлз и Даяна сигурно е струвала няколко милиона, ама това не им гарантира щастие. Та същото е и с бала, ще пръснеш безумно много пари, детенцето ще се напие, ще се освини и после може дори да не помни половината вечер. Ама важното е, че цялата рода плюс съседите ще цъкат с език и ще възклицават, нали?

92

До Анонимен 61

преди 5 години

Заблуждаваш се. Абитуриентските балове са събитие навсякъде. Дори нещо повече. В много западни държави има и Зимен бал, той се прави по времето на учебната година и също е с бални тоалети, автомобили и т.н. В много държави има и Бал на дебютантките.По сайтовете можеш да намериш цели серии снимки от абитур. балове в чужбина още от 50-те години та до наши дни. И по света на бала си проличават и финансовите възможности, и вкуса, и акъла на хлапетата и на техните родители. Има от всичко по малко.

91

Анонимен

преди 5 години

Ето, едни теглят заеми, за да блеснат пред съседите с пари, които нямат, а други си измислят в интернет богатство за пред останалите анонимни и ги наричат прошляци. Сетих се за лъжливия тираджия от Австрия със заплатата от уж 6000 евро, неграмотния от Дания с 12-те хиляди и Сиднито. Чудя се защо ли го правите.

90

Lan

преди 5 години

:) Много яко, 100 бона, за една вечер...че то по-добре на околосветско пътешествие да го пратиш! Току виж се образовало повече отколкото в училище и със сигурност ще го запомни много повече!

89

Анонимен

преди 5 години

Ха ха ние станахме джапанкостан.

88

Анонимен

преди 5 години

Каква е поуката от историята с бабата? Дръжте си парите в банката, не ги крийте вкъщи.

87

Анонимен

преди 5 години

Бъдещи служители на Макдонадс носят костюми, които не могат да изпалтят за по година!Йееее!

86

Анонимен

преди 5 години

До ЧичоБраво на теб! Аз ако имам 100 бона за даване, ще да пратя детето в Stanford, когато стане на възраст.

85

Анонимен

преди 5 години

Абитуриентски бал = чалга, кокаин или амфети, секс на публично място, повръщане и вкъщи ... Не че нещо, ама разлиакта, с обикновенната петък вечер, за тези младежи е костюма.

84

Анонимен

преди 5 години

"Няма да забравя един случай. Една баба взела, че получила инсулт. През всичките години, които получава пенсия, че и много преди това тя усърдно спестявала. Но като Плюшкин - криела парите и се сърдела, като й поискат."Това някакви "народни мъдрости" ли са? После се чудим, защо Евреите са винаги по-напред от нас ... И не, не е защото "всичките са крадци".

83

Duderino

преди 5 години

До До Анонимен 89Не разбирам, дори какво искаш да кажеш. Не съм чувал от никой "западняк" (говорим за доста голяма група от различни хора), да кава това с краката. Може би прекарах прекалено много време тук...

82

до Хора, осъзнайте с

преди 5 години

Ключът е точно в думите ти "Важното е да се живее умно". Е точно тези изхвърляния тип "На гол тумбак - чифте пищови" не са умни. За това става дума, а не да не се празнува, да се живее мизерно.

81

Анонимен

преди 5 години

Данък Иначе какво ще кажат хората?. На Пешо техните са изтеглили да му купят часовник за 1000 лева, та нашето дете не може да остане по-назад. Пепеляшкин ритуал, след който на сутринта каляската пак се е превърнала в тиква, богатството не се е материализирало по вълшебен начин и кредитът трябва да се връща.

80

До Анонимен

преди 5 години

Така е. Инвестират хората.Но няма нищо сигурно. Дали ще инвестираш в себе си, в бизнес, в имот, няма гаранция, че инвестицията ще е сполучлива.Както казват западняците - не можеш да не си намокриш краката в този живот.Аз никога не съм на принципа - след нас и потоп.Но както казах - това е демокрацията, стремеж към свобода и щастие.Ум царува, ум робува, ум патки пасе.

79

Lan

преди 5 години

Само да светна авторите на статията - за официален ток се счита този с височина 4-8см, тънък или среден. Дебелите токове по 12см., особено облечени в кожа, се считат за нормални при труженичките, при драгкуините, и при някои шоупрограми. Няма нужда да подвеждате девойките кое е официално!Та,мили момичета, ако сте решили да сте следващата Бионсе и имате капацитета за това - това са вашите обувки, ама не за Бала, ами за видеоклипа ви. Ако отидете така на бала, не приличате на Бионсе, а на труженич

78

Анонимен

преди 5 години

Смешното е, че повечето от тези хора, няма да присъстват никога, на подобно светско събитие... Те и в музей няма да стъпят, де....

77

Анонимен

преди 5 години

"Запад по-напред от нас...Не е така. Нито сме по-хубави, нито сме по-лоши от тях."Мога да споря и то доста с конкретни примери, защото аз също съм дете на прехода, но бях много млад, когато започнах, да обикалям този т.нар запад. В тези страни е нормално, ако не се пести, то да се инвестира. Вместо да дадеш 12000 лева за бал, можеш да дадеш 1200, барабар с костюм и почероката, а останалите да ползваш, за да си покриеш всички семестриални такси, курсове или дори акции.

76

Анонимен

преди 5 години

"Да се пести прекалено е прекалено. Важното е да се живее умно.Никой не знае дали утрешния ден няма да има хиперинфлация, банкова криза, граждански размирици."Едно е да се пести, друго е да се теглят кредити, за да купиш костюм за 1000 на сина, при положе ие, че в HM продават блейзари за по 140 лева, панталони за 60 и ризи за по 50.Никой не знае, ама ако имаш дългове, утрешния ден ще ти донесе ЧСИ-та.

75

Анонимен

преди 5 години

Абсолютно безсмислена демонстрация предимно на п-ростащина, ниска култура, комплекси и липса на елементарно възпитание. И това е "бъдещето" на България. Не го казвам със злоба, но повечето са бъдещи сервитьори/ки, барман/ки, "оператори в кол център" и прочее кофти работици. Ама всъщност като знаеш, че занапред нищо хубаво не те чака тук, наистина защо да не избухнеш за една вечер. Ден година харчи.

74

Хора, осъзнайте се

преди 5 години

Няма да забравя един случай. Една баба взела, че получила инсулт.През всичките години, които получава пенсия, че и много преди това тя усърдно спестявала. Но като Плюшкин - криела парите и се сърдела, като й поискат.Е, на смъртния одър могла само да мучи. Близките й така и не разбрали къде е скрила парите.Къщата продали след време. На безценица, защото в нея нямало кой знае какви удобства. Хората, които взели къщата, при ремонт, в една от стените открили купища обезценени банкноти.