108

ERICH

преди 5 години

Сред основните източници за анализ на прабългарския език са неславянските числови изрази в Именник на българските ханове, като академичните изследователи ги идентифицират като тюркски, Анализът на имената на прабългарските племена също води до противоречиви изводи, като произходът на различните имена е тюркски, ирански и угро-фински. Предимно тюркски, но и ирански влияния показва и изследването на личните имена на прабългарски владетели и на писмените паметници на Балканите.

107

ERICH

преди 5 години

Малко за специалистите по лингвистика относно древният македонски език.Учете и използувайте мозъчетата си.Прабългарският език е говорен от прабългарите поне от времето на Стара Велика България (7 век), след това във Волжка България и Дунавска България. С основание може да се предположи,че в Дунавска България вероятно напълно изчезва след 9 век, когато официален език става старобългарският,който е разработен в преводите на Библията от Кирил и Методий и се основава на солунското славянско наречи

106

Анонимен

преди 5 години

ГЪРЦИЯ НАПРАВИ БЪРЗА И СТРАХОТНА ИНВЕСТИЦИОННА ИНВАЗИЯ В МАКЕДОНИЯНАШЕТО ПРАВИТЕЛСТВО Е НА ОПАШКАТА, КАКТО Е ОБИЧАЙНО МИНИСТРИТЕ БЛЕЯТ ИЛИ СА ЗАЕТИ С ПОКУПКАТА НА ЕВТИНИ ЛУКСОЗНИ АПАРТАМЕНТИ.

105

Даола

преди 5 години

Гърция печели във всички посоки - Алексис Ципрас е първи в ранг листата. Нашите " политици" да се поучат от него ! През 2015, когато победи на изборите, той беше на 40 години.

104

ERICH

преди 5 години

Славянските езици са езици от индоевропейското езиково семейство, които са обединени от съвременната лингвистика в една група. Народите, които ги говорят, са наречени на името им - славянски народи. Те обитават голяма част от Източна Европа и Балканския полуостров, както и части от Централна Европа и Северна Азия.Българския т език спада към Южнославянската подгрупа.Някои си измислят някакви приказки и само те си вярват в тях .

103

Анонимен

преди 5 години

КОМУНИСТИЧЕСКО ПРАВИТЕЛСТВО И РУСИЯ СА ВИНОВНИ ЗА РАЗДЕЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИ И МАКЕДОНЦИ

102

Анонимен

преди 5 години

Само като видиш некадърната ни външна министърка-калинка Захариева ти става ясно, че нямаме никаква дипломация. Гърците си заграждат макетaта в своята сфера на влияние докато Боко Тиквата прокарва интересите на Турция в България. Ботев ако беше жив щеше с куршум да поздрави и със сабя да помилва грoбаджиите..

101

Анонимен

преди 5 години

Въобще, някой брои ли за жива България под управлението на Боко Тиквата - турското мeкере? Инвестиции няма, икономика няма, населението изчезва, България тъне в корупция и нищета. Две турски организации (ДПС и ДОСТ) се родвизават в политиката под одобрението на купените ни политици. Естествено, че макетатa ще предпочетат Гърция пред окаяна и турчeeща се България.

100

СПАРТАК

преди 5 години

"власите, помаци, шопите..нашествията на готи,хуни,маджари...в"Току що изброи няколко тракийски племена. Може да продължиш с гети, вестготи, сармати, вандали, други "славянски" племена и каквото още се сетиш. Само затвърждаваш написаното от Херодот. Казах ти че в главата ти е пълна каша, но ти ще продължиш да се излагаш докато не убедиш всички, че Крас е рооомлянин. Само това е сигурно и само рооомляните и гръкосемитите не са траки.

99

СПАРТАК

преди 5 години

"власите, помаци, шопите..нашествията на готи,хуни,маджари...в"Току що изброи няколко тракийски племена. Може да продължиш с гети, вестготи, сармати, вандали, други "славянски" племена и каквото още се сетиш. Само затвърждаваш написаното от Херодот. Казах ти че в главата ти е пълна каша, но ти ще продължиш да се излагаш докато не убедиш всички, че Крас е ***. Само това е сигурно и само ***, гръкосемитите не са траки.

98

Марк Крас

преди 5 години

Интересно,а маркера на гена на българина какъв е-знаеш че е тракийски ли или тъй ти се иска.Къде забюрави славяните,а пък каракачаните(това не са българи помехмеданили се-това за инфо),власите,тролаците,шопите..нашествията на готи,хуни,маджари...в древноста....след това турците,каталонците,латинците,черкезите (те са със сини очи и бяла кожа-също за инфо)... и още знайни и незнаини генове разхождайки се по-нашите територии....и след това ще ми се говори ..че има само българи от тракийски етнос!?)

97

Анонимен

преди 5 години

Гръцкият БВП е 4 пъти по-голям от Българския. Естествено че ще инвестира повече.

96

СПАРТАК

преди 5 години

Сега Крас ще ви обясни разликата между държава, географска област и етнос. Очевидно в главата му е пълна каша и не може да осъзнае как така живее в България, а е ром и защо местността в Румъния се казва .. и как аджеба се наричат хората живеещи там. Сърцето го тегли нещо....

95

СПАРТАК

преди 5 години

До Марк КрасКакто винаги сбърка. Бих те и преди, ще те бия и сега. Прабългари няма. Винаги сме били само българи и едно цяло и основа на тракийския етнос.

94

Анонимен

преди 5 години

Макетата ще получат това което заслужават-асимилиране.Който се отрича от майка България,това постига.

93

Анонимен

преди 5 години

Алексис Ципрас е Троянския кон на гърците при макетата.Докато ги залъгват с подаръчета,няма да се усетят кога ще станат само област Македония в Гърция.И не България губи шансовете си в Македония,а политиканите ни и то не само през последните 30 години/дали на Кремъл,или Брюксел без значение/ защото винаги са били чужди слуги,винаги в ущърб на българите и България.

92

Марк Крас

преди 5 години

До Спартак 98Същото може да се каже и за джнешните българи ,които имат толкова общо с прабългарите колкото римляните с днешни итилианци или елените с гръците,както ти харесва повечко.)

91

Марк Крас

преди 5 години

Ех,Спартак Спартак и тук ли във форума реши да избиеш рибата? Как македонците са траки ,като Македония е доста далеч от Тракия .А КАКЪВ ЕЗИК ГОВОРЯТ македонците ,български ли или македонски или пък балкански с наречия , то историята не знае ,но Спартак знае.)Трябва да четеш повечко,а по-малко да стоиш във форумите.)

90

СПАРТАК

преди 5 години

До ERICHАлександър Македонски да , но не и гръцки. Македонците са траки и са говорили и говорят до ден днешен майчиният си чист български език. Трябва да четееееш, аланколууу.

89

ERICH

преди 5 години

""тракиецът Александър Велики"",,но защо целият свят го нарича Александър Македонски ,както неговия баща Филип Втори също е известен като Филип Македонски.Това да не е някакъв нов прочит на историята.България в своята 1338 годишна история,повече от 660 години е била под чужда власт,а в още 200-250 е била свита до минимална територия.В икономически план България е била съвсем незначителна.Някакви градчена като Аполония,Анхиало са сечали монети още през 4-ти век пр.н.е.,а българия чак през 13-ти