241

До 253

преди 5 години

А ако не си инженер или високо платен? Ако имаш обикновена работа за $14 на час което е масово в Калифорния?Знаеш ли че продуктивността в Калифорния се е увеличила 4-5 пъти от 1970, а заплатите като се приравни тогавашната и сегашната цена на долара не са помръднали, в същото време животът е поскънал много в сравнение с тогава.Така че проблемът не е че хората не работят, а е системен, капиталистически.

240

Анонимен

преди 5 години

Никога досега американците неса живяли толкова зле колкотопри Путин .

239

Анонимен

преди 5 години

Казали са го "Stop being poor!!!" :)

238

Анонимен

преди 5 години

До дедо виДА! Ако искаш, храни бездомниците, ама не ми се меси в живота и ме остави, да си гледма кефа!!!!

237

бил едно време

преди 5 години

Храната там е отвратително гадна химия,хората са масово болни от това ,на лекараства и инвалиди. Хубавата храна е недостъпна за обикновените хора,положените там не е никак розово!

236

Анонимен

преди 5 години

В САЩ храната е доста по-евтина, отколкото тук. Братовчедка ми беше на бригада там и ми каза.За 3 месеца си донесе доста парички.

235

дедо ви

преди 5 години

Най-важното е че е демоктратично така и капитализма цъфти!

234

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен И с 12 долара на час си абсолютно скъсан *** ... Ама ти сигурно си мислиш, че намеа е 700 лева за сгодно апартаментче и свинското е по 6 и 50 в билата, а?

233

Анонимен

преди 5 години

Забавно ми е, когато хроата знаят минималните заплати в САЩ, че половината САЩ не знае минималните заплаи в САЩ :D

232

Анонимен

преди 5 години

До ЗависиДа, ама има цял спектър от хора между бездомника и инженера...

231

Зависи

преди 5 години

Ако си инженер със $120 000 на година няма проблемиАко си безработен и се оплакваш проблема си е само твой Навсякъде е такаНикой нищо не ти дължи

230

247 До 251

преди 5 години

Аз живея в Сан Диего. И да, определено повечето коментиращи тук нямат никаква представа за какво става въпрос!

229

Петър

преди 5 години

Достатъчно за Калифорния. Да преминем към проблемите на Сенегал и Конго Киншаса!

228

до 251

преди 5 години

Така е, живял съм 4 години в Сан Диего и знам много добре нещата.За разлика от повечето коментиращи тук.

227

До 247

преди 5 години

В Калифорния минималната заплата е не $14 а $12 на час. $14 е в по-големите градове където и живота е 2-3 пъти по-скъп. С такива пари е невъзможно да се живее там. Ако човек не работи някаква специализирана корпоративна работа най-вероятно взима около $14 на час. Цените на наемите и на къщите непрекъснато и изкуствено биват увеличавани от големите корпорации които строят жилищата и лобират политиците да ги дерегулират. Оттам идва и растежът на хората, които остават бездомни

226

Анонимен

преди 5 години

Ей сега започвам да плача за американците, колко бедни били горките.Вижте ги само в какви къщи живеят и какви нови автомоболи карат.Или и на това, което виждате, пак не вярвате.

225

Анонимен

преди 5 години

В Калифорния минималното заплащане е 14 $ на час, което е около 24 лв.Това значи който и да е калифорниец, като поработи 2 часа, взема доста повече от вашата надница.Как ви се струва, а учЕните акЪлий от Тикволандия, а ?

224

Анонимен

преди 5 години

Да не говорим колко е скъпо здравеобазването. По официални данни, болшинството от хората които губят домовете си там и остават бездомни са такива които не могат да си платят медицинските си разходи след операция или нужда от третиране на серозно заболяване въпреки че имат здравна застраховка. В същото време управителите на частните здравни застрахователи (само оправителите, не обикновените работници) по-последни данни са си платили общо около 50 млрд долара миналата година за сметка на болните

223

Анонимен

преди 5 години

ТЕ това е истинска демокрация! То в капитализма е така много богати и много бедни!

222

Анонимен

преди 5 години

Lol downvote-a ....Ами да приемаме бездомни от Калифорния тогава .... Ама не щат :D