261

Обяснение

преди 5 години

До Анонимен 275Не че нямат пари, ами тези хора за да живеят толкова време там, са се приспособили и вече гледат света през доларови банкноти. Майка, баща ... родина нямат значение. Живеенето за дълго в САЩ може да опорочи. Работиш по 14 часа и заприличваш на хамстер, който нескончаемо върти в кръг и не може да излезе от него.

260

Анонимен

преди 5 години

В Чикаго сега, тази зима, като бяха големите студове полицията беше конфискувана газовите бутилки, с които се топлеха бездомниците по палатковите лагери, за да не стане пожар. Виждате ли как се грижи най-великата демокрация за собствените си граждани. Добре че някакъв хотел ги приюти за собствена сметка за няколко дни.

259

Анонимен

преди 5 години

Имам две братовчеди, сестри, от почти 20 години живеят там. Семейни, и те, и мъжете им работят. За да си дойде до България едната, която преподава във някакъв университет, майка й купи билети, че тя няма пари, а дори и деца няма и не си беше идвала от 10 г в Б-я. Другата пък, нюйорчанката, беше поканил баща си на гости и за да не седи празен, го пратила да събира метални кутии от безалкохолни по улиците за вторични суровини. А той пенсионер, инженер горкия. Нямат пари за билети американските...

258

Анонимен

преди 5 години

Ето това е истинското лице на американската демокрация - събират данъци от работещи хора, които живеят в коли, каравани и бараки и нямат здравна застраховка, за да харчат трилиони за да убиват хора в чужди държави, за да може единия процент свръх богати да продължава да богатее на гърба на мизерията, глада и кръвта на милиарди.

257

Анонимен

преди 5 години

В Чикаго събърбиа 100 годишна дървена къща в район с прилични училища струва 1 млн. Долара. Първоначална вноска 200 хил долара плюс по още 10 хил на месец за вноска по кредита, застраховка и данък. Там застраховката и данъка на месец на жилище са ти половината от вноската по кредит за 20 г. Айде сега прибавете здравна и пенсионна застраховка, коли и бензин, време за път по 2 часа в едната посока, пари за колеж или частна детска градина, само 5 дни платени годишно за отпуск и болест, и завиждайте

256

Анонимен

преди 5 години

На некъв умник братчедката, дето била на студентска бригада там в крайпътна закусвалня и се върнала след 2 месеца плюс 40 кила му казала, че там храната била евтина хахаха. Там храната е 3 пъти по скъпа от Европа и 10 пъти по-некачествена. Ама в сравнение с наеми, застраховки, образование е евтина, да. Те и за това са толкова дебели, щото единственото им удоволствие в живота е да се тъпчат кат прасета.

255

Анонимен

преди 5 години

В САЩ, ако не си лекар, адвокат, инженер, собственик на бизнес, или лендлорд, или имаш наследство, хич не е добре. Трябва да бачкаш минимум 60 часа седмично, да живееш в дървено бунгало на стотина километра от град, нямаш отпуск, нямаш болничен, нямаш здравна застраховка, а децата ти остават и те бедняци като теб. Иначе има в изобилие евтина дрога и оръжие, но където има работа луксозно дървено бунгало струва над 1 млн. Долара. Да завърши университет стру 400 - 500 х. Долара.

254

Анонимен

преди 5 години

Има сайт Street easy, където можеш да видиш колко са наемите в капиталистическия рай - студио 20 кв м в Харлем 2500 долара. Има и друг сайт costof living, където да видите и цените. За 4 членно домакинство в НЙ ако има собствено жилище, са необходими минимум 14 хиляди долара на месец за базови нужди - храна, транспорт,дрехи, здравна застраховка, детска градина...

253

Анонимен

преди 5 години

ЕХ,ТОДОРЕ,ТОДОРЕ,ДА ВЛЕЗЕШ СЕГА В ПАРЛАМЕНТА ПА УДРИИ,УДРИИ ДА ИМ ***.Ш МАЙКАТА НА ВСИЧКИ!

252

Анонимен

преди 5 години

Ех,къде си Тодоре да си приложиш законите пък да видим кой кум,кой сват?

251

Анонимен

преди 5 години

ОТ СТАЛИНИСТКИЯ ЖИВОТ ПО-ХУБАВ НЯМА!!!!ВСИЧКИ ПРЕСТЪПНИЦИ БЯХА В ЗАТВОРА,НАРОДА ЛЕКУВАШЕ

250

Анонимен

преди 5 години

В САЩ е пълно с т. нар. трейлър паркове--огромни паркинги извън градовете, където цели семейства живеят в 1 каравана. Вярно, имат ток и вода, но наема е 400- 800долара, отделно колко струва да топлиш и охлаждаш фургон... Тези хора не ги водят бездомни, защото имат адрес. Ама нашите панелки били гадни, нали?

249

Анонимен

преди 5 години

Като си помисля - предпочитам си социализма - работа по 8 часа, а не по 16 часа на ден имаше за всеки, и колкото и малки да са били заплатите иданямаше луксозни стоки по магазините, имахме основното за достоен живот. Какво те грее да работиш по 80-100 часа на седмица, да взимаш да речем 3вхил долара чисто, като живееш в каравана, не можеш да отидеш на лекар, а децата ти нямт шанс да се образоват?

248

Анонимен

преди 5 години

Е как така-нали в капиталистиския рай всички са богати, дори и бедните, а един обикновен работник с 1 заплата може да си позволи огромна къща, две коли и да издържа жена и 4-5 деца? По филмите поне така дават... Не вярвам американците да ни лъжат, само комунистите правят такива работи.

247

Анонимен

преди 5 години

В Ню Йорк минималната е 13,50 на час, 20 дни* 13,50*8 часа = 2160, минус 33,3 процента данъци -1640 долара на месец, едностайно студио в безопасен квартал е 2700, а стая в Харлем 500 -1000 д, Айде сега сметнете какво остава за карта за метрото, храна, телефон, *** и пр. Не говорим за здравна застраховка. Кутия цигари 16 д , 0,5 кг хляб 5, кило ябълки или домати 6-7, кило картофи 4 долара, 1 бира 5 д. Детска градина 2000 д, здравна застраховка за 4 членно семейство мин.2000 д. 80 кв. апартамент 4-5 хил. наемЕй това е капиталистическия рай работите по 20 часа на ден и пак сте на улиц

246

До 259

преди 5 години

Ти си луд! То ако ставаше така, решаваш и си хващаш високо платена работа всеки щеше да го прави! Проблема е системен! 1% се обогатяват за сметка на 99%Докато имаш добра работа хубаво, като те уволнят понеже вече не им трябваш или са те преработили както става в ИТ сектора там ще видим каква песен ще пееш!

245

Анонимен

преди 5 години

До258. Най богати държави са Руската Федерация и Сомалия.Там богатствата са много. И в златните и диамантени мини много бедни могат да работят като Роби и да стават богаташи, ако оцелеят. Не спят в коли в РФ спят в общи дървени помещения. Без лични документи без фамилни имена, без заплати.

244

Анонимен

преди 5 години

Много от тея бездомници получават и едни парички, докато бездомничат на дивана на родителите си...

243

Анонимен

преди 5 години

До До 253Ами моа ли тебе та мился! Хвани си свястна работа, намери си среда и се развивай. Евала и глупсот стана .... да мъкнем всичко на гърба си!!!

242

Анонимен

преди 5 години

Нека булгарски глупендерверва в богата америка .