30

Анонимен

преди 5 години

Ние понятието *** много добре си го разбираме, но си използваме българския термин

29

Анонимен

преди 5 години

Днес щяли да имат протест, че за разлика от своите баби ги мързи и да дишат.Едно време българката е отглеждала по 4 деца, днес им дай на по 30 години да мислят само за парцалки, сандалки и екскурзия до ДубайА ако проститутктие отчитаха доходите щеше да излезе, че изкарват по 15 хиляди месечно, нещо недостижимо за 99% от мъжете

28

Анонимен

преди 5 години

До Един от СеверозападаНе, заблудил си се. 1982 г. започнах като млад инженер на 243.87 лева, а 1986 вече бях на 284,46 лева заплата. Стругарите тогава бяха на 163,35 заплата, и стругарите винаги бяха на щат, извънщатни бяха само електроженистите. Шофьорите на автовлакове бяха на 184,67 лева заплата.

27

Истината

преди 5 години

Българите средно се пенсионират на 67 и живеят до 73 години.Тоест получават пенсия около 6 годиниБългарките се пенсионират средно на 61 години и живеят средно до 78 години. Тоест получавт средно 17 години пенсия или с 11 години повече от мъжете.

26

Анонимен

преди 5 години

За да вьемат колкото мъж що не станат багеристи, заварчици, монтьори ... или искат само да вземат и да пушат по цял ден в кафетата ... ай стига с тези прекопирани статии от чужди медии

25

АНТИ

преди 5 години

Бойко, какво подари на буля Борисовица за женския празник ?!

24

:-)

преди 5 години

Обърнете внимание на статията. Само в заглавието и увода се говори за разлика в заплатите за еднакъв труд. Навсякъде другаде се говори за средноаритметично заплащане. Разликата идва от това, че мъжете и жените преобладават в различни професии с различни заплати и работят различен брой часове.

23

тиква

преди 5 години

някой може ли да де конкретен пример за да го разгледаме и анализираме с коментари тукжените са малко по назад заради отглеждането на децата изгубват няколко години през които са можели да се квалифицирват по добре и да са по конкурентни на мъжете

22

Един от Северозапада

преди 5 години

До Анонимен15 Нещо си в грешка.80-те години като млад инженер почнах с 165 лева заплата, или 167, не помня точто, а стругарите получаваха 250-280-300. При това-при Единна Щатна Таблица, за цялата страна.Стругарите не бяха на щат, а на заработка.Шофьор на автовлак, при който се плащаше на курс, на тон/километър, стигаше и до 700 преди данъците. Още тогава започнаха да убиват интелектуалния елит.Учителка-162 лв стартова, пресьорка с основно обр-над 250.За 1980-82 става дума.

21

панчо

преди 5 години

ако жената заемаща същата позиция като мъжа до нея е квалифицирана на същото ниво защо да не получава също толкова?в повечето случаи жените не са.влизам в магазин за инструменти и задавам въпрос на жена от персонала конкретно за тази бургия..а тя вика мъж да дойде да ми обясни..е тази жена в този магазин за какво е за да раздухва лаф и клюки цял ден със другите служителки ли е или да се светне на добро ниво и да бъде компетентна колко мъжа на същата длъжност

20

Burzum

преди 5 години

Глупости тия женски само си клатят краката и плетат интриги ....а жена началник е вече дъното...

19

Анонимен

преди 5 години

Равенство не е имало и няма да има - по силния винаги взима повече.Ако всички сме равни никой няма да се бори да е по добре от другия до него. Това са Марксистки идеологии.

18

бай ганю

преди 5 години

то в държавата на еснафите никой не очаква някой да разбира и тълкува нещо цивилизовано по начин по който си етук *** забива краката у земята и вика не бе неща да съм цивилизован евроееец щото не го разбирам какво е туй нещо по различното от балканските ми шмекерлъци и табиетиганю го е страх от новото и различното и дори няма да си направи труда да го разбере щото така му е по лесноа и ако му забранят да тупа жена си тогава кой ще му прави салата и слугува както пра дедите му са правили?

17

House M.D.

преди 5 години

Йовке, в статията ти има поне две неистини:1. В България всеки получава според позицията, която заема - твърд щат и/или твърд процент. Това заплащане очевидно не зависи от пола.2. При пенсиониране условията не са равни. Жените се пенсионират по-рано и с по-малко стаж от мъжете. Затова пенсиите им са по-ниски.Освен това, равенство между половете означава равен старт и равни възможности за реализация, а не - равна бройка.

16

Един от Северозапада

преди 5 години

Пълна измислица, и манипулация! За сведение, еднаква ли е заплатата, при еднакъв чин, в арлмия, полиция? Има ли разлика при едни и същи часове изработени, за учител и учителка?Данъчен и данъчна служителка, на едно ниво в йерархията? Разлика може да има само там, където има чисто физически причини да не са еднакви-например, при изпълняване на някаква норма, или при работа с разблични по сложност машини и технологии.Много ни натискат за ИК нещо, Баце пак ще клекне....

15

Анонимен

преди 5 години

"Торнбьорн Ягланд я посочва като пример на страна, в която поради неразбиране на понятието ***"Чичо Торн забравя, че живеем в информационен век. Веднага след ратифицирането на конвенцията в родината му Норвегия, беше внесено в парламента предложение за промяна на езика с *** неутрални местоимения.

14

Анонимен

преди 5 години

А за една и съща работа, българите взимаат много по-малко от западно европейците, такаче трябва да има кампания да ни се дава същото заплащане, или така наречен "изравнителен данък" в западна Европа

13

Анонимен

преди 5 години

Сещам се като работих на морето - и аз барман, и колежката барман. Само че кеговете ги носихме само момчетата. Справедливо ли е? Не. Така че не е от значение само дали сте на една и съща длъжност. Все някой реве, че е неоправдан, когато така му изнася - хомосексуалисти, роми, ***, жени... Аман вече.

12

Анонимен

преди 5 години

И за фиш от 5 бона не ви щем джендърството,измамници ***.

11

Анонимен

преди 5 години

1961 г. започнах като млад инженер на 189.43 лева, стругар беше на 113,64 а фрезистите бяха на 117.54. През 80те години заплатата на начинаещ инженер вече беше 240 лева което се равнява по покупателна способност на около 6 хил днешни лева заплата.