50

Nn

преди 5 години

Пак глупости на търкалета .Мъж и жена депутат,лекар, инженер, прокурор, сервитьор,шофьор и т.н. вземат еднакви заплати ако са на една и съща длъжност, с еднакъв стаж и квалификация. Естествено мъж мениджър взема повече от жена чистачка, както и обратното .Стига с тъпотии за несъществуващ проблем.Или дай да дублираме всички длъжности да има едновременно по един мъж,жена,друго,съпруг 1,2,3 белким са доволни всички ф...р .и.йко.ве усвояващи пари за нищо.

49

глупоси

преди 5 години

Ей, омръзна ми от измислени статистики! Защо един път не направите статистика колко и за какво харчи една жена, и колко и за какво един мъж! Какво значение има колко получават жените и колко мъжете, голяма част от заплатите на мъжете, ги харчат жените! Само че, явно за *** идеологиите темата за този вид взаимоотношения между мъжете и жените е неудобна.

48

Анонимен

преди 5 години

Крива сметка! ВСИЧКИ взимат различно за една и съща свършена работа!Кой как си се ДОГОВОРИ... и от там хубаво самообясняващото се словосъчетание "работен договор".А кат стана дума за прривилегии - имаше ли разлика в минимиалните стаж и пенсионната възраст за жени и мъже?

47

ха

преди 5 години

Заплатите в повечето фирми са фиксирани, няма значение кой какъв е. В моята фирма наемат жени, само защото са жени или само защото знаят някакъв по-различен от английски западен език. В същото време мъжете се гърбят и движат ***. Имам 3-*** шефа, 2-*** мъже и 1 жена. Жената се чуди какво да прави по цял ден, мъжете вършат работа за 3-***. Еми .... сори.

46

Додо

преди 5 години

Гнусната, антихристиянска, античовешка, сатанинска пропаганда на юдео-илюминатите нямат почивен ден! Оставете България, Християните и Бялата раса на мира, деца на Луцифер!

45

лекар

преди 5 години

Не е вярно,че има разлика в заплащането.Колежките ми с сднакъв стаж и специалности като мен вземат колкото и аз.Ако говорите за ралика в заплащането между шивачка и автомонтьор това е друго.

44

Присмехулник

преди 5 години

"Разлика във фиша: Българката взема 864 лв. от 1000 лв. заплата", а българският офшорен милиардер взема 1500 от 1000 лева за сметка на българката, която има неразумието да си плаща данъците... а и осигуровките на пълна заплата... и всичко това благодарение не политиката на офшорната, неолиберална диктатура на джендърите и соpос. техният "спасител", разпънат на кръст от орбан. какъв ужас, а? :-)))

43

Ебасси

преди 5 години

Статистиката съкс . И не ми ги разправяйте че една жена може да работи наравно с един мъж . Няма как да стане . Освен ако ми сравнявате работна жена с мързелив мъж или жена с *** или жена с стаж и мъж без опит в работата или ако ги сравняват в женските професии , макар че и там в някои от тях мъжът ще е първи.....Поставени при равни условия с еднакъв опит и при еднакъв обем работа МЪЖЪТ ще свърши повече и по качествено работа.

42

хиляда и една

преди 5 години

Колко пъти с тази ЛЪЖА?АКО беше истина, то всеки работодател ще наема предимно жени, за да си повиши печалбата. Бизнеса е война и не позвлява такъв вакум - до сега да се беше проявил този фефномен :)Но не - давай всички, без конкретика, средно аритиметично жени:мъже.Както се ядосваше една кака в режисирания репортаж преди дни - две еднакви тениски, но женската била по-скъпа. Ако са еднакви, що плачеш, а не си купиш просто по евтиния от двата ЕДНАКВИ прродукта?

41

Анонимен

преди 5 години

колкото и да се пенят БГ-тата , статията е вярна !Аре сега по този случай да се насмучете с ракията и да да ударите един профилактичен б-о-й на жените си за да им доикажете колко велики мъже сте !

40

Един от Северозапада

преди 5 години

До Анонимен32"Не, заблудил си се. 1982 г. започнах като млад инженер на 243.87 лева,"Не съм, започвали сме горе долу по едно и също време, аз-малко преди теб. И за стругарите си се заблудил.При нас бяха на норма, и получаваха повече и от конструкторите и от технолозите-инженери. Докато от ТРЗ не се усетят и орежат разценките на бройка. Стругар , и то-кадърен, рядко падаше под 300 лева тогава.За сравнение-един хляб струваше 30 стотинки, килограм.Шофьор на автовлак-баща ми-стигал е до 700 бруто.

39

акъл

преди 5 години

Смешни левашки статии. Тъпата овца заспала, която се чуди как да работи по-малко, тя ли ще се бори за високи позиции, където реално се плаща добре?

38

realen

преди 5 години

Пълна лъжа. Дайте конкретен пример, където в една и съща служба, в една и съща фирма, където мъже и жени вършат една и съща работа, а взимат различна заплата. В това няма ищо вярно. Истината е, че мъжете по-често вършат по-тежка работа, която е по-платена. Ако един мъж е шивач, заплатата му ще зависи от бройките му. Ако една жена е межународен шофьор, ще взима колкото мъж. Учител ше взима, колкто учителка. Пълна глупост.

37

!!!

преди 5 години

На една и съща позиция, но някак удобно са изпуснали да направят сравнението и за едни и същи години стаж. Измекярска статия.

36

Анонимен

преди 5 години

А се борели с фалшивите новини ???

35

Анонимен

преди 5 години

При бруто заплата от 1.400 лв след данъците остава от трите най дългото. А знаете ли кое е най дългото. Врата на жирафа.

34

Анонимен

преди 5 години

и без това мъжът издържа семейството с по-голяма сума. той плаща наеми и сметки. жената помага с малки суми. така , че като се тегли чертата жената печели повече

33

Анонимен

преди 5 години

Много са.

32

Анонимен

преди 5 години

Реално нито една компания или държавно учреждение не позволява на служителите си да си споделят заплатите. Затова и е много лесно да предложиш за абсолютно една и съща позиция различни заплати за мъж и за жена. Защото информацията за заплатите ги има само държавата, а тя не прави нищо за да ги уеднакви. Това важи не само за разлика между мъже и жени, а за всичко. За една и съща дейност Петко взима 1000лв, Драган 1200, а Петкан 800. Защото работодателят така е решил, а те няма как да сравнят.

31

Анонимен

преди 5 години

на Мария Габриел не 20 хилядиискам 100 хиляди заплата да и даватсамо да не говори по ИТ темии да си седи в къщии да не я гледаме