70

Преминаващ

преди 5 години

За една и съща работа ?! А дано, ама надали ! Правилното определение е "За една и съща позиция", а не "За една и съща работа" ! Разликата е огромна и, ако не го разбират набедените за журналисти писарушки с връзки ВСЕ ЩЕ ИМА СПОРОВЕ ! Доказано е, че двама мъже на едно място вършат 2 пъти повече работа, а две жени 2 пъти по-малко ! Проблема е , че жените губят половината от работното си време в клюки и обсъждане на стоките в Мола ! За самата работа и "нервните" сривове при жените да не говорим !

69

Shark

преди 5 години

Може ли да уточните какво пишете. Искате да кажете, че ако заплатата е 1000 лв жените взимат чисто 864 лв, а мъжете повече, така ли? Защото според писаното така излиза, което е пълна глупост. Ако искате да кажете, че за една и съща работа жените взимат 864лв а мъжете 10001 ами напишете го ясно и точно. Относно понятието "***", което не виждам какво общо има със заплатата, но както и да е, българите отлично разбираме какво означава и именно затова сме против! Тоя Торнбьорн да си гледа работат

68

до 74

преди 5 години

Въпрос на еволюция-преди 60 години и компютрите бяха големи,но днес и един смартфон е с по добри параметри!

67

факт

преди 5 години

Когато беше Бил Клинтън президент на САЩ тогава бях чел,че жена му Хилари Клинтън имала доход 2 пъти по голям от неговият,защото била един от 100-те най добри юристи в САЩ.Много красноречив пример за това,че не еважен полът на човека,а личните му качества,образованието,професионалната реализация.Умният и амбициозен човек успява независимо дали е жена или мъж!

66

възмутен

преди 5 години

Искам авторът на тази статия да ми покаже сниман фиш на който да пише полът на работника-мъж или жена.Аз лично бих се радвал много жена ми да получава по висока от мен заплата(без моята да се намалява) защото всеки лев който дойде в семейството е добре дошъл.Писаници като по-горните явно целят да скарат мъжете и жените.Целта си е направо прозрачна-разделяй и владей!И понеже вчера бе 8-ми март целта е да се разбуни женското съсловие!

65

Хачо

преди 5 години

Това е евро-гейска пропаганда която цели да направи жените високоплатени безполови същества които не се омъжват и не раждат деца защото е "модерно". По важен е въпросът защо големите инвеститори заобикалят България и икономиката ни е толкова фалшива.

64

Анонимен

преди 5 години

Явно някои хора са толкова щастливи, че жена им взима по-малка заплата от колегата си мъж и дори не се сещат, че това вреди на семейния бюджет. Значи сте ок жена ви да взима 800 лева, а колегата и да взима 900 за същата длъжност. Интересно.

63

До 78

преди 5 години

Ето на - ти си живото доказателство за малкото мозък у жената! Пак не си внимавала в час - динозаврите са имали малък! мозък, ако и да са били големи! Ама то за какво ли пък ти е мозък...

62

Анонимен

преди 5 години

До МислителНе знам кой колко акъл има, ама ти не си внимавал в часовете по биология! Те и динозаврите са имали огромен мозък, но повярвай ми не са били най-умните животни на света.

61

Мислител

преди 5 години

Това е нормално.Жените доказано имат по малко мозък и следователно и по малко акъл който се съдържа в него. Ако някой каже че гова не е вярно това би означавало че по малкият мозък работи с по голямо КПД което пък ще противоречи на закона за ентропията. Следователно заплащането отговаря на изискването за съответствие количество и качество! на вложения труд! Непрекъснатото Мрънкане на жените и ослушването им за всяко нещо като селянин за гнила слама също намалява качеството на труда.!

60

Анонимен

преди 5 години

До SHEFAТя Еврокомисията е тука, но предпочита да си затваря очите.

59

Анонимен

преди 5 години

До БлондинкаСпоко, бе Блонди - това означва, че плащате по-малко данъци. Хахаха

58

Блондинка

преди 5 години

До ЖенаПрава е жената - това е официален доклад на Еврокомисията, а следователно данните са от Евростат. А пък данните за Евростат в България ги събира НСИ. Неговият шеф е мъж, така че може даже и леко да са занижени. 136 лв на месец разлика са много пари за България

57

Анонимен

преди 5 години

винаги ще има разлика в гащите колкото и да се натискат да стават мъже.

56

Жена

преди 5 години

Вие, всичките, които пишете, че това са глупости, виждали ли сте фишовете на колегите си, та знаете, че са еднакви. Данните са събрани тъкмо от фишове, а не от приказки - един мъж каза.

55

Анонимен

преди 5 години

Днеса, престанете да замърсявате всяка новина за жени с истанбулската конвенция. Казахме си мнението за нея и то е окончателно.

54

Роб на влаЗта

преди 5 години

Ми да работят -строители ,комбайнери,заварчици,програмисти и др.90% от оправните фърфели дори маникюр не могат да си направят ,пък да зашият нещо апсурд.Работете ......и ще получавате.

53

Ивет

преди 5 години

Много станаха джендарите .Мнозинството печели.

52

Наблюдател

преди 5 години

Освен позицията има и количество и качество на работата. Жените със сигурност работят по-малко часове от мъжете, по различни домашни причини. Да не говорим че в Бг жените очакват мъжете да им плащат масрафа навсякъде.

51

Анонимен

преди 5 години

мухобойко