274

123

преди 5 години

Генерал Гурко е светец,,,за нас българите

273

ПОЛША

преди 5 години

Генералите Гурко, скобелев и др са потушавали селски бунтове в Полша-бащибозуци.Истинско баташко клане!!

272

пропагандата

преди 5 години

Излиза, че най-великите руски пълководци са от български произход основали Русия!Даже Пушкин е абисинец а не от български произход!

271

неудобен въпрос

преди 5 години

Република, царство, държава ли сме или КОЛОНИЯ на Великите сили?Триклета да е Европа и Русия, дето ни разделиха!

270

съболезнования

преди 5 години

Никой не споменава за поражението на Русия на кавказкия фронт през войната!

269

съединението

преди 5 години

Само поради липса на турски аскер се е осъществило съединението! Пирова победа!

268

Анонимен

преди 5 години

България е убита 1396г. Съжалявам, но след това не е възкръснала. Това което руснаците са съживили не е България, а едно вмирисано зомби.Извода от историята е: ако един народ не си отвоюва сам свободата не бива да му се дава даром. Защото после 130г този народ ще се мъчи.

267

Анонимен

преди 5 години

В статията, във второто изречение, е употребен "Санстефанският мирен договор". Използван пълен член. Защо? Договора не е подлог, върху него е извършено действието, не е той, който извършва действието... Ако не се лъжа това е обстоятелствено пояснение - отговаря на въпроса "кой е подписан?"... Обстоятелствените пояснения не се членуват с пълен член. Само на *** се полага тази чест ;)))

266

Анонимен

преди 5 години

Възкръсва окупирана и разполовена, защото Англия, Австро Унгария и още няколко от другите ти съвременни съюзници са били против - смятали са да вземат тези територии за колонии. Но още в Санстефанския договор е заложено, че Турция НЯМА ПРАВО да държи в Източна Румелия войска, което си е директна предпоставка за Съединението. Защото ако имаше аскер там щеше да се обединиш на кукуво лято. И руснаците са го заложили в договора! Добре е да се знае историята. Неграмотнико!

265

Анонимен

преди 5 години

Преди 141 години БЪЛГАРИЯ Я ВЪЗКРАСИХА ВЪПРЕКИ ВОЛЯТА НА СЕГАШНИТЕ И "СЪЮЗНИЦИ"!!!Моля, не бъркайте двата щата. България беше възсъздадена от Русия с цел да ограничи турчетата в развитието им на запад. И да им отвори втори фронт, което да ги отслаби на другия край. Щастлива случайност, че ние се падаме там и за това сега си имаме държава.

264

11

преди 5 години

До ТочкаБе те американците сега ни защитават, щото ни обичат ли, *** Точке милиумна?!

263

Game Over

преди 5 години

До лекар-------------------Не виждам бъдеще в България.Щом младо и старо емигрира в чужбина значи всичко е GAME OVER.

262

лекар

преди 5 години

До До 283имай малко гордост,бе момче,,,ние сме българи,бе,,,1300 години,,,Левски и Ботев в гроба ще се обърнат,заради такива като теб,майната им на парите,,,....,Николай Хайтов казваше- ,,Загубим ли България,губим всичко,,

261

До 283

преди 5 години

Вече малко хора искат да живеят в България.Заплата от 800 лв и 200 лв пенсия как се живее бря?? Над 2 млн.български граждани напуснаха страната за 30 години.Представи си след 30 години колко народ ще остане тук :)))

260

Анонимен

преди 5 години

До индивида който иска да е турчин. Искай *** в Турция и бъди един от тях. Аз проблем с това нямам. Не забравяй че имаме турци които искат да живеят с нас въпреки мизерията, както и роми и всякакви но да църкат като дребни гризачи много рядко се срещат не само в България въобще по света. Въжетата са евтини и дърветата са много,можеш да сложиш край на твоите мъки.

259

1

преди 5 години

навремето бях спокоен,имахме 120 000 наша армия,1300 танка,а Бай Тошо казваше,,че при проблем 500 000 войници,от Руските военни окръзи са с нас,,,,до 8 часа след проблема,,,брей само на мене ли ми е неспокойно в момента ,,,,,,

258

1

преди 5 години

до 275,,,някой ден предателю,ще чуеш,че валията и агъларите от одринския гарнизон са в твоя град,тогава, те ще те оберат,нае,,т, а жената ти -ще роди от някой читак,,,а ти ще си спомниш за Русия,,,,,за Генерал Гурко,,,докато припознаваш детето,,,мда,,само за пари говорите , а важните неща се постигат кръв.....

257

lekar

преди 5 години

До Анонимен,,,,,мда,,ти няма да живееш като турците,,ще живееш-като кюрдите,-трепане и изнасилвания,това те чака при ново турско присъствие в Българските земи-жените ви ще раждат от туурци и вие ще припознавате децата за свой,за да покриете срама,,,,а

256

Точка

преди 5 години

Всички държави които се отцепиха от Османската империя днес са в криза и народа кара на хляб и вода.Русия тръгна да освобождава България за собствен интерес.Руснаците НЕ проляха кръвта си за България и българите.Целта на Русия беше Дарданелите.Османската империя загуби войната защото воюваше с/у четири държави Русия,Румъния,Черна гора и Сърбия.

255

Пацu

преди 5 години

Днес от президента научихме, че защитниците на Шипка са загивали под преспи сняг...Август месец...И това ако не е срам, не знам...