95

Много тъп

преди 5 години

Този професор е много ***. Неговото разсъждение е, че това плащане е държавна такса. Съгласен съм напълно и точно защото е държавна такса-не дължимото платено се връща.Доказателства: данък надвнесен се връща, държавна такса в съда надвнесена се връща в общините също.... а АПИ-не..

94

гуню

преди 5 години

А когато въведа вярно рег номер и винетката ми е от утре, но реша пък да я върна как става? Имам това право

93

NN

преди 5 години

Когато се плащат Държавни Такси, да не би да си попълваш само ЕГН! Като се купува винетка ,защо не се попълва и VIN номера на МПС или на талона?

92

Анонимен

преди 5 години

а бе важното е да се цоцат някакви пари от народа

91

Чиновник

преди 5 години

Простолюдието масово сте глупави и неграмотни и трудно се справяте с елементарни задачи. Избягвайте варианти, в които трябва да пишете каквото и да било, тъй като е очевидно, че това ви затруднява и не можете да се справите. Затова си купувайте винетките "на гише", за да не мрънкате после и да се показвате пред цялата страна, колко сте cмoтани и как не можете един регистрационен номер да напишете правилно.

90

a

преди 5 години

До АнонименАми ако човек с чужда регистрация заплаща винетена такса? Тогава V X Y и тн символи стават абсолютно нормални

89

Анонимен

преди 5 години

до 93:Аз предложих само да се изкарат общините ако са избрали България като държава. За всички останали държави се въвежда директно регистрационният номер.

88

do 92

преди 5 години

Мислиш ли, че от апи знаят общината на някой Японец регистрирал си колата в Осака... ?

87

Анонимен

преди 5 години

до 90:Много си прав! Според мен трябва да има избор на държавата в която е регистрирана колата и да се премахнат всички други символи/букви които не са за нас като в примера V. И даже още можем да ги улеснят хората като си избират и общината в която е регистриран автомобила така поне първите букви със сигурност няма да се сбъркат, а като се премахнат и символите които не се съдържат в нашите регистрационни табели грам няма да се бърка - но нали искат хората да грешат и да пълнят хазната ....

86

Анонимен

преди 5 години

Нарочно така го направили за да има печалби..

85

Hex

преди 5 години

Виждам националност "Антарктида", та искам да попитам там как са данъците, ако е по-евтино да отида там да отида да регистрирам автомобила си? :)

84

Анонимен

преди 5 години

Въпросния индивид не е съд за да тълкува кое е покупка и кое такса.А в тъпата система( измислена от малоинтелигентни ) спокойно можеше да се заложи подсещащо поле дали пишете в момента на кирилица или латиница.Е, вярно че и народа е повсеместно неграмотен.....тоя СУРАТТЕФТЕР довърши всичко грамотно.( Щом може да поздравяваш със "здр")

83

Анонимен

преди 5 години

След като си си избрал националност, се появява съобщение на съответния език което те пита с какви букви ти е номера, като опциите да са всички възможни от сорта на латиница, кирилица и т.н., но да имаш възможност да се върнеш за да направиш отново избор ако и това си объркал виждайки че пишеш на латиница...

82

Анонимен

преди 5 години

"Не е правилно АПИ да лапат два пъти пари! Потребителят трябва да има право в някакъв срок и срещу съответният документ да може да поправи грешката си.Апи може да правят грешки с двойно взети пари, хората не могат?!"Според българските закони, ако си закупил нещо от разстояние, имаш срок от 14 дни да го върнеш, в случай, че е непригодно и не си го използвал. Трябва да пазиш касов бон.

81

Ставрю

преди 5 години

Ок ама след като клиент е сгрешил с бона би трябвало да може да си върни парите от апи. Не виждам защо това е проблем. Защото някой ще гушне и тези парички. Щял клиента сгрешил да купи на някой друг винета ами ако този някой друг е купил вече винетка то значи две за един и същ автомобил. ЩЕ КАЖА ТОВА ЧЕ *** УПРАВЛЯВАТ ТАЯ ДЪРЖАВА.

80

Анонимен

преди 5 години

конвертирането се издъниха, ако има къде да проверят кой си е купил винетка от старите, защо ще те карат да я пререгистрираш

79

Гост

преди 5 години

Системата за закупуване на винетки има един голям недостатък-да разпознае,че си *** и да блокира.

78

Анонимен

преди 5 години

За бг номерата има гаранционен фонд и всеки може да провери дали номера има гражданска отговорност, не виждам проблем да се свържат системите и да се прави автоматична проверка при закупуване. Явно професора по компютърните мрежи е отсъствал в часовете по SQL, когато е завършвал

77

Анонимен

преди 5 години

Ами да, в хлебарницата не трябва да има продавач на хляба, щото може да почне да злоупотребява с правомощията си.

76

:-)

преди 5 години

До МиткоИдеята ти не е лоша, но как системата ще ми забрани да напиша H, когато съм искал да напиша X? Без значение какъв език съм избрал. Вместо държава ще е по добре да има бутон "шльокавица"