105

Свилен Георгиев

преди 3 години

Здравейте на всички, макар и късно, но по - добре късно от никога, хора бягайте от тоя град "Варна(Морската сотлица). Това е мое мнение, но аз съм в ИТ сферата и попринцип очаквах градът като "голям", "развит" след като завърша да ми даде много повече възможности от колкото реално има, но реалноста е доста по различна в момента е 2020 и познавам хора които на junior(младши) позиция вземат заплата 3 пъти по - малка от колкото може да Ви се предложи в София или Пловдив.

104

до House M.D.

преди 4 години

ти изми ли си очите тази сутрин. Масовата заплата в Сф е над 1000 кинта. щом средната идва около 1400. 2000 в сф се счита за нормална не висока заплата. Има едни до 15% с заплати над 3000.

103

Анонимен

преди 4 години

голяма гордост, в коя нормална държава населението в столицата живее 4 пъти по добре от плебеите в провинцията, няма....

102

Анонимен

преди 5 години

до 98Атина е даже 5 мил, 3 мил е била преди 30 години, те и гърците са се навряли в два града Атина и Солун, ама не мисля че е много хубаво

101

Анонимен

преди 5 години

Заарата е жив и истински град , който гледа в бъдещето ,а не си е забил главата в славното минало като Филибето.

100

Анонимен

преди 5 години

Това, че някъде пилучават повече пари не значи, че живеят по-добре.

99

Анонимен

преди 5 години

До вече несофиянецСТАНДАРТ НА ЖИВОТ -това са парите ,които изкарваш и тяхната покупателна стойност/цените,разходите ти на съответното място-град,държава.../.КАЧЕСТВОТО НА ЖИВОТ включва други неща-условия на живот,сигурност,обществена среда,качество на стоки и услуги,които ползуваш....

98

Анонимен

преди 5 години

Качествената работна ръка отдавна се изнесе от България

97

House M.D.

преди 5 години

Масовата заплата в София е 600-700 лв. Ерго, в останалите градове би трябвало да е 150-160 лв. От заглавието не става ясно 4 пъти по-висок спрямо кого?

96

Анонимен

преди 5 години

Пълни глупости. В Пловдив например заплатите са същите, а даже и по-добри. Някои хора се местят в София заради това да си създадат разнообразие в живота, да избягат от лоши спомени, задушаващи връзки, задушаващи близки и приятели. Просто това си е някаква чума на новото време - има комуникации, има пътища, лесен транспорт, хората стават по-асоциални, стресът им идва в повече... и в резултат на всичко това, им се иска да отидат да живеят на друго място. Където ще е "различно" от настоящето.

95

Анонимен

преди 5 години

До 78 АнонименУмираш от завист , нали генди ?

94

вече несофиянец

преди 5 години

Стандартът на живот с пари ли се определя ве, ботури?! На Софията било 4 пъти по-хубаво... ама другуят път! Стойте си там и плащайте прескъпо за лукса да живеете в стрес, да дишате отрова и да висите в задръствания по 3 часа на ден.

93

Жоро

преди 5 години

До Анонимен 83 Като гледам колко минуси са ти наврели,явно не само Радев е проблема.Някой беше казал преди време----матреяла е калпав.Свестните отдавна са на запад-*** стои здраво б БГ.

92

Жоро

преди 5 години

До Анонимен 91 Лъжеш.Има само един тумор и това е БКП-днес разчленено на БСП,ДПС,ГЕРБ,Атака и много други ракови разсейки.Комунизма продълажава да затрива България.

91

Анонимен

преди 5 години

Не съм съгласен че заплащането го определят работодателите - това е свободен пазар. Истината е че болшинството работници са неграмотни и мързеливи (всеки който е наемал в БГ знае за какво говоря). Много е трудно да си намериш работещ и мислещ човек и на такива обикновено им се плаща много!

90

Анонимен

преди 5 години

в България бвп не формира възнаграждението,както в Европа а го определят работодателите и в София масово се работи за по 600-700 лв на месец,а е по-скъпо сравнено с други градове това,че има няколко IT фирми,който дават големи заплати не значи,че болшинството от хора заработват добри пари и живеят добре

89

Анонимен

преди 5 години

Почти по цял Свят е така.москва е 20 милионаистанбул е 18 милионаатина е 3 милионабелград е 2.5 милиона

88

Анонимен

преди 5 години

Едно време затова имаше жителство. Да не се позволява един град да става прекалено голям и пренаселен.

87

про-винциалист

преди 5 години

Софийските селяни са на висота.

86

Анонимен

преди 5 години

София съсипа България! Обезлюди села и градове и измука националния бюджет.За какво е всичко това? ЗАЩО всички се натискат да живеят в София?