25

?

преди 5 години

София не е България!!!В провинцията да умираме, така ли??Едни отговорни политици биха мислели за стандарта на хората от цялата държава, не само за София!!

24

Нормално...

преди 5 години

Все пак ако в София не беше по-висок стандарта парламента нямаше да изкара и един месец, както е в много страни по света. Това е един вид буферна зона, която има за цел да запази властта.

23

Варненец

преди 5 години

София е облагодетелствана бидейки столица. Едрия капитал се регистрира там. Да вземем банковата система, генерирала 1,5 милиарда лева печалба през 2018. Всички банки са регистрирани в София. Излиза че извън София няма банков бизнес. Всички търговски вериги, вкл. Метро и Лидл и Кауфланд. Дори Български Морски Флот, или каквото е останало от него е със седалище в София. Така че директната връзка БВП -> стандарт, не е толкова директна. Естествено там където има повече пари и доходите са по-високи.

22

до27

преди 5 години

кое е плиткоумие да казваш идтината или да искаш София без, чистачи,миячи, разносвсчи, сервитьори и всякакви други необходими професии

21

Анонимен

преди 5 години

Добре де, какво толкова има в Стара Загора, че все я слагат напред в класациите през последните години. Питам, не се заяждам

20

Анонимен

преди 5 години

Вижда се къде се бачка и не се злобее и къде простотията и оскотяването са взели връх! Браво на старозагорци и дано стигнат и задминат стандарта на София! Варна Бургас и Майните само могат да дишат праха на Стара Загора,а един път построена магистрала хемус и Търново ще пребъде! Просто майните са адски мързеливи, а за морските които само наливане, адидас, силикон и мутри им е в главите няма смисъл да се коментира- те *** им изкупиха бащините къщи

19

Shark

преди 5 години

До Пловдивчанин. Разбира се че е грешна. затова казах да не се хващаме на тази въдица, това са уловки да всяват разделение между хората, да се делим на софиянци, да настроим сега Пловдив срещу Ст. Загора и тем подобни. Всички сме еднакво зле, и причините ги знаем. Лошото е че мълчим.

18

Анонимен

преди 5 години

В СЕЛО стара загора цените са по -високи от София, а там, в стара газора, е пълно с гочита отСъединените Опански Щати, харманлийско -хасковската дивашка прерия, Гълъбово - радневската провинционална степ, Ямбол, Сливен! Стара загора концентрира най - голямата аграрна гмеж в България! Затова и ги обгазяват там, понеже са овци и не им дреме, за тях е важно да са облечени с Найк и Адидас от Димитровградския пазар, да мухар пържоли и да мучат дато чифтокопитни животни, каквито са всъщност! ЗАКРИВАЙ

17

Дедо ви Шишарко

преди 5 години

Абе София като е толкова добре, дайте да я отделим да си е отделна държава. Да видим като няма от кой да смучат колко ще им е БВП? Като тумор е за държавата - расте, изсмуква пари и жива сила, а останалите градове умират. На кое заболяване ви прилича?

16

Анонимен

преди 5 години

То заради това всичко живо се изнесе към София. По едно време и аз си го мислех - за същата позиция началната заплата, която ми предложиха беше х2 на моята.Ходих и на интервюта и дори се харесахме взаимно, обаче, сметнах че камъка си тежи на мястото.Ако развиват и други региони и децентрализират държавната администрация народа няма да се изсипва в София.

15

Анонимен

преди 5 години

София разпределя и харчи парите не само на цяла България, но и еврофондовете. Оттам са тия 40 % Бвп "създаван" в София.

14

:):)

преди 5 години

в градовете извън Сф, не казвам провинцията защото не сме в римската империя а сме 21 век, та извън софия вярно наеми за жилища са 30% надолу но вс истанало е 1:1 със Сф, ток, храна в магазини, Кауфл, Лидъл продава на едни цени в цвла Бг.Горива в Сф дори са по евтини. Е кръчми всякакви и скъпарски и евтиния...

13

Жътварски, София

преди 5 години

Ще стане още по - добре в оммента, в който цялата провинционална пляка бъде изметена от София! Товари на конски вагони и обратно към кирпичените коптори, от които са се пръкнали! Всеки, работещ за по -малко от 1500 лева чисто в София да бъде депортиран! Провинционална армия от продавачи, миячи, бетонобъркачи, авантюристи, танцьори, дистрибутори с бусове, телефонисти, сервитьори, келнери, бармани, все нискоквалифицирани некадърници ВЪН! САМО СОФИЯ, СОФИЯ НА СОФИЯНЦИ!

12

Пловдивчанин

преди 5 години

При Пловдив е малко особено - община Пловдив обхваща само самия град. Индустрията и предприятията в голямата си част са в двете общини около Пловдив - Марица и Родопи. Ако изчислите трите общини заедно, може да получите съвсем други резултати. Колкото това, че София произвеждала 40% от БВП - това също са глупости. София само РЕГИСТРИРА 40% от БВП, понеже има маса фирми, чиито централи са в София и плащат данъци там, но производството е някъде другаде. Така че така поднесена статистиката е грешна

11

Ст.Загорец

преди 5 години

Тоя "статистик" дето е дал данните с две тухли и прас по макарите! Да стане веднага сладкогласен певец,като Йоан Кукузел!

10

Анонимен

преди 5 години

А колко е БВП в Банкя.За една глава от населението питам

9

Гошо...Тъпото

преди 5 години

Това са Бокоффски...стандарти;метрополията да е...добре,провинцията,кучета я яли.Наливат милиарди в Софето гузните оправляващи,за да не ги...свалят на момента.За сега успяват,но няма да е за дълго.

8

Анонимен

преди 5 години

Значи ако в провинцията средната заплата е 800лв в София трябва да е 3200лв ! - чухте ли български емигранти идвайте си бързо в България - София да се видите у пари.

7

св

преди 5 години

Политици и медии насъскват хората един спрямо друг. От кой зависи, ако не от нас самите как ще живеем !

6

Анонимен

преди 5 години

това 30х за Сф също е една мъгла. Тоест има си хора с по 60000 но и толкова с 10х. Е това са тези Бойковите с по 60х дето задръствали магистралата и ГКПп та с Гърция по празниците. Много са удобни за пример но са едва 250х от работещите око 3,5 милиона в държавста.