52

Стамат

преди 5 години

Роботите са сатаната!

51

БГ

преди 5 години

Казаното от номер 49 е казано и от чичко Маркс преди около 150 години. Роботите (машините) биха направили живота на хората по добър само при Социализъм и Комунизъм и ако те са собственост на цялото общество.

50

Факт

преди 5 години

Номер 49 - Мнение е абсолютно прав. Ако приемем, че роботите са средство за производство и то е в ЧАСТНИ ръце, то тогава хората наистина стават излишни. Ако обаче роботите се притежават от всички хора (обществото), то те могат само да подобрят живота на всички, а не само на един елитарен слой.

49

Анонимен

преди 5 години

До МнениеНаличието на роботи прави живота на хората по хубав при Социализъм и Комунизъм.--е да де, ама зависи от бройката хораняма да ви го бъде и масонският комунизъм, породата ви е хищна на вас, с желание за доминанта и след време, взаимно ще се хваните за гушите, когато няма да има "послушни" оФце! и "безсмъртието" няма да го има, защото ако приемем, че форма на "съвършенство", а пък то е "завършеност", но пък тя е край, финал, а значи "безсмъртието" е в същност е смърт ... на човека!

48

Анонимен

преди 5 години

До МнениеНе се бях замислил!С ТИЯ РОБОТИ ЩЕ ПОСТРОМ СОЦИАЛИЗЪМА!Хората - ще получават това дето им трябва според нуждите си а роботите ще работят!Хепи ЕНД!

47

ОБЯВА

преди 5 години

Адвокат за защита на правата на роботите търси клиенти!Експлотират ли ви, без да ви плащат?!Карат ви да работите до стопяване?!Не ви осигуряват качествен ток?!Не знаете какво правите?!Обадете ни се!

46

Мнение

преди 5 години

Наличието на роботи прави хората излишни при Капитализъм.Наличието на роботи прави живота на хората по хубав при Социализъм и Комунизъм.

45

таню скариди

преди 5 години

ееее тази седмица с поредните си статии за трудовия пазар се изложихте нещо....за другата седмица ще ви дадем пример за по голяма посещаемост в сайта ви...пишете как икономиката търсела кадри ама нямало кой да работи,как средната заплата била 1500 лева и постоянно се вдигала....наближава летния сезон затова започнете от сега с как на морето търсели персонал и давали 3000 лева заплата но нямало кадри и т.н....такива да са статиите...какви са тези роботи и битки с хората и то за трудов пазар!?!?

44

Анонимен

преди 5 години

До Сбъркана посокаЩе ни дават основна финансова база. Ще работим, ако искаме. Няма да са много парите, де. Цените ще бъдат нормални, но стоките ще са с много лошо качество. Колкото да преживяваме и да ни скубят, каквото още може.

43

Сбъркана посока

преди 5 години

Всичката тая работа на роботите за кво ще е като няма да има кой да купува това дето произвеждат? - Нали хора няма да се наемат и няма да им се плаща.Или авторите на статията са пропуснали че роботите също ще искат заплати за високо интелигентен труд и ще си направят синдикати?ко праим тогава?

42

Анонимен

преди 5 години

До 41След това ще следва или революция или някаква социалистическа система от сорта на социални помощи за всички или и двете-да, ама преди това ще бъдат "избити" най-малко 6 млрд. "простаци", за да останат най ЕнтЕлигентните и "посветени" ...

41

Вуте

преди 5 години

"Иначе казано - хората трябва да се насочат повече към развиването на умения, които изкуственият интелект все още не може да разбира и да имитира."Едение, пиение и живеение! Ей това робота не го разбира!

40

Анонимен

преди 5 години

и до къде ще стигне цялата тази "надпревара" с машината ? до никъде!човек, отдавна не може да се мери като скорост на работа и дълбочина и бързина на мислене с най-обикновен едноядрен компютър.какъв е смисъла от това ей, масони ? хубаво, ще останете там няколко стотин милиона масона и още толкова "помощен персонал" от "много надарени" "обикновени" човеци, и всичко друго от робот и нагоре до т.н. изкуствен "интелект".ами после ? кво правите след това!?цялото това "бързане" на света е лудост !

39

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 31През 1989 вече не бяхме с Русия. Горбачов ни спря кранчето. Безработица имаше, защото ни купуваха калпавите стоки, за да ни поддържат икономиката. Но когато Горбачов каза "Перестройка", лапна американското кебапче и се обърна даже срещу своите, Живков се обърна към Германия, ама нашите руски агенти по негово време го резнаха през кръста. Може би щяхме да живеем по-добре и държавата нямаше да бъде разграбена. Естествено можело е и да пропаднем, но никога няма да разберем....

38

Анонимен

преди 5 години

Ако статията е вярна е много трудно да се предвиди какво ще стане в действителност. Ако хората нямат работа и пари, няма да има кой да потребява и капитализмът ще рухне като система.След това ще следва или революция или някаква социалистическа система от сорта на социални помощи за всички или и двете.

37

Анонимен

преди 5 години

До СоциологНаскоро внедриха един робот в китайска фабрика на Адидас. Прави по 800 000 тениски на ден. Не лъжа, проверете. Не спи, не греши и една тениска излизаше около 20 цента като работа. Познай колко невинни малолетни работници изгоряха.

36

Социопат

преди 5 години

До АнонименКоги беше с СССР се застрелваше на место всеки дръзнал да бега от рая.....Сеги коги манаха мините и къртечарите робите се разбегаха и бизнесо зе да плаши плебеса с роботи щото нема кой да работи на ангария срещу ток вода и храна само....

35

Анонимен

преди 5 години

35 Що не вземеш да се гръмнеш "демокрация" посочи къде го има това животно!

34

Анонимен

преди 5 години

Друг вариант е да се произвежда по-малко, само колкото е необходимо за да се живее приятно и удобно, а хората да се занимават с някаква интелектуална дейност или да се развиват духовно. Но народа иска да потреблява, да купува нови стоки, да се кефи на живота. Затова има лечители като Хитлер. И май се очертава скоро ново лечение.

33

Социолог

преди 5 години

Де ги тез роботи?Един робот струва половин милион за теа пари един град китайци ще си наемеш.....