188

някой си

преди 4 години

До Симеоновпреди одрин 1913 ,атакуваме чаталджа 1912 с некъдърника радко димитриев,не са ти ясни нещата бегай у бостано

187

Стамат

преди 5 години

Само те останаха... Извън "целувката на Иуда"!

186

Анонимен

преди 5 години

До АнонименНикоя от балканските държави няма полза да има конфликт между държавите от Балканите,никоя,конфликтите между Балканските държави никога не е водел до нищо добро!

185

анонимен

преди 5 години

Албанците,където и да са по света,казват: Ниесме умен народ,ще се справим! Рано или късноще имаме обща граница с България.А ние пък си имаме "умен" премиер,който севпряга коня зад каруцата.

184

Анонимен

преди 5 години

Не мога да разбера нещо. Защо определяме винаги чужди учебници по история като пропаганда и ги обвинаваме, че са с промити мозъци. Защо не си задаваме поне въпроса дали и нашите учебници не са пропаганда? Дали и ние не сме с промити мозъци. Повечето ще кажат, че има доказателства. Какво от това и в македонската история има доказателства. Тези доказателства са подхвърлени за да се манипулират хората. Питайте се дали всичко, което знаем е лъжа? Пропагандата с история е характерно за всички държави

183

Анонимен

преди 5 години

Албанците ме кефят защото страстно мразят сърбите. И сърбите се страхуват от тях.

182

После сме ние

преди 5 години

Това трябва да планира България , съединение с родната ни Македония.Трябва стратегия и план , както при Костов , който единствен работеше за това съединение.

181

Анонимен

преди 5 години

До Един от народаИ още нещо,когато византийците воюват в Италия,за да запазят византийските си територии там,губят войната,след което норманите от южна Италия,от които са се страхували всички в Европа нападат Византия и точно българите разбиват норманите тотално и спасяват византийския император от смърт и конкретно това са били българите от района на днешна Македония.

180

Анонимен

преди 5 години

До Един от народаКога сме били работници на византийците?Кога?Че България е единствената държава на която Византия плаща данък продължително време,без България Византия е щяла да загине още в ранното Средновековие при войните с персийци и по-късно с араби,дори когато преместват българското тържище от Константинопол,цар Симеон им спретва търговска война и си го връща,от което се вижда,че българите са командващия на Балканския полуостров.

179

Един от народа

преди 5 години

Преди сме били работници на византийците и турците сега на европейците.В природата слабите се подчиняват на силните.

178

Анонимен

преди 5 години

Русия освободи всички Балкански държави от османското нашествие,а новите западни политици дадоха отново път Османизма,не осъзнавайки,че по този начин не губят само православните,а се откъсва част от Европа и се преорентира към Азия.Западните политици,винаги са постъпвали глупаво,неадекватно спрямо изтока и никога не са разбирали проблемите и историческите факти от източна Европа,изхождали са винаги от собствения си егоизъм и лакомия.

177

До Симеонов

преди 5 години

Симеонов,нищо не разбираш вземи почети малко книги,пък после пиши

176

Анонимен

преди 5 години

В момента има гонения+натиск и срещу католическата църква,не само срещу православната!

175

Анонимен

преди 5 години

Слава Богу,никой не е подписал тъй наречения томос даден на Украйна,освен Истанбулския фанариот,с което томоса е абсолютно невалиден!Но че се извършва геноцид спрямо славяните и православието ,няма съмнение!И че западноевропейските сили винаги са се месели на Балканите и са създавали конфликти и проблеми,също е вярно.С католическата църква няма какво да делим,все пак католическата църква е произлязла от православната църква и някога самата Италия е била част от Византия

174

до Един българин

преди 5 години

Най-голяма грешка в историята на България е приемането на християнството от Византия.Слаба църква, слаба вяра, паянтави държави, за морал да не говорим.Още Калоян го е разбрал и е опитал да приобщи държавата към католическата църква, но не му стигнало времето.А руската *** мъарков въобще не е за коментиране.Предател,рубладжийски ***.

173

Симеонов

преди 5 години

Г-н Историк,да вземеш да си туриш дипломата,там дето слънце не огрява.На Русия й трябва силна Сърбия срещу Австро-Унгария и понеже винаги са се стремяли да завладеят Истанбул и проливите им е нужна слаба България.Заради това ултимативно спират настъплението на БГ армия към Истанбул,след превземането на Одрин през 1913.А България става съюзник на Хитлер след соболевата акция когато от България ултимативно се иска да даде на СССР 40 км. ивица от черноморрието.Хитлер ни защитава и връща Добруджа

172

хансИ

преди 5 години

АМАН ОТ ТАКОВА ПРАВОСЛАВИЕ - РЪЦЕТЕ НА СРЪБСКИТЕ СВИ-НЕ, СА ДО ЛАКТИТЕ В БЪЛГАРСКА КРЪВ САМО ОТ ПОСЛЕДНИТЕ 100 ГОДИНИ

171

Историк

преди 5 години

Искам да напомня, че когато говорим, защо Русия подкрепя Сърбия срещу България трябва да споменем:1) България застава срещу Русия през ПСВ1 и воюва в съдружие с ТУРЦИЯ на територията на Румъния;2) България застава на страната на Хитлер срещу Русия през ВСВ2 и дори да не воюва активно срещу руснаците оказва материална и логистична подкрепа на Германия; 3) Когато има възможност България никога не се е съобразявала с интересите на Русия и често е имала правителства с ясни русофобски политики.

170

AfD Германия

преди 5 години

Моите почетания и поздравления за академик Марков. Точно и ясно аргументирани анализ и становище. Де да имахме повече такива учени в ГЕРМАНИЯ, способни не само да мислят, но и смело да се изказват по медиите. Имаги отчасти само в Алтернатива за Германия, всички останали служат безропотно на режима на Меркел.

169

ни са знай

преди 5 години

Ако някой знае къде ще се празнува тържествено годишнината от най-жестоката англо-американска бомбардировка на София, да напише в този сайт.Ние, от махлата, искаме сърдечно да изразим своята искрена благодарност и признателност!