249

кубанская столица

преди 5 години

До Само да напомня..тези сказки няма кой да слуша... Това е най-добрият комментар сега. Сърдцето им напълнено от тоска. Винаги. Ала наистина, ако нямате миллиони, оставате в къщи

248

Анонимен

преди 5 години

Добре ми е в Германия, не ми решават съдбата еднокнижници като Цв.Цв. и Б.Б.

247

кубанская столица

преди 5 години

Русские хора не твърде обичат тях, коите изхвърлиха родина и искат некакво в чужбина. По-вече причина са само пари. И те търсят да ви обясняват, че това за деца и т.п. Товарищи-господа, и къде е родина? И във всеки случай, когато те са в неуспех (по здравие, по возраст, по болезни, по работа...) те връщат на къщи и искат да сполучвать пенсия тук. Като аз чета по=юългарски тук, проблема съвершенно одинакови и в Россия и в България: хора вървят от село, няма дърва за отопление и т.п.Неверьте им

246

До 257

преди 5 години

Зная колко получаваш в България- "едно от най-добрите места за живеене в ЕС" според Ц.Ц. аре завий се през глава и отивай да плачеш.

245

до 257

преди 5 години

А пък на мене ако знаеш колко ми дреме за тебе в Бг ! А е сектир

244

DDR

преди 5 години

Докато... ПИЛОТИТЕ(политягите) ВЪВ ПАДАЩАТА ПОЛИТИЧЕСКА РАКЕТА НЕ СЕ ВЗРИВЯТ в НС.и се доближим до нормалният свят,доход и спокен живот много още ще отлитат!:)

243

Минувач

преди 5 години

Не исках в България да храня *** и реших да не си плащам данъците там, това ми донесе удовлетворение. Родители и приятели винаги са добре дошли. В България си идваме, заради тях, иначе причина няма. България и след 20 год. ще е същата, так че и да пропуснем, нищо заинтригуващи няма в нея, освен новия асфалт и бетон, на всеки километър...Обичаме България, но не и с представителната извадка в нея, следователно Елитът й, не ни интересува!:)Всеки сам определя живота си и важното е да е щастлив

242

ШибиРиби

преди 5 години

И свинcka naча съм намерил ако става на въпрос. Сутрин като плющя една с лют пипер и чесън отивам на работа и им дъхам на чужденците.

241

Анонимен

преди 5 години

По-голяма злоба към България от емигрирал,не съм виждал!И това го правят,за да си оправдаят нещастието и несгодите!По този начин се успокояват и преживяват,като наркотик е!П.С. Емигрант съм от 20 години!

240

Анонимен

преди 5 години

имам пари.жилища.автомобили.гаражи.магазини.но за какво са ми. като и дъщерята и съпругът ми в момента са далеч от мен.това щастие ли е.не. не е.

239

Минувач

преди 5 години

Успяват тези, които работят по специалността си в Чужбина и са се договорили на над средните нива за професията си, т.е., талантливи са. Всички останали закърпват положението и единствено получават безплатно здравеопазване, образование за децата си и ред и сигурност. Интеграцията зависи от средата, която сте си избрали, ако сами се капсулирате и искате другите да разбират манталитета ви, при положение, че сте в чужд дом, няма как да имате дълготрайни местни връзки в държавата гостоприемник.

238

Аз

преди 5 години

По-хубаво от родния дом,приятелите и роднините няма!Винаги се чувствам много добре в България,където се връщам всяка година!

237

Минувач

преди 5 години

Статистически, Средната класа в БГ е само 10-15%, логично това са успелите хора с образование, докато в Германия е 27% и нагоре, зависи кой доход ще се приеме за този на Средната класа. Завършилите в Чужбина българи, които са остнали, не се числят към българските проценти, следователно успелите българи от България в Чужбина е логично да не са много, като съотношение, защото вече нискоквалифицирания труд в Германия не ви дава увереност да се чувствате успял, а по-скоро, усещането за спасил...

236

Анонимен

преди 5 години

До 242"Ама такива като теб злобеят и ги е яд,че не всички се оплакваме от живота тук"Компотаджиите от Компотия имате само костилки. Сами си оакахте "българия" и си се давите в собствената помийна ямя.

235

Мда

преди 5 години

Аргатин без корен!

234

ШибиРиби

преди 5 години

Начи най накрая намерих готова сланинка и свинска мас. Киселото зеле аз си го правя в буре. Суджука е сложна работа но салами бол. И шкембе има само чревцата са малко кът.

233

Анонимен

преди 5 години

Po vaprosa s brojkata - nas oshte ni broiat a nie sme avstrijski danakoplatci! Bg i statistika! Hahaha. Falshiva darjava e bg. Ima max. 5 mln. Entusiasti, koito oshte ne sa se iznesli

232

Анонимен

преди 5 години

Кой кого е субсидирал? А? Те с мижавите суми, че сме си и отворили безусловно пазара или ние с милиони млади хора плащащи там данъци и осигуровки?

231

Анонимен

преди 5 години

Пушкин е писал: ах ти Пушкин, ах ти *** син. Таки и за нашенеца по света широк....

230

Само да напомня..

преди 5 години

...че българският емигрант е добре интегриран, успешен и доволен само в моментите, в които се завръща в България. И сяда на маса, за да разкаже легендите за себе си в чужбина.Моментът на пълно щастие за българския емигрант, който добре знае, че този момент скоро ще свърши и пак ще се наложи да се върне там, където на никого не му пука за него и където тези приказки няма кой да слуша...Хубаво нещо е емиграцията, хубаво ;)