309

ай пи

преди 1 година

Кой залъгвате с хазарт и религия?

308

съдба

преди 1 година

Ето как ще ни задържите...Средна заплата 2500 лв....Реставрирате грозните панелки и ги пускате на половин цена и банките ви спират да ни обират...От дете мечтая за красив дом и почивки на красиви места и е напълно нормално...Не съм мечтала да живея като ***...

307

Роберт Г.

преди 3 години

Обаче ние високообразованите сме се уредили в Хелзинки и си имаме и апартаментче в София, а не робуваме в Лондон. В Лондон ходим отвреме-навреме , ако ни заинтригуват театрални постановки, изложби и други интелектуални занимания. Акъл трябва обаче, за да се уреди човек в Хелзинки. Акъл трябва, за да се чувстваш българин с високо самочувствие и същевременно космополит.

306

Хаха

преди 4 години

Любимата ми тема... хахахаха.Всички само се оплаквате и рИвете...Много обичам както пишете как изкарвате по 1000 евро и се чувствате на 7то небе...:)) Сладури...

305

Анонимен

преди 5 години

Много разбирачи тука смотльо мин заплата в Испания е 1050 евро лви 700 евро те го нят бе

304

Анонимен

преди 5 години

Да, напълно съм съгласен :800евро/м в Бг имат в пъти сигурно по-голяма покупателна способност от 800евро/м в Испания,Италия,дори и в Гърция...Но има и друг важен фактор,освен покупателната способност в защита на емиграцията от Бг в посока към по-скъпите /безспорно/държави в Европа и света:т,н.КАЧЕСТВО НА ЖИВОТ.Което включва неща като уреденост,ниска престъпност,спазващи се правила и закони, ниска корупция,по-високо ниво здравни услуги,по-високо качество на образованието ,работещи институции.

303

Анонимен

преди 5 години

До 316Правилно ти коригира сметката човекът.ПОКУПАТЕЛНАТА СБОСОБНОСТ не включва само колко храна за час работа можеш да купиш /на едното и другото място/а включва ВСИЧКИ БИТОВИ РАЗХОДИ отнесени към СРЕДЕН по статистика доход-храна,дрехи ,услуги,наеми,цени на имотите,данък сгради ...Защото навсякъде в развитите държави цените на храната /също на бензин,ток,дрехи.../са съизмерими със съответните от същото качество в Бг.Но са и относително най-дребният разход от всички разходи.

302

Шоп

преди 5 години

До от немско:Селяните всичките мразите София, а все в нея се натискате..

301

Американ

преди 5 години

До doi:"Нормалните хора това не ги интересува." - а тябва. Иначе още 100 години ще *** за "достойно заплащане"..

300

doi

преди 5 години

Хората с висок стандарт в България тръгнаха да я променят по европейски образец-един куп глупости-въздухът бил мръсен,презастроено било,транспорта бил рядко.Нормалните хора това не ги интересува.

299

от немско

преди 5 години

Ейййй, тая статия стои една седмица тука ! В Германия съм, супер ми е и мразя софия.

298

Един от Дивия Запад

преди 5 години

Ся нека напиша за тия с високите заплати в България.Не може да си щастлив сред нещастни хора.Помогнеш на някои, но не може на всички и ставаш и ти нещастен. А за хилядите битовизми няма да отварям дума даже.

297

Един от Дивия Запад

преди 5 години

Вие все и пак за заплатите...Има нещо, което се нарича икономическа ефективност на обществото.В УСА една бира се прави за 1 мин от човек получаващ $16/час с машина за 1 мильон долара.В Китай една бира се прави за износ от един човек дето взима $5 на месец с машина за $25000 за 5 минВ България пият бира.Ако България можеше да продава на света, щеше да има и за заплати.Търговското салдо е отрицателно т.е. не можем да си произведем туй дето консумираме.Еми дъъъългове. А другите сметки са лаф

296

Гражданин до Анониме

преди 5 години

Виж стой си в Англия и обяснявай на другите бг мигранти колко сте велики, не на мен. Колко ти е наема там, какви са цените на услугите там? Разликата е по 3 поне. Важна е покупателната способност не колко взимаш бруто, капиш? Може да ми кажеш, че взимаш бруто 6000 паунда, но след и удръжките и наема ти я ти остават 1,5 чисто я не. Цените на храните са с между 40 и 70% по - високи. В България заплатите се вдигат защото няма квалифицирани кадри, няма хора.

295

Един от Дивия Запад

преди 5 години

Такива теми винаги минават 500 поста и ако не ги махнат още ще докарат. Периодично пак ги пускат.Няма нищо поръчково в туй. Просто хората от днес.бг целят по-голям трафик, а туй става с теми, които интересуват всички. А аз не мразя българите. Те ме мразят. И да няма днес.бг пак ще ме мразят.:-)

294

Анонимен

преди 5 години

До редакцията на днес:спрете да провокирате пропаганда на омраза между българите .всичко което правите е да обслужвате к о мунистическата върхушка от некадърни политици в моята родина.между вас и проститутките разликата е в полза на тях.политиката на разделяй и владей в моята а не ваша родина обслужва само некадърните ви господари пт дс и бкп.жалко за наивният българси народ че не ви разби продажните червени тикви 89 та.но ще ви дойде времето.който сее ветрове жъне бури

293

Един от Дивия Запад

преди 5 години

Най-обичам такива всеобобщаващи и категорични изказвания, които подсказват, че пишещия работи в България директор на водопад.

292

Смешници

преди 5 години

Българки , които са 50-годишни и еднаква съдба . Работели няколко часа седмично , за да имат джобни пари , щото немеца й плаща всичко , такива са мечтите на много българки , някой да я издържа и тя почти , да не работи . Българите в чужбина , масово работят нискокласифицирана работа , защото там винаги има свободни места . Такава е истината .

291

Гражданин

преди 5 години

В България и в частност в София в последните години особено заплатите доста се качиха . Заплати от рода на 2000лв, 3000 лв се срещат и не са изключения. Аз самият взимам около 1500 лв а жена ми около 2000. С тези пари в Бг се живее доста добре. Бих казал дори, че имам познати в западна Европа на добри позиции и си позволяват по-малко от мен. Проблемът обаче е в средата в България. В невероятната неуредица, в сивите панелки, в озлобените хора, в задръстванията, мръсния въздух и тн и

290

Весели празници

преди 5 години

Много ми е интересно защо на Коледа се консумира свинско месо. Исус не е консумирал свинско и е бил обрязан.Защо вярващите не вървят по пътя на Исус/Исак/?