164

Анонимен

преди 5 години

дано тоя нов квартал има улици, че съседния манастирски ливади е пример за продажността на главния архитект и структурите под него... а мастодонтите, които стоят полупразни да не говорим...

163

Anonimen

преди 5 години

наистина има нужда от нов квартал, иначе следва презастрояване на старите и всякаква липса на въздух, място и прочие. стига сте плюли, така растат всички градове по света, с нови квартали. няма да спрат да сроят, защото е печелившо. поне да не ни вземат малкото останало място

162

Анонимен

преди 5 години

До ЛилиЛили,ти се радвай,че част от хората идват в София,а не като останалите 70-80% да бягат зад граница и страната да опустява съвсем.Селяни-неселяни,ние нямаме сметка да губим човешкия си капитал,по-добре да мигрират вътре в страната отколкото страната да остава без население.

161

Хе Хе

преди 5 години

Канализация шъ има ли или пък шъ съ на външна септична яма - демек шъ имат и кафяв басейн. За такава екстра цени по 1000 евра за балъци.

160

НЯКОЙ

преди 5 години

Не квартали а затвори за тези *** да строят с тяхните кървави пари за тях и тените производни *** роднини и.т.н.

159

Анонимен

преди 5 години

Нали не щете застрояване бе ?Нали Иванчева "борела" сроителната мафия ?Какво е това ?

158

РВ

преди 5 години

Ай честито на софиянци! Тая е по-алчна и от пловдивският ни гербав ***.

157

Морски

преди 5 години

През последните 5 г наблюдавам преселване от Варна къв София, което по-рато не съществуваше. Говоря за хора с възможности, които продават ивот или имоти и се местят в София, вместо в чужбина. Има и още , които се ослушват и се чудят дали да се местят.

156

Анонимен

преди 5 години

Ако сте продали къщата си в малкото градче или на село, драги софиянци, побързайте да си купите отново дом на чист въздух, спокойствие и простор. Скоро животът в нещастната столица ще стане невъзможен, колкото и добри да са заплатите и възможностите за работа и развлечения. Здравето на децата е по-важно. Да, ще пораснат и ще заминат, но дотогава?

155

Анонимен

преди 5 години

Съсипахме си държавата, ето това направихме. Изгонихме си децата, които никога няма да се върнат. И за кого строим?

154

КОки

преди 5 години

Аз живея близо до мястото, то сега там е ужасно, няма никакъв ред за нищо, нито за живеещите, нито за минаващите около района с автомобили или транспорт. И най-важното всичко е задръстено. Сега с тези 12 хиляди новодомци с най-малко 5000 МПС, не ми се мисли. Съвсем ще се задръсти района.

153

Обеля 2 блок 239

преди 5 години

София се измества на юг. "Яките" квартали на север се заселват с араби и китайци. Селията почна да се прави на претенциозна и да се вре в Младост, Манастирски ливади, Кръстова вада, Витоша и....о, извинете, Студентски град

152

Тон

преди 5 години

До 149 - интересно, че точно САЩ се дават за пример като нация, която за пръв път използва субурбанизацията, оттам и израза да живееш в събърбс. А това че води до повече задръствания - не и ако има инфраструктура - влакове, метро, тангенти свързващи центъра. Който говори само за придвижване с колело например, значи никога не е бил в голям американски град и не може да си даде сметка за мащабите и разстоянието. За София е много лесно - просто няма визия и града се строи на кръпки, без визия..

151

Анонимен

преди 5 години

Анкета:Който иска да се оправят първо съществуващите квартали +Който иска да се строят нови квартали-ливади -

150

Лили

преди 5 години

До кога София ще събира цяла България. Вие просто сте безумци. За какво са тези нови квартали? Е, стига вече. От старите софиянци останахме шепа хора. Прованса асимилира местните. Помислете добре с главите си, другари.

149

Модерното

преди 5 години

А какво се случва с инфраструктурата на съществуващи квартали като Модерно предградие, Орландовци и Толева махала! За тях все няма пари и хората мизеруват. Ама там няма далавера за благодетелите на архитектчето.

148

ppp

преди 5 години

Браво, отрязаха Борисовата от възможност за някакво свързване с планината.

147

Forever

преди 5 години

А не е ли по-хубаво някъде на село,чист въздух,красива природа,риболов,уютна къщичка с камина,билков чай от поляната,тишина,само песента на птиците,никакъв стрес,аромат на цветя и борчета..звучи приказно

146

читател

преди 5 години

София е бил и продължава да бъде град от кръпки.Няма и помен от идеята за нови сателитни райони извън околовръстното.Града има идеално географско местоположение, има огромни площи незаети, за квартали, за бизнес и за индустрия.Но не!Всичко трябва да е на куп, и цените да вървят нагоре.А после смог имало, частици летели, газове ни задушавали ...До сега не е имало нито един протест за нови райони, нови места за живеене, работа и учене и т.н.

145

Мария

преди 5 години

НЯКОИ ХОРА СА РЕШИЛА ДА НАПУСНАТ ШУРОБАДЖАНАШКОТО СИ НАЗНАЧЕНИЕ КАТО МИЛИОНЕРИ .ПО-ДОБРО ОТ ДЪРЖАВНАТА СОФРА НЯМА.С ЧУЖДА ПИТА ПОМЕН.