179

Анонимен

преди 5 години

"Всеки трябва да получава достойна заплата.................стига с тия ИТ-спецове, не са само те важните в държавата!!!"Така е, прав си, не са само те най-важните, но в момента те си говорят. Ако ти искаш да говориш за някоя друга професия, тогава говори за друга. Никой не те спира, никой не ти е забранил. Хората очевидно се вълнуват по един или друг начин относно ИТ, мерят си *shките и т.н. На кой както му е кеф. Просто за много хора е блазнеща тая приказна заплата, на "ИТ-то", а накрая хоец.

178

Анонимен

преди 5 години

Айде чао негодници , мрънкайте си колко искате и нека политиците , комунистите и хан Аспарух да ви е виновен.. На мен джоба ми е топъл ..

177

Анонимен

преди 5 години

току що заврършил Студентите взимат 2000лв. , току що завършил бакалавър взима 3500лв. Аз никога не съм бил най-добрия , нито съм шампион от олимпиада по информатика , взимам 3700лв.

176

Анонимен

преди 5 години

1.Заплатите в България са мизерни, не само ниски!2.Не всичко могат да бъдат ИТ-специалисти...........нито това е нужно!!Всеки трябва да получава достойна заплата.................стига с тия ИТ-спецове, не са само те важните в държавата!!!

175

Анонимен

преди 5 години

До ПрограмистЪт"Явно не работиш в сектора и говориш наизуст. 5хил лв заплата не е рядкост."От моят випуск, 120 човека поток, 5-*** от тях взимат около 4000-4500. Това прави 4.17%. От 15 години работя в ИТ сектора, перфектно наясно съм какво говоря и определено няма някой от СофтУни, който може да ми бъде конкуренция по какъвто и да било начин. Просто никога няма да достигнат такова равнище.

174

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен Ся какво да ти показвам че имам германска диплома по информатика , е не съм завършил на добрия университет в Германия от 49 университета моя е по средата на класацията за информатика.. Аз с нищо не се различавам от хора завършили ТУ-София или ФМИ на СУ.. Те не са по-лоши от мен ..

173

Анонимен

преди 5 години

"В България има супер добри фирми , ако не ги знаеш значи въобще не си ИТ"Не, в България МАСОВО има супер слаби фирми, които обаче (както дори в статията е написано) се опитват да си придадат тежест. Едни и същи обяви стоят в Джобса по около година и половина. Ти ако имаш малко повече акъл, ще се сетиш, че всички Супермени ще започнат някъде другаде за 1.5 години, плюс това не е гаранция, че тези които кандидатстват в края на срока от 1.5 години, ще са по-по-най-кадърни от тези в началото.

172

Анонимен

преди 5 години

Само след 5 години пазарът на труда ще е тъмно лилав.

171

ПрограмистЪт

преди 5 години

До До ПрограмистЪт 169Явно не работиш в сектора и говориш наизуст. 5хил лв заплата не е рядкост.Провери независими онлайн източници - в София средната 'чиста' заплата е около 3500 лв.Вече не е рядкост да се наемат джуниъри/младши на заплати 1500-2000 лв. (като последното е нещо като таван за най-можещите от джуниърите)

170

ПАК ШЪ ВИ НАШЕПНА

преди 5 години

СПИНКАЙТЕ РОБЧЕТА,ИДАТ РОБОТЧЕТА.

169

Анонимен

преди 5 години

"Ако не можеш да си намериш работа в IT сектора значи си негоден"Никой не може да ми покаже повече от 3 сериозни ИТ проекта в България, за последните 10 години. Масово хората правят елементарни неща, обаче за тях са супер сложни, защото са завършили разни софтуерни академийки и хал-хабер си нямат от ИТ, обаче казват "аз съм ИТ специалист". Някак си, да го "знаят" това за себе си, че са такива, ги кара да се чувстват значими. Няма сериозно проектиране, няма сериозна развойна или научна дейност.

168

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен Ти сериозния кадър да не си завършил ТУ-Мюнхен.. Ега си негодниците , хората ви дават работа , работиш и учиш .. И се научава тамън колкото ще научиш в ТУ Мюнхен..В България има супер добри фирми , ако не ги знаеш значи въобще не си ИТ

167

ОХ

преди 5 години

Ние сме живите мъртъвци.

166

Анонимен

преди 5 години

ТОВА Е КЛОАКА.УПРАВНИЦИТЕ И КАЗВАТ ДЪРЖАВА.АМИ ДОБРЕ ГИ ДЪРЖИ..............................

165

Анонимен

преди 5 години

"Ако не можеш да си намериш работа в IT сектора значи си негоден"Не, ако не можеш да си намериш работа в ИТ сектора в България (подчертавам - в България), значи просто има две възможности... или си много зле или си изключителен специалист. И двата случая са възможни. В България се разработват предимно глупости и на фирмите не им трябва подготвен кадър. Та те дори на интервю не знаят как да разговарят с него, ако е с по-сериозни знания. Масово дори шефовете по интервютата са абсолютни лaици.

164

Анонимен

преди 5 години

заплатите НЕ са ниски, А МИЗЕРНИ.

163

Анонимен

преди 5 години

"защото няма какво повече да научат от университета.."Всъщност, лесно намират работа глyпаците, защото за такива масово има отворени работни места. Когато видят човек с умения и знания, предпочитат да не го разглеждат дори по документи повече, защото или смятат, че ще му е безинтересно и ще ги напусне бързо или че ще се чувства демотивиран или че ще му е неприятно с тъпaците или ще иска много пари, които те няма да могат да му дадат, защото дават по 2000 лв максимум. 5-10% взимат повече пари.

162

Защо някои негодуват

преди 5 години

срещу мярката "принудителен труд"? В друг коментар се предлага това да се прилага тогава, когато здрави, млади, необразовани хора не щат да работят и източват социалните фондове.Да не забравяме, че този контингент създава много деца с цел получаване на помощи. Защо пък ние да храним тях и децата им? Ако има работа, която могат да вършат, спираш му помощите и ако ще да яде.Ние да сме отговорни за техните деца? Ами добре! Нека да се погрижим за тях, като накараме родителите им да работят!

161

Анонимен

преди 5 години

Ако не можеш да си намериш работа в IT сектора значи си негоден , в IT сектора дипломите не значат нищо , добре е да имаш университетска диплома , но да нямаш не е болка за умирачка.. Много хора не желаят да учат още за магистър , защото няма какво повече да научат от университета.. Програмиста е нещо като вдигане на тежести , или вдигаш штангата или не.. Можеш правиш..

160

До ПрограмистЪт

преди 5 години

В коя фирма не могат да си намерят пък програмисти за 5К ?Масова лъжа е това,програмиса е най-ниското ниво в IT индустрията и заплатите им са около 1600-2000 .Това е истината.