199

Идеалист

преди 5 години

Нали знаете как Луканов назначи за една нощ работодателите у нас. Днес вече идват техните наследници - издънките на мутрите и бившите комсомолци. Какво да чакаме от тях. Днес по БНР цитираха някакви подобни работодатели, които искали да се закрият езиковите и математическите гимназии и децата да се насочели към професионални училища. Просто им трябват простаци, защото и производството им е такова - просто. Други искат да не се учела математика по сложна от от аритметиката и т.н. Да ви .....рабо

198

23860098

преди 5 години

Работодатели алчността ви няма край,особенно ония с очилата дето оди по телевизиите и говори пълни глупости, заради него чупих два телевизора в нас, ще работя по 12 часа,а в договора пише 8 часа и работодателя ще ми дава заплата след 6 месеца. Де да си търся парите като *** държава стои зад тия ***, и тях наказателния кодекс не ги хваща, пък аз като почна си искам изработените пари, ще ме плашат че кръв ще пикая. Има още да ми изплаща от 2016 година и не мога си ги взема.

197

Стамат

преди 5 години

"90% от вакантните меса били за хора без обзарование". А другите меса кой ще ги яде?Доклада ДГД!

196

Инженер

преди 5 години

До ПрограмистЪт Детски не се излагай , ти си на 17-19г. И си мечтател да станеш. Езика за програмиране няма значение , на каквото ти кажат програмираш и толкоз.. винаги се налага да работиш а поне 3 езика за програмиране. А тези бази данни NoSQL дека те интересуват , това въобще не е никаква трудност и може да се научи от деца 6-ти клас. Нещо като офис пакета никой не те пита знаеш ли го.

195

ТHE Патриот

преди 5 години

значи поредната герберска хибдридка се блъсна челно със светлинна скорост във истината и онбективната реалност!

194

Сам шеф на себе си

преди 5 години

Наи важното е да сте щастливи и здрави и да преследвате мечките си,но незабравяите да бъдете човечни

193

Петко

преди 5 години

Програмистите са дъното на хранителната пирамида. Аз получавам 5000 на ден от пласиране на "лечебни треви".

192

ПрограмистЪт

преди 5 години

До Инженер 198Вземи погледни класацията на Redmonk или Tiobe (която не смятам за толкова релевантна) и виж кои са най-ползваните езици в света.Вероятно е много geeky да пишеш на асемблер ама едва ли ще изкараш много пари от това.

191

Сам шеф на себе си

преди 5 години

Ниско клалифициран работник съм не съм it ,заварчик съм работих за 2500 чисто но казах майната му и с много труд и упоритост съм си ок ,не съм богат ,но съм щастлив имам време за семейството си .

190

Forever

преди 5 години

Понякога се питам дали хората от IT индустрията ще могат да упражняват професията си до пенсия,познавам няколко около 40 годишни,те са като изключени от живота и гледат през мен,още сега са леко неадекватни.

189

Kalin72

преди 5 години

До АнонименЯвно не си наясно с обявите, стоящи по година и половина :)Това съвсем не значи, че не намират кандидати, както и не значи, че фирмите търсят хора за точно тези позиции. Просто се набират CVta и когато има нужда, се търсят правилните кандидати.

188

Инженер

преди 5 години

До ПрограмистЪт Ти май си пишман програмист от сектата на сциантологията на Наков ..Java е за бабалюги и загубеняци ..

187

ПрограмистЪт

преди 5 години

До Анонимен 184Лично моите наблюдения са ,че като технологии най-много пари се изкарват от Java, Node и някоя от модерните NoSQL бази.C++ хората за съжаление изостават в заплащенето (освен ако не са гурута в алгоритмите) който е доста по-труден за майсторско овладяване.Но без да почнеш да се ослушваш и да ходиш по интервюта няма растеж на заплатата (или поне намеци за това).

186

Владимир Чукански

преди 5 години

Защо като във фирмата си от няколко години предлагам обучение в голяма степен платено,и заплата след обучение за натоварена физическа работа която е достоен занаят- 3500-4500 лв, намирам малко достойни кандидати

185

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 194 G.RBERASTKA S.GAN

184

Анонимен

преди 5 години

Всеки трябва да получава достойна заплата.................стига с тия ИТ-спецове, не са само те важните в държавата!

183

ПрограмистЪт

преди 5 години

До Анонимен 184Много се съмнявам да поддържаш активно връзка с всичките хора от потока си.От софтуни са еденици които стават за нещо (с това съм съгласен).Последните години имаше две големи вълни на увеличения - 2014 заради Епам и Луксофт които стъпиха много агресивно и 2016/2017 заради грандиозните планове за разтеж на динозаврите САП и ВМУеър (плюс някои по-малки които също тръгнаха да отварят офиси тук).Отдели време и почни да ходиш по интервюта бих ти препоръчал. 4хил е масовата запла

182

ОХ

преди 5 години

Докато се делим все тая ще е...

181

kuku

преди 5 години

Кадри от Филипините и Корея няма да дойдат в България.Ще идат в Англия да работят в болниците за 30 паунда на час .

180

Анонимен

преди 5 години

"Аз никога не съм бил най-добрия , нито съм шампион от олимпиада по информатика , взимам 3700лв."Да. Нормално. Но пък никой не те пита конкретно ТИ колко взимаш. Ако беше малко по-умен, щеше да знаеш, че си просто един от измежду всички. И това, че ТИ взимаш толкова, не означава, че това е мерило според което да се определя колко взимат всички останали. И... Определено най-вероятно се занимаваш с глупости, понеже то друго почти няма.