56

Жо

преди 5 години

СОЦИАЛНАТА пенсия се отпуска на хора, които нямат трудов стаж или не са се осигурявали. Тя се отпуска след навършване на 70 години.Социалната пенсия е 125 лв.

55

Анонимен

преди 5 години

когато си в коалиция няма как да не се съобразиш с партньора си....още един "народен представител" загубил наистина връзка с реалността....явно че не работят за избирателите си и народа АМИ за ПАРТНьоРА...ГРОБ....съобразявайте сА!

54

Офф

преди 5 години

Я стига! Това е пенсионна система позната под името "Бисмарк". Създадена преди 100 години. Когато всяко семейство е имало по 5 деца. Осъзнайте се, че вече времената са различни. Няма кой да изкарва високите пенсии на партийни функционери, чиновници и държавни служители. Просто няма. Осигурявал се, не се осигурявал - да ***. Цинично е, но това е положението. Никакви осигуровки, парите се инвестират. Ако имаш качества, ще живееш. Ако не - мри. Закон на Дарвин!

53

ист

преди 5 години

Минималната пенсия може да стане веднага 300 лв. за пенсионери които имат над 25 години трудов стаж.Пенсионери по старост които нямат 25 години трудов стаж, да получават с проценти намаление, за да няма уравниловка. Така е справедливо и заслужено.

52

Анонимен

преди 5 години

До АнтитарикатЕстествено че презирам наглите мързеливци, непрестанно ревящи, че им давам малко пари докато те изпускат газове пред телевизора целодневно - ненавиждам такива индивиди, уважавам единствено хора които работят, учат, мислят, развиват, надграждат и т.н., не ме интересува какъв етнос, религия и т.н. имат, щом са нормални хора.

51

Анонимен.

преди 5 години

Ако съм сигурен,че БСП ще осигури достойни пенсий на хората,ще целуна Нинова,въпреки ,че веднага ще повърна после.

50

помнещ

преди 5 години

Симеонов е прав.Цялата им кампания беше , че ако влязат в Парламента те ще се борят за увеличението на мин. пенсии на 300 лв.Заради това обещание ВЛЕЗОХА в Парламента. Просто събраха хиляди гласове на изборите. Много добре си спомням , че основният проблем с ГЕРБ е точно това обещание за тези пари.Отметнаха се заради постове и всички виждат прогнозите и как твърдо вървят надолу.БЪЛГАРИН НИКОГА НЕ СЕ ПРЕПЪВА В ЕДИН И СЪЩ КАМЪК....

49

да 31

преди 5 години

Теб кой те хранеше бе ашлак,или ти излезе от на *** у пу... със куфарче със пари.

48

Анонимен

преди 5 години

Според Валери Симеонов не трябва да му се държи сметка за обещаните 300лв минимална пенсия МИИИ ДАЖЕ ВКУПОМ трябва да му благодарим лично че е докретала до 200лв...че и тва нямаше да бъде....ох майкоууу

47

Анонимен

преди 5 години

До РеалистТи оставия минималната пенсия, дай да по говорим за социалната пенсия. Едни човечета цял живот се почесват и накрая ние ги обгрижваме. Абе въобще социалната система е толкова раздута и пробитата, че ако не фалира тотално и търтеите не се самоизядат, ще е някакво библейско чудо. Който не си е поискал пенсия той не я получил, а балъците да работят.

46

Антитарикат

преди 5 години

Ето, вижте в тези коментари колко ясно се вижда разслоението в България в момента. Разслоение на хора с възможности и без възможности. Обърнете внимание: не казвам бедни и богати! Едните презират другите, а всички заедно трябва да изберем следващото правителство и да си подсигурим бъдещето - на нас на децата ни и на всички, които трябва да подсигурим солидарно. Аз лично не знам как ще стане. То не само че *** накланят везните, а и ние помежду си не можем да се оправим.

45

Жо

преди 5 години

РАЗМЕРЪТ НА ПЕНСИЯТА се определя от доходите ви в периода след 2000 година до датата за пенсиониране.. Сравнява се вашия доход със средния доход за страната и се определя коефициент. Ако доходът ви е бил над средния, ще имате висока пенсия, ако е под средния за страната ще имате малка пенсия. Има и друг коефициент, който зависи от годините трудов стаж.Двата коефициента оформят каква точно ще бъде пенсията ви.Може да си я сметнете сами, ако се поразровите в интернет.

44

До 39

преди 5 години

Принципно пеносионно-осигурителната и здравна система могат да работят прекрасно, без прякото участие на държавните мишоци, но пък как иначе ще все правят месии, ще им са намали много властта, а българина е пристрастен към това някой да го мачка, да бърка в джоба, да мисли и взема решения вместо него. Въобще така ще си развалим много прекрасното настояще, кой ще псуваме, за какво ще летят плюнки в парламента, как вождовете ще вдигат рейтинга.

43

Реалист

преди 5 години

Минималната пенсия означава уравниловка на пенсиите и обезмисля коректното внасяне на осигуровки. Такава минимална пенсия изобщо не трябваше да я има. Сега политиците спорят кой е по-голям популист и кой ще обере повече пенсионерите, като вдигне повече минималната пенсия. С вдигането сега на минималната пенсия, от половината пенсионери ще вземат пари за плащане на пенсиите на другата половина пенсионери - тези, дето са укривали доходи и сега са на минимална пенсия.

42

Замислен

преди 5 години

До АнтитарикатЕ за кого да го е грижа Тариката ако не за него самия и семейството му?! За непознати нему пенсионери ли? И що? Бачкал си е, изкарал си е парите, намерил е начин да се подсигури. Да плаща пенсии на военни, полицаи и какви ли не още ли?

41

Анонимен

преди 5 години

До РеалистА бонусите за Коледа и Великден на каква база се раздават?

40

Анонимен

преди 5 години

До ГробокопачА ти пък си един високоизвисен гуру-шаман - дърт злобен завистник, чиято единствена мечта е да граби /краде/ чуждите пари, да наказва всичко онези който са постигнали нещо повече от него или иначе казано, онези който са направили повече от това да творят едни работи в тоалетната.

39

Анонимен

преди 5 години

на следващите избори си помислете за кога ще гласувате...Не бива да се допуска отново ГЕРБ до властта...те ще се мобилизират всички ,които са на хранилка при тях...но останалите сме много повече...в това е шанса на България да се промени...

38

Анонимен

преди 5 години

До пенсионерНе могат да съберат кворум за бомба...

37

Реалист

преди 5 години

Минимална пенсия не трябва да има и всеки пенсионер трябва да си получава пенсия според осигуровките му. Ако според осигуровките трябва да получава 100 лева пенсия, 100 да взима, а не да взимат от пенсиите на другите, за да му дадат на него, дето е укривал доходи и не е плащал осигуровки.