163

Цъфна ни налъма

преди 5 години

Усеща се по джоба. Стана скъпо ,джоба с дупка и заплатата изтича . Бъркам и хващам каквото хващам там.

162

Анонимен

преди 5 години

Олеле... Лъжи и измами. Тука се изкараха, че програмистите го мерят с пари, всеки е супер бизнесмен, че и честен (такива милионери няма... Ако се пиевят кандидати почват да ги отвличат, бият и убиват...)

161

Анонимен

преди 5 години

Тренд дръдн,дрън,тия не предричаха ли убедителна победа на БКП на миналите пресрочни избори?Явно са питали само обичащи БКП щом са за вдигане на минималната заплата и пенсиите а за другото не съвсем.

160

ПроСоТо

преди 5 години

"Икономиката ни цъфти".....Бе то хубаво,ама САМО цъфти,но НЕ ВРЪЗВА!!!!!!А както е казано:-"Дърво,което /само цъфти и/ не дава плод,отсича се и в огъня се хвърля"../източник:-"Книгата"../

159

Анонимен

преди 5 години

Минималната трябва да стане поне 2000 лв а масовата 3000

158

Анонимен

преди 5 години

По-скоро звучи, като животно, което е тежко ранени и приритва, като за последно.

157

Анонимен

преди 5 години

Един и бил в компания, дето най-ниската заплата гони 100 000 лева, друг бил милионер от мислене, третия Казва, че всички са глупави.... Бр3х, Бр3х...

156

Анонимен

преди 5 години

1960 г. Северна и Южна Корея са на еднакво икономическо ниво. Но след това в Южна Корея започва бърз ръст и за няколко години изпреварва Севера. Ръстът се запазва през цялото време и в момента няма база за сравнениеТози бърз ръст изненадва икономистите и те през цялото време проучват настроенията в държавата. Оказва се че въпреки нарастването на благосъстоянието щастието не се повишава съществено. Което не означава че южнокорейците искат да живеят като севераСъщото се наблюдава и у нас

155

и това няма разбереш

преди 5 години

95% от тия 95% дето одобряват допълн. помощите не разбират, че ще стане за тяхна сметка от увеличените им данъци. за всяко нещо вече има НПО-та и организации, каузи за щяло и нещало. Изземват се някакви функции на обществеността, а после се търси отговорност от нея. Ако някой се чуди защо се разпада обществото-това е отговорът, просто вече няма ред и отговорност. Като искаш да защитаваш кауза - работи в общината, грижи се за каузата, като се конкурираш с обществеността-пречиш на каузата си

154

Munchen_DE

преди 5 години

Каква икономика бе? Унищожени са всички предприятия и заводи, които правиха истинска икономика. Сега всичко е някакви странни еквилибристики с БВП - цената на изработеното на всеки един от нас. Разправяте ми за растеж... ми сравнете го с инфлацията. Тя не само го изяжда, но сме и надолу. Като сложим и увеличените данъци, задължителни застраховки и комунални услуги къде отиваме.Какво да усещаме и къде да го усещаме по-точно???

153

реалист

преди 5 години

Това,че има ръст на заплатите не означава,че икономиката цъфти.Ще го обясня така-когато се вдигне минималния осигурителен праг,работодателя увеличава заплащането,но това рефлектира върху цената на крайния продукт,който произвежда или услугата,която предлага.Това важи и за държавните служители,т.е.вдигат им се заплатите,съответно се вдигат и данъците.

152

$$$$$$$$$

преди 5 години

ШАРО -Ей Шаро понеже ти написа че много акто мен чакат някой да и даде нещо я кажи ти колко пари дължиш на Мария ??2800 ПАУНДА лятото Мария знаеш ли кво каза за теб вика абе тои Цури е алкохолик занеса си ракия с самолета дои я изпие за 2 дни и съм му казала Цури палщаи се 50 паунда и с самолет си носи ракия за Лондон,второ нормално е акто врачуваме нон стоп да ни се плаща а те какво плащат???:)))))))Ивелина Христова за 5 мунути взема 50 лева за врачуване айде при нея :))))

151

анонимен

преди 5 години

до 165Колко са такива като теб, получаващи такива заплати? А и всички не можем да сме на компютъра, доматите и чушките не се принтират, трябва някой да ги отгледа, да гледа животни в кал и ***, за да има в магазините месо, масло и мляко! Така че, не се перчи с тази заплата! Поклон пред хората, работещи при мизерни условия и мизерни заплати, осигуряващи благата, от които всички се нуждаем!

150

Анонимен

преди 5 години

До 1652200 на студента? Microsoft в Дания едва дава 3000 на студентската си позиция, а ти давш 2200?Кой ти е клиент? NASA, VESTAS, Тръмп, Apple?

149

Анонимен

преди 5 години

До 164Да ти кажа еквивалентни е търсенето. Всеки тръси работници и на двете есета, но си остава препоръката (нйетвъг на хамерикански или шурубаджанащина на нашенски), като основна движеща сила... Е, поне за до и тервюто де!

148

Анонимен

преди 5 години

Наскоро чух една реплика : "че Борисов ще има проблеми с партията , защото е жив организъм и има хора които са си направи сметката за пълен мандат" - Да се разбира платили са си да бъдат депутати , за хубави държвани служби и постове , за лобистки закони в полза на определени бизнес кръгове и всички чакат да си върнат инвестицията многократно. А тези които гласуват за тях толкова им е акъла ако не разбират , че ги използват и пет пари не дават реално за тях.

147

до 164

преди 5 години

Жокер- интелектуалните позиции не се постват в ***.bg (въпреки че има хиляди такива), а директно се търсят кадри в LinkedIn. Самият факт, че ти отваряш ***.bg за работа, красноречиво казва за теб, че си нулево квалифициран. Никой нормален човек не търси интелектуална работа в този сайт, въпреки че има някакво предлагане на такава пораси маркетинг цели. Малко се образовайте, бе хора. Малко поумнейте, мръднете на някъде... Иначе първи да ревете за добре платените как били с връзки.. Ама друг път

146

до 161

преди 5 години

В интерес на истината 1900лв. взимах като студент- Junior позиция. Не съм човекът,с когото спорите, но по случайност имам консултантска фирма у нас (паралелно работя на заплата). Заплатата ми е петцифрена- не знам къде сънуваш как консултант взима 1900лв. месечно?! Служителите в моята компания вимат всеки над 7500лв. чисто. Данъци не укриваме- не ни е в манталитета. Отделно бонуси. В компанията, в която работя на заплата, на студент даваме начално 2200лв.. Свери си часовника искам да кажа.

145

анонимен

преди 5 години

Каква икономика? Отворете джобс бг и вижте какво се търси: продавач, шофьор, фризьор, камериерка, счетоводител и т.н. Длъжности само в сферата на търговията и услугите! Има ли бъдеще тази държава?!

144

реалист

преди 5 години

Растежа се на икономиката се изяжда от олигарси като Домусчиев. Връща се обратно в техните джобове.