146

Анонимен

преди 5 години

Всъщност минималната заплата се определя от Съвет за тристранно сътрудничество между министерски съвет, РАБОТОДАТЕЛИ и СИНДИКАТИ. И последните две като не подпишат, минималната заплата не вдига. А те играят заедно. Неслучайно оспориха предното вдигане в съда. Та айде стига с тази минимална заплата. Искайте доходи, не минимална.

145

Forever

преди 5 години

Как така някои хора обясняват тук,че нямало връзка със заплащането между бизнес,работник и държава,когато държавата е гласувала и определила един абсурден минимум на заплащане,работодателя съвсем законно се възползва от това и дава абсурдно ниски заплати,я нека държавата да определи нов минимум от 600 евро например,с условие и закон никой бизнес да не пада под него,пък да видим тогава дали нямало връзка.

144

Анонимен

преди 5 години

Някъде да има закон да се дава минимална заплата? Или българинът чака да му увеличат заплата чрез вдигане на минималната от държавата, вместо да притисне работодателите и да ги накара да дават повече и да са коректни???!!!??? Та е казано долу. Искаш увеличение, смачкваш работодателите. Айде революционери. Почвайте да искате!!! Никой няма да ви оправи живота!!!

143

Анонимен

преди 5 години

*** докато не се научи как и от кой да иска увеличение на доходите си, ще си плаче форуми и сайтове, и ще пие ракия за успокоение. Ама *** нали всичко знае....Казват му умните хора, ама *** се има за велик и не чуе.

142

Анонимен

преди 5 години

УПРАВЛЯВАЩИТЕ ОПРЕДЕЛЯТ МРЗ. В провинцията бизнесът не плаща повече от МРЗ. Управляващите са в сговор с Велев и Домусчиев да държат ниска МРЗ.МРЗ трябва да стане 700-800 лв. още сега.Договорката с работодателите НЕ ЗНАЧИ НИЩО.Работодателите обещават, но не изпълняват обещанията. Сключват 1 ТД, после го променят. Работодателите не спазват КТ. ТРУДОВ ДОГОВОР И КОДЕКС НА ТРУДА НЕ ЗНАЧАТ НИЩО.

141

Анонимен

преди 5 години

164 празноглавецо никой нищо не убеждава а ви се казват фактите. Искаш заплата- отиваш при РАБОТОДАТЕЛЯ. Това че си к.ух е твой проблем. Статията е за заплати. В частния сектор правителство от Швеция да докараш, пак няма ти вдигне заплатата. За други неща не говоря. 20 човека написаха как да се иска увеличение и да се постигне. Празни менчета си знаят заучени фрази.

140

Анонимен

преди 5 години

Гледах го навремето тоя *** Домусчиев, нека си викне квалифицирани германци да му работят за тия впечатляващи заплати, тогава това обясняваше.

139

Анонимен

преди 5 години

Правителството създава условия за бизнеса то прави правилата. Няма условия няма бизнес няма висок стандарт. ОСТАВКА!

138

До 162

преди 5 години

***, ти къде живееш. Кое е наред в тая държава че си се изтъпанил тук да убеждава някого че, виждаш ли от правителството нищо не зависело . Аман от демагози!

137

Анонимен

преди 5 години

Съберете 5000 души и блокаж на Криб, АИКБ , Подкрепа, КНСБ. Велев, Домусчиев и ко да не мръднат от централите докато не разпишат ръст на заплатите с поне 20-25% . И изискване да парафират на триатранния съвет поне 700 лв минимална заплата. Не плямпайте а го направете ако искате промяна на възнагражденията!!! Или искайте заплащане на час!!!

136

Анонимен

преди 5 години

Хора, не се хабете. Цял нормален свят им казва, че правителството не може да им увеличи заплатите като са в частния сектор, те си знаят дрънканиците от 1980 г. Казахте го милион пъти да настъпят синдикати и да протестират при работодателските организации, като искат ударно увеличение. Те ви слагат минуси. Еми техен проблем. Това е реалността. Тогава да си стоят с ниски заплати. Каза им се ясно. Ако искат промяна- ще чуят!!!

135

Валери

преди 5 години

Борисов е велик.

134

Анонимен

преди 5 години

До до 150,не просто не съм МАЛумен и знам че ако работя в ЛИДЛ ще трябва да викам на шевката на ЛИДЛ не на Менда,който не го осъзнава не знам,да търси изход да не кажа лек.По-полека с тоя партизански патос,червената армия колкото и да искате няма да дойде отново.Да не говорим че "бизнесмените"са си баш от вашите другари,колко пъти да ви се каже.ИСКАЙТЕ СИ ПАРИТЕ ОТ КОРНЕЛА И КОМПАНИЯ.

133

Анонимен

преди 5 години

За 3 дена шефовете на двата големи синдиката ясно каьаха в ефир , че който иска увеличение да се свърже с тях и да натиснат работодателите за увеличения. Но българинът си знае минимална заплата и живее в НРБ. Искаш заплата- натискаш РАБОТОДАТЕЛЯ. Стиска ли ви да протестирате на Домусчиев и ко? Като започне да ви стиска - ще имате заплати!!!!!

132

ГО= 3,2 милиона/ден

преди 5 години

Задължителните застраховки: 4 милиона коли по 300 лв = 1 200 000 000, делено на 365 дни = 3 200 000 НА ДЕН. Какви обезщетения за катастрофи ще платят за 3,2 милиона на ден? Ето как се прави бизнес в България.

131

Анонимен

преди 5 години

Хубаво ви го казват- правителството не определя заплатите в частния вектор. На 2, 5 млн души се определят от работодателски организации и синдикати. Проумейте го и ги настъпете тях. Блокирайте им централите и заводите и им искайте заплати. Ще стане бързо. Научете се къде да искате!

130

Анонимен

преди 5 години

Правителството не може да вдига заплати в частния сектор бе кухи *** дето искате "смяна на системата"ама не знаете какво е това и каква система искате,"по-високи доходи"пък викат пред празната зала на Министерски Съвет който плаща заплати САМО НА БЮДЖЕТАРИ И ДЪРЖАВНИ СЛУЖИТЕЛИ!!!Тц,тц,тц,както казва Андрей Арнаудов от ФЕРМАТА-малък но затова пък много проС народ.

129

до 150

преди 5 години

До АнонименЯвно или си платен писач или един от народните изедници, за да пишеш такива глупости!На тази територия няма бизнес, има мафия и експлоатация, Ревнали големите бизнесмени,че нямало работна ръка и синдикатите,които уж са за да защитават работника, им предлагат да си внесат роби от други местаДържавата има как и може да урегулира нещата, но е по-лесно и доходно да се вземат едни пари и да не се прави нищо,а работника колкото и да е търпелив му писва и заминава на вън, а ВИЕ си рабо

128

До 150

преди 5 години

"Уважаеми" ти си жив пример за самодоволно малко човече,склонно да очерни всичко за шепа трохи!

127

Анонимен

преди 5 години

Пост 152нА труд