216

ззз

преди 5 години

Чудя се как, хора и от двете крайности, пишат убедено, без хабер да си имат от положението!А статията, ами прилича ми все едно чета ФК "Левски" да пише статия за положението и Бъдещето на ФК "ЦСКА". Даже може би тогава статията щеше да е по-реалистична.Много хора и в двата лагера на спорещите бъркат желания с реалност.Факт е че цялата ни западна икономика и идеология е в застой и упадък, а изтока - лети нагоре.Къде е Русия, трудно е да се каже, но и тя е във възход, а беше ударила дъното.

215

Анонимен

преди 5 години

Износа на глава от населението на България за 2017г е $3700, за Русия този показател е $2400.А сетете се кога Рашка ще стане 5-та икономика.Южна Корея вече ги задмина!Виж, жълтурковците нищо чудно да влязат в топ 5, но Русия ако остане в топ 15 ще си е голямо постижение.

214

anonimen

преди 5 години

До 239 Не е важно колко тона пшеница си произвел, не е важно колко си изнесъл, а колко си спечелил от тази стопанска дейност! Нерентабилното и направо работещо на загуба производство е много голям проблем, водещ до тежки кризи, като тази с краха на източния блок.------Аман от разбирачи. Селското стопанство в Западна Европа и САЩ е тотално субсидирано, там се изливат милиарди всяка година, научи азбуката на съвременнната икономика, че си тотално неграмотен

213

анонимен

преди 5 години

Не е важно колко тона пшеница си произвел, не е важно колко си изнесъл, а колко си спечелил от тази стопанска дейност! Нерентабилното и направо работещо на загуба производство е много голям проблем, водещ до тежки кризи, като тази с краха на източния блок.

212

Анонимен

преди 5 години

ще бъде да към 3024 година може да.Държава ,който има минимална заплата от 150 евро не ми я хвали за страната за живот.Тия живеят поне 3 пъти по-зле от нас.Хора емигрирай те това е решението

211

До 235

преди 5 години

При Орешарски цените на петрола бяха 110 долара а сега са под 70 долара за барел. Ха направи сметка кога бензина е по скъп.

210

анонимен

преди 5 години

До привет от Германия Ти не си виждал през живота си хипермаркет защото го бъркаш с борса на едро и пазаруваш в Турция, което значи че си *** някакъв, че ще ни учиш и ще говориш за рубладжии. Как да съм *** като не съм държал досега рубла в ръка, бе , *** нещастен. По добре да пишеш привет от Анадола, на това повече ще ти повярвам

209

Анонимен

преди 5 години

Който е силен има армия и е свободен ще бъде богат .. Сега или после Русия ще бъде богата..По-скоро ще е по-после!От 100 години руснаците чакат САЩ да рухне и да станат богати.Комунизъм плюс електрификация ... хахахаха

208

Анонимен

преди 5 години

До nikiЗа да е бензинова колонка в Русия трябва да имат рафинерии, те и това нямат, те са суровинен придатък на развитите и развиващите се икономика, а най-странното е че са горди с този факт и не смятат за нужно да променят нещо.

207

Анонимен

преди 5 години

Българина е най зависливото същество в света!!!

206

До 233

преди 5 години

Хайде да спрем вече с тази комунистически лозунги, как разбираш ли тази година сме увеличи произвоството, но пък за сметка на това ще затегнем колонати, защото няма средства дори за храни и елементарни стоки за бита. Не е важно колко тона пшеница си произвел, не е важно колко си изнесъл, а колко си спечелил от тази стопанска дейност! Нерентабилното и направо работещо на загуба производство е много голям проблем, водещ до тежки кризи, като тази с краха на източния блок.

205

niki

преди 5 години

Световната бензинова колонка няма как да бъде водеща икономика, защото освен петрол и газ друго не се произвежда.Кой си купува руска кола, руски компютър, руски телевизор, руска перална машина, руска печка, руски бойлер, руски хладилник? Знаете ли кой? Никой!

204

Икономист

преди 5 години

Да, ще бъде!

203

Анонимен

преди 5 години

До мисията невъзможнаРуснаците както и ние сме посткомунистическо общество, с тези разлика че ние поне правим някакви опити да преодолеем тежкото си минало, а в Русия нещата са спрели. За да имаш растяща икономика, естествено че са ти нужни хора, активни и предприевчиви хора, маса от предприемачи, който да създават икономика, да инвестират в инфратруктура, технологии, човешки капитал, да създават заетост, да предлагат на пазара стоки и услуги - това го няма в посткомунистическите общества.

202

Анонимен

преди 5 години

До член кореспондентКакво да пишем за цените на горивата в България?При 310лв минимална заплата бензина беше 2,58 при Орешарски.Сега При минимална заплата 510лв бензина е 2.30(вече падна).Какво ми се филмирате, червени терористи?Ми в Сърбия миналия месец беше 2,80, в Гърция Септември 3,30.

201

анонимен

преди 5 години

В тази статия пише, че американската икономика след кризата от 2008 г. е нараснала с 40 процента - не, тя се въстанови на 40 процента, защото беше спаднала наполовина. През последните години производството на пшеница в Русия нарасна рекордно и тя вече изнася над 30 милиона т пшеница годишно, на път е да се превърне в крупен износител на пилешко и говеждо месо. За страна, която в продължение на сто години внасяше продоволствие, това са крупни успехи с повратен, стратегически характер.

200

Анонимен

преди 5 години

Така не съм се смял отдавна :))))))))))))))))))))))))

199

Анонимен

преди 5 години

До pwcРуската икономика трудно ще се изпадне от топ 10 на световните икономики, най-вече поради огромните си резерви от природни ресурси. Но не там е въпроса, а защо руснаците не използват потенциала си? Русия има огромен икономически потенциал, въпроса е че той е изкуствено подтиснат и само група близки до Путин олигарси се възползват от него, което е крайно недостатъчно. САЩ и Китай са световни икономически лидери, защото там се стимулира предприемчивостта, правят пари от всичко.

198

Анонимен

преди 5 години

Тя ако остане в топ 15 пак добре и то ако цената на петрола не пада.Американците ще ги смажат на пазара за горива!

197

Анонимен

преди 5 години

Нискотехнологична, енергоемка и нерентабилна икономика, няма как да расте, Русия е мръдлана съвсем малко от тотално фалиралия СССР, разчита се почти изцяло на износа на суровини които да покриват раздутите социална система, военни разходи и армия нищоправещи държавни бюрократи. Както в Русия, така и тук в България, така и не можем да разбирем, че за да имаме повече, трябва ако не да улесним и помагаме на безнеса, то поне да му дадем свободата да се развива или по-малко държавен натиск.