260

работник

преди 5 години

А ние работниците търсим работодател който да спазва кодекса на труда!Да ни осигурява на реална заплата.Да се спазва работното време и извънредния труд!Да дава заплата за която и той самия би работил дадената работата!Да дава навреме заплатата и платен год.отпуск.Да могат да се издигат и други работници във фирмата а не само негови роднини,познати,приятели и ***...

259

Търсят и гонят

преди 5 години

Те все търсят ли търсят кадри, работодатели масово не им плащат обещаното и продължават да търсят, докато фалира фирмата. А и хора не останаха. Не само младите емигрират. А и хора на средна възраст. Тях не ги вземат на работа в БЪЛГАРИЯ. Все ще има с какво да се заяждат. Дори да имате опит, ще кажат, че искат 2 чужди езика чисто да знаете перфектно, компютър и да знаете и да не знаете няма да ни оцетят . Най-добре е да сте любовницата на шефа в България.

258

От мааалата

преди 5 години

У мааалата е пълно с кадри!Млади ,прави ,здрави,отпочинали в които държавата е инвестирала много пари за размножаването им и сега са готови да се включат в трудовия пазар!Отидете у мааалата там ще ги намерите подорени на някоя 1000вата тонколона маащи кебапчета и люпещи семки!Там са вашите кадри другите искат достойно заплащане ако не го намерят при вас ще го намерят другаде!Успех!

257

Анонимен

преди 5 години

Или давайте минимум 1000 лева заплата ...............или фалирайте , алчни гадини.............работодатели и бизнесмени.............гадини ненаситни!!!Скоро и африканците и афганистанците няма да ви бачкат за жълти стотинки!!!

256

@

преди 5 години

Пазарна икономика.Ако работодател плати, ще намери работници.Над 2 милиона българи напуснаха завинаги.Последните десет години след влизането в ЕС и управлението на Баце процеса стабилно продължава.Основно млади хора. България постепенно се превръща в умираща пенсионерска територия (не сме държава).Ще трябва да внасят работници от Китай като всичко друго.14 века оцеляхме като народ, накрая дойде една мутра пожарникар и ни приключи.Последния да загаси лампата.Да му мислят работодателите

255

1-н

преди 5 години

Търсят се роби...

254

Мишо

преди 5 години

Много години работодателите се гавреха с хората по всички възможни начини. Не сме го забравили. Държавата е съучастник защото се правеше че проблем няма.

253

Анонимен

преди 5 години

Пларащате 500 лв заплати на шивачките и 1500 лв на чобанин, за да ги надзирава дали няма да вдигнат за 5 секунди глава от машината.Гърците и италианците с ишлеметав България да накарат техните жени да работят за 300 евро по 50 часа седмично.Балъците свършиха.

252

Анонимен

преди 5 години

Лекарите избягаха извън България, мед. сестрите също не достигат, в училищата останаха много малко кадърни и умни учители, защото престижът на тази професия беше сринат......................такива са "ценностите" при капитализма.Добро утро, селяни прости!!!

251

Анонимен

преди 5 години

За хора като Киро Гела ли да бачкаме за жълти стотинки???

250

Анонимен

преди 5 години

Да се чете така:Бизнесмени и работодатели като Кирил Домусчиев (шеф на една работодателска организация, изнасящ дрога и прекурсори за терористите и главорезите от Ислямска държава) търсят роби да бачкат за жълти стотинки!!!

249

Анонимен

преди 5 години

В статията пише навлизали роботи и автоматизация, ами отдавна са навлезли. Ама за да ги пуснеш трябва някои със специалност автоматизация на производството, пък за поддръжката после като изтече гаранцията трябвало различни видове инженери. А за инженери трябвало да се дават някакви пари (защо пък да ги даваме). Друго си е китайската манифактура.

248

Анонимен

преди 5 години

Младите българи вече стягат куфарите да се връщат от Европа и да се уредят за библиотекар в Търговище, параджия в Белоградчик и скараджия на гарата в Брусарци, за великата заплата от 450 лв бруто

247

Анонимен

преди 5 години

Работници има достатъчно. С достатъчна квалификация и способност да учат. Морален и качествен мениджмънт няма.

246

Анонимен

преди 5 години

Напоследък ми оправи впечатления, че собствениците на големите фирми в България назначават млади, некадърни и неморални управители, с тарикатско излъчване и ниски резултати от университетите. Тези хора унижават работниците ви, в резултат на което няма и да имате работници. Така че, не се оплаквайте - за липсата на кадърни кадри сте си виновни вие. Нито един кадърен и работлив служител няма да позволи да го унижават нискоинтелигентни измамници.

245

Анонимен

преди 5 години

в Лукойл преди години организираха едни съкращения прикрити като изпити изгониха сума ти хора с стаж като ги изкараха некадърни.Сега нямало хора ами няма да има те са навън

244

Анонимен

преди 5 години

Работодателите и бизнеса искат роби да бачкат без пари!!!Свърши тоя филм.................или плащайте.................или фалирайте, алчни гадини!!!

243

Валентин

преди 5 години

Като чуя "Търсят се 500 000 работници " и си представям как България става Сингапур на Балканите и бележи 29 % икономически ръст на БВП годишно!

242

Анонимен

преди 5 години

европейския трудов пазар е общнека привлекат качествени работници от негозавършили супер качествни колежии супер работни може и от новите камилари и бананаджии

241

Стамат

преди 5 години

Т.нар. "бизнес" да си ги внесе от Уганда!!!