280

TT

преди 5 години

До Waffen SS-Селянинът с колелото стана работодател бе колега. Какъв персонал да търси -нобелови лауреати ли?Търси работници според собствените му представи за работа...

279

Пламен

преди 5 години

Да вярвам ли, да се смея ли, да плача ли... В Търговище след пет години ще са нужни библиотекари внос! Всички други специалисти ще са налични, областта ще цъфти и прецъфтява. Ще внесем библиотекари. Колко от тези 500хил.? 20хил. библиотекара, и 100хил. гладачи за В. Търново. След пет години, ЦЕЛИЯТ т. нар. "частен бизнес" ще е 500хил., ако така вървят нещата. Нямам против "внос" на работници, обаче първо ВСИЧКИ от Лагерите за настаняване към "Миграция" да заработят! Фейк нюз.

278

Анонимен

преди 5 години

313, като се налага да си намери работа - ще си намери. Ще намери приложение за уменията си все някъде. Един от последните ми шефове (фирмата си беше негова), беше завършил Маркетинг. Че и едно МВА отгоре. Ама съм сигурен, че изкарва доста повече пари от 95% от пишещите тук.

277

Анонимен

преди 5 години

Успех в търсенето! Ще вие и много нужен. :)) Че явно акълът не ви стига да проумеете защо нямате персонал, та поне късмет да имате да излъжете някой балък.

276

Мухаха

преди 5 години

С тези мършави заплати дето ги плащате не само от друга държава ами от друго време и епоха трябва да си търсите работници . Например - робовладелския строй от преди 4-5000 години. За ваша жалост той отдавна свърши .

275

Waffen SS

преди 5 години

"шофьори за камиони и международни превози, трактористи, комбайнери, багеристи, кранисти, огняри, заварчици, спасители, капитан на кораб, щурман и др."Искрено ме забавлява профила на търсените специалности.Не се търсят инженери по електроника и електротехника,техници по същите специалности,по роботика,по ГАПС-ове,по химия,по генетика,по телекомукации,по медицинска апаратура и ред други.Търсят се хора с основно,даже с начално образование,като особенно са търсени такива без образование

274

Работещ

преди 5 години

Бизнес босовете да запрятат ръкави и да се самонаемат . Работници-балъци нема - действайте .

273

Мнение

преди 5 години

Допълнете заглавието: "Търсят се 500 000 работници да работят за по 520 лева бруто, 10-12 часа на ден, при 6 дневна работна седмица"!!!

272

Waffen SS

преди 5 години

От направената заявка за работници,може да се направи извод,че България твърдо се е ориентирала към облика на държава от третия,или четвъртия свят.Не се търсят наукоемки производства и съответния производствен персонал.Няма:електроника,химическа промишленост,машиностроене със цялото му разнообразие,електропромишленост,транспортно машиностроене.Шиене на *** и потници,ама с чужда суровина и малко добивна,н силно замърсяваща индустрия/до изчерпване на съответното находище/,това е промишлеността

271

312

преди 5 години

Да речем Стопанско управление, Публична администрация, Мениджмънт тия на първо четене, кажи ми колко от младите хора биха намерили реализация и евентуално развитие.

270

Анонимен

преди 5 години

Живея недалеч от техникум - винаги е имал ученици. Познавам хора, завършили техникуми - всеки от тях си намери работа. Собственият ми баща е завършил техникум и без работа не е оставал. И са търсени. Освен това, бихте ли ми обяснили какво означава "ненужни професии"? Познавам човек, завършил зоология и в момента работи в Африка и си е доволен. Това му беше мечтата. Е, ако идеята е специално да работи в Северозападната силициева долина - да, сигурно ще му е трудно.

269

Валя

преди 5 години

Дайте нормални заплати,сами ще дойдем при вас.

268

Анонимен

преди 5 години

За кое не е прав, като изключим мизерното заплащане който е основният проблем за липсата на работници, следващият проблем е неадекватната образователна система бълваща никому ненужни млади хора с ненужни професии.

267

Николай

преди 5 години

С тия заплати имабоще 10 години да ги търсите, направете нужните условия - 8 часов работен ден и 1500 лева заплата и еи гарантирам, че няма да има липса на кадри! Българския "работодател" иска 12 часов работен ден 6 или 7 дни в седмицата за 500 макс. 600 лева... е тия "балъци" вече избягаха ;)

266

Анонимен

преди 5 години

както и всички видове и степени "информационни технологии" , каквото и да значи това. Глад за такива кадри нямаБългарският разбирач, лейдис енд джентс. Не знае какво значи това, но такива хора не се търсели. Всичко знае, всичко може, ако му дадете властта ще оправи държавата за пет минути. Само да излезе от форума, че друга работа си няма и ги почва.

265

Анонимен

преди 5 години

Един от Северозапада, тотално не си в час, човек. Нищо чудно, че никой инвеститор не ви иска.

264

българин

преди 5 години

Т.н. ,,работодатели" въобще да не си правят сметки и да се надяват на работници от чужбина !!!!! Щом заплатите , които дават не стигат на българите , няма да стигат и на чужденците !! Още по-вече , те трябва да плащат квартири и да заделят и нещо , което да изпратят на семействата си , кк ще стигне ???

263

Анонимен

преди 5 години

Има, има кадри - Столипиново чака на опашка за работа.

262

ТАЯ НОВИНА

преди 5 години

ТАЗИ СЕДМИЦА НЕ Я БЯХТЕ ПУСКАЛИ))):

261

Един от Северозапада

преди 5 години

За сметка на това, нашата далновидна държава , след като затвори техникумите, обучаващи по гореизброените професии, обучи в изобилие " оперативни счетоводители", "специалисти по връзки с обществеността", "менниджмънт и маркетинг", както и всички видове и степени "информационни технологии" , каквото и да значи това. Глад за такива кадри няма.И добре се грижи за таксиметровите шофьори и дистрибуторите с бусчетата-90% са вишисти.но не щат да садят картофи и гледат агнета, както каза Баце.