520

Анонимен

преди 5 години

Ееееееее,аре по-леко лъжете,карта на три гонини веднъж с връзки!Изобщо не беше с връзки и всеки ходеше.Заводите си имаха бази и работниците ходеха всяка година на почивка. Е вярно на повечето места условията не бяха луксозни на каквито сме свикнали сега,ама хората бяха доволни,спокойни и усмихнати.Завързваха се запознанства и приятелства между хора от резлични краища на страната.Храненето беше обилно,децата бягаха и играеха спокойно. Сега търсим лъскави хотели а не си говорим,мънкаме и толкоз.

519

аре

преди 5 години

Абе като сега е пазаран аикономика, защо има протести?Тази статия какво има за цел - да ни каже колко лошо е било тогава и колко добре е сега ли? Вместо да ни обяснявате с пропагандни статии, си стегнете дупетата и направете да е по-добре сега!

518

аз

преди 5 години

До LanТова определено не е вярно! Картите се разпределяха от профкомитета на предприятията и не стигаха за всички! Отделно, че ръководствата винаги запазваха за себе си голяма част от картите! Така един обикновен работник имаше шанс да се дореди най-много веднъж на две години. А за поне една трета от работниците това се случваше веднъж на три години! И тук е мястото да отбележа: работещите в ТКЗС-тата де-факто нямаха никакъв шанс да отидат на почивка! Никога!

517

аз

преди 5 години

До ГоранДа, външния дълг на България беше 10 милиарда долара! Но националния продукт беше 20 милиарда лева. При реален курс 5 лв/$ това прави 4 милиарда долара! Да, официалния курс беше към 0.80 лв/$ - и само властимащите можеха да си купуват долари на такъв курс. Нали лесно можеш да сметнеш колко лесно им беше да забогатеят!

516

Lan

преди 5 години

547Ами явно семействата на всичките ми познати (от малък градец) и моето собствено и те са били от "елита" защото всички ходеха на почивки!

515

аз

преди 5 години

До АнонименПоредната лъжа от бивш комунист! Баланса бил 0 през 1980?! Знам, че вече половината население на България е родено по-късно - но другата половина помним все още! Нямало залежали стоки?! Абе то въобще нямаше стоки! Това ни беше проблема! Ходели сте по два пъти на почивка?! Явно си бил от ръководството - понеже обикновения човек можеше да се дореди за карта за почивка най-много веднъж на три години! С връзки!

514

Горан

преди 5 години

Да, а сега се прави едно абсолютно нищо! Те използваха същата тая мантра за да обявят всички държавни предприятия за дълбоко губещи, да ги разпродадат за по левче, и да нарежат скъпото оборудване за скрап, и да станат милионери! България е имала външен дълг от 8 милиарда, да - сега 29 години по-късно има 37 милиарда външен дълг, и никакво производство! Няма здравеопазване, и образование. Няма нищо! Но тръгнали да анализират, разбираш ли... някакви си ***!

513

niki

преди 5 години

По времето на Живков се правеше така - произвеждаш една стока, на която материала работната сила струва 6 лв, а после я продаваш за 5лв, защото това и е пазарната цена и никой не иска да я купува за повече.

512

Горан

преди 5 години

Защо пък да не е имало печалба от износа!? Това да обяснят, а не да дъвчат врели-некипели! Защото, те принципно обясняват едни положения, дето уж са били така, ама дали наистина са били така? Ако е вярно това, че повечето производство по онова време е било кухо, и не е генерирало печалба, то пък за днес какво да кажем, когато нищо нито се произвежда, нито се изнася!?

511

Lan

преди 5 години

Пък да не говорим как "безмислените" производстава държаха България жива, а сега 2 мил. в чужбина, демографски колапс и всичко живо в 4 големи града до 15 години....

510

Lan

преди 5 години

Теоретично звучи правдоподобно, но на практика сега дългът е 37 милиарда, сравнено със сринатото образование и здравеопазаване, липсващита армия и спорт...и сравнено с натрупаните капиталови инвестиции. МИ нещо куца теорията като че ли!

509

Анонимен

преди 5 години

През 1988 година външния дълг на България е 8 милиарда долара, 2018 година е 37 милиарда долара. Та за какъв външен дълг говорим по Живково време?

508

Анонимен

преди 5 години

През 1980 г. балансът беше 0. След 1980 г. започва да расте. Имаше износ и нашите стоки вървяха в две направления. Нямаше залежала продукция, имаше СИВ и нещата се случваха. Имаше и не толкова добри неща, но ходехме по два пъти на почивка с една заплата. Така че статията е поръчкова и е от лъжливите новини.

507

Българин

преди 5 години

Ами сега колко е продажници? Ще съжалявате много за нещата, които сте вършили! Не може да се гаврите повече с българския народ!!! Ще отговаряте за действията си,не си мислете ,че ще се измъкнете безнаказано!!!

506

Oleee

преди 5 години

Ако дългът тогава е бил "огромен", то сега какъв е, при положение, че е 2 пъти по-голям ?!? 10 млрд. дълга е съвсем нормално за една държава! Погледнете дълга на Япония, САЩ, Русия, Германия и прочие! Аман от евтини манипулации вече 30 г.!

505

Анонимен

преди 5 години

Хахахах, непазарна била,ама имаше и икономика, и индустрия, и селско стопанство, и енергетика. България беше на 27 място по стандарт на живот в света. А сега дълга е още по-голям, индустрията е или закрита или нарязана на скраб, превърнаха ни в нация от сервитьори, готвачи, чистачи, продавачки, охранители, шофьори и проститутки_тук слагам и журналистите. Изгониха 2 млн българи в чужбина, по стандарт на живот сме на 80 място и продължаваме да се топим. Изнасяме децата си, за да внасяме храни трето качество и да си купуваме американски ток, френска вода, немско месо, полски ябълки и турски до

504

росен кръстев

преди 5 години

Явно в България има маймуни които не са живели тук .И ПИШАТ САМО ГЛУПОСТИ КАТО БИКОВ,ТОДОРОВ.ТОВА СА ЛИЧНОСТИ КОИТО НЕ СА УСПЕЛИ ДА СЕ РЕАЛИЗИРАТ ПО ВРЕМЕТО НА СОЦИАЛИЗМА ЗАЩОТО СА БИЛИ НЕКАДЪРНИ .И СЕГА ТЪРСЯТ РЕВАНШ.С ЕДНА ДУМА ***.

503

Анонимен

преди 5 години

Тома Биков, подобно на Антон Тодоров, обърна палачинката и след като плю по Герб и бойко, сега му лиже т-о-п-ките. Е на такива хора може ли да вярваш?

502

Бръм

преди 5 години

Т.Биков - Борисов не е диктатор. Той е карикатура на диктатор. Второто не е по-малко вредно от първото. Този човек дотолкова си е повярвал, че е забравил кой е и от къде идва. По-лошото е, че есякаш и ние самите започваме да забравяме.... Обещавам ви, че ще направя каквото зависи от мен Б.Борисов, никога повече да не седне в креслото на министър-председателя. АЗ НА ТАКИВА ХОРА НЕ ВЯРВАМ, КАКВОТО И ДА КАЖАТ И НАПИШАТ.

501

Сата Н

преди 5 години

Бай Тошо се държеше на руските щикове. Хората навремето го псуваха о се срамуваха от него. Не съм чул дори комунист да го защитава. Теби партийните членове много не парадираха с членството си на битово ниво.Тодор Живков беше един полуидьот, инсталиран от външна сила.