580

Людмил

преди 1 година

"губещата икономика" остави за нас 3000 язовира, стотици километри магистрали, ЖП трасета до всяка точка на България, електрификация, водоснабдяване и асфалт до всяко селце и махаличка, хиляди работещи предприятия, болници, училища....Казват социализма оставил ОГРОМНИ ДЪЛГОВЕ - 10 милиарда за 45 години управление. А защо забравиха да кажат в тази статия е, че само последното ни правителство направи толкова дълг на България, ЗА ПО-МАЛКО ОТ ГОДИНА УПРАВЛЕНИЕ?

579

Никола

преди 5 години

Добре че КОСТОВ направи приватизация, добра или лоша , но сега когато фирми не могат да си продадат стоката ФАЛИРАТ или се продават и не за сметка на държавата, преди продаваш или не продаваш си взимаш заплатата, мораториумът на Луканов показа че нямаме пари, а имаме индустрия, Виденов плати голяма част от борча, но оголи хазната и остави 300 милиона долара, следва инфлация в хиляди процента и загубени пари в левове, а лицето Тодор Вълчев раздаваше лицензи на 92 банки и финансови къщи.

578

Инсайдер

преди 5 години

Да не забравим най-важното.Капитализъм -това е строй на капитала ...бедните да го духат...милиони го правят всеки ден.Демокрация - нещо като "свободно отглеждани кокошки"...те си мислят едно но фермера друго...крайния резултат е един и същ...супермаркета.

577

Инсайдер

преди 5 години

Чакаш 10 години за Лада,ако не ти се чака презаписваш за Москвич и взимаш веднага,НОВА!!!За Лада около 8000-9000 лв,при средна заплата 250-300лв.Сметни при сегашната средна заплата колко ти трябват и колко могат да си го позволят.а тогава 90 процента.Като запишат детето 1-ви клас му записват и Лада...като завърши колата излиза и паричките са събрани...абе не всичко е само бяло и само черно.

576

Дидо

преди 5 години

Няма как да си живял достойно при положение,че не можеш да излезеш извън държавата си. Дори и на почивка да видим малко свят. Та нали едно от най-хубавите неща е да пътувал? Те можеха ние не! Та и до ден днешен е така за тях може за нас не! Да не говорим,че се чакаше по 20 години да си купиш една руска кола.

575

Анонимен

преди 5 години

За 45 години 10 милярда долара е добре, Бат Бойко за 10 години е взел 51 милярда евро

574

Мухаха

преди 5 години

Както изглежда тук спорят такива които са живели по това време и са виждали всичко със собствените си очи и такива които по това време са били на бащите си в "торбичките" ама пък много ама много искат да се покажат осведомени и компетентни по темата .

573

Инсайдер

преди 5 години

Ако не взимаш заеми от международната банкерска юдо-масонска мафия и държавата е независима,ще ни спретнат една "балканска пролет".!!!Нали затова са реализирани проектите "Борисов","Кобург-Кохари" и всички.други...да взимат заеми и да подарят държавните активи. Ако не искаш..справка: Либия,Сирия,Ирак,Ливан,следват Иран и др.

572

майорски

преди 5 години

До Анонименна 43 съм ...до пенсия според капитализъма трябва да работя до 67 ....демек съм в средата на работоспособния си живот ....а ти по добре прочети малко история ...какво е била българич 1945 и какво е била 1989 .... сега какво сам виждаш .... и явно ти харесва ....

571

джо

преди 5 години

До Анонимен омръзнало ми е от подобни коментари на псевдо" разбирачи" . Пенсионерите не са виновни за нищо хората са живели достойно и човек, който не е предубеден ,ще види навсякъде следи от тяхната младост. По това време държавата строи диги, вълноломи, язовири, пътища, мостове. Удвоява се ЖП линиите и се електрифицира цялата мрежа.По селата имаше работа и огромни стада, кипеше живот. Сега е пълно мъртвило а да не говорим , че повечето "бизнесмени" са като Баневи СКАКАЛЦИ от където минат нищо

570

Анонимен

преди 5 години

До майорскиПълни глупости си наговорил! Писна ми от пенсионери дето бъркат комунизма с младостта. Нито пътища са изградени като хората, нито армията е била въоръжена като хората. Флота и БДЖ и тогава и сега са под всякаква критика, АЕЦ се изграден основно за да ни държи в зависимост от доставките на горива от Русия, а в спорта и сега сме толкова сила колкото и през комунизма.

569

Анонимен

преди 5 години

Старите *** бяха по-умерени в кражбите ...

568

ААА

преди 5 години

Пълно с оптимизъм, няма що.

567

майорски

преди 5 години

10 милярда дълг за 40 години социялизъм .... за това време: - изградена инфраструктура - пърища , мостове... - изградена електропреносна мрежа ....- направен един АЕЦ и започнат втори ....- да не говорим за морски/речен флот и ЖП мрежа...- 100 000 армия въоръжена до зъби.- във спорта бяхме сила !за 10 милярда .... е па добре се е справил .... а то май България и репараций плаща до 1974... Сегашните капиталисти за 10 милярда правят *** ...и народа гладува!

566

ОХ

преди 5 години

А след време как ще се оправдавате пред децата СИ???

565

Анонимен

преди 5 години

ТАЯ пасмина си заслужава съдбата....

564

стандарти на мислене

преди 5 години

До ЛАРИИли липса на каквото и да е мислене в тълпата. Жалко.

563

ЛАРИ

преди 5 години

ОХ, АМА НАИСТИНА СТЕ ЗАСПАЛИИИИ.

562

Анонимен

преди 5 години

А БЕ ЗАСПАЛИ КАЛУДКИ ...?ЩЕ ВИ ГО КАЖА ТАКА:КАКВО РАБОТИ ЖАН КЛОД ЮНКЕР?АМИ ВНУШАВА НА ПОДЧИНЕНИТЕ СИ, ЧЕ ВЗИМАТ ПРАВИЛНИТЕ РЕШЕНИЯ. И ЗА ТОВА ПОЛУЧАВА 20 000 ЕВРО.КАКВО ПРАВИ БЪЛГАРСКИЯТ УЧИТЕЛ?АМИ ВНУШАВА НА ПОДЧИНЕНИТЕ СИ, ЧЕ МОГАТ ПОВЕЧЕ.И ЗА ТОВА ПОЛУЧАВА 320 ЕВРО.

561

бб

преди 5 години

Аз ви предлагам да влезете в гугъл "държавен дълг на България 1989-2015" и прочетеш по данни на Световната банка и БНБ съвсем различни цифри по години и министър председатели.Например в периода от Андрей Луканов до края на мандата на Иван Костов външният дълг/държавен и частен/ е бил около 10 милиарда долара,а в периода на царя тръгва нагоре,като след влизане в ЕС направо хвърчи към 30 милиарда долара,какъвто приблизително е такъв и сега.По-добре тези специалисти да се скрият за малко.