540

дядо от село

преди 5 години

Като четя,голяма част от коментарите са на хора с робска психика.Искат някой да ги дои,да ги стриже ,да ги храни и да им рине..А те само да преживят и да се размножават..Не сме народ ,а ***..Нищо добро не ни очаква ,щом скърбим по времето на Т.Ж.

539

Анонимен

преди 5 години

568Те използват печатници на долари и евра, а на България не разрешават да печати лев и налагат валутен борд пак с долари и евра и левът на практика е ликвидиран. С печатници заводите и магазините им са пълни. САЩ внася от чужбина всичко,а ЕС внася и използва евтина работна ръка от Изт. Европа и Азия Африка.

538

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 566Какви 36 милиарда те гонят? Я виж на страниците на БНБ и Мин.на финансите. Едно е дълга дето го дължим като данъкоплатци. Частните фирми и банките, собственост на чужди банки не са наш проблем. Дълга от Живков, от фалита на КТБ при Орешарски, от Белене и Цанков камък на НЕК при Тройната и БДЖ от време оно. Кой дълг е на Борисов? Я ме светни експерте? Бегай да затваряш пътища и ограбваш мандри!

537

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 568Химко и Кремиковци са направени в разрез със всякаква логика! Това го знаех още 83-та година по тогавашните учебници в техникума! Като е било такава икономика, защо магазините бяха празни? Покажи ми една развита икономическа държава дето магазините са празни? Три фалита от 44-та, до 89-та. Преподавателите в УНСС още 88-89 вече говореха за това, преди Тошо да бъде свален.

536

Анонимен

преди 5 години

Икономиката по време на Т.Живков беше икономика, а не като днес. Не зная какви ги е приказвал другаря от ГЕРБ Тома Биков, който се обръща като палачинка само и само да и с власт имащите, но истината е, че хората имаха работа, социални придобивки,образованието беше супер и безплатно здравеопазване. Само като спомня за геройски загинелите предприятия по време на т.нар. приватизация-Плама Плевен АД, Химко-Враца,Мизия Саня, Полимери-Девня машиностроителните заводи и още много други.Къде са ви очите?

535

Анонимен

преди 5 години

Доц. Вачков и Тома Биков - следващите мишени на народния гняв след като бъдат свалени тиквата и кръга около него.

534

Анонимен

преди 5 години

Икономиката по времето на Живков непазарна, с огромен дълг... казват някакви платени клакьори и пропагандатори.Ама защо на умряло куче нож вадите? Живков, та Живков...Добре, а сега сме цвете нали?Цъфнали вързали и образец за целия свят, но хората са глупави, затова бягат от тука.Я отворковци кажете кога по времето на Живков е имало дълг като сегашния дълг на България? Тиквеното правителство изтегли над 36 милиарда и "избирателите" ще имат честта да им ги изплащат до пето коляно.

533

Горан

преди 5 години

Ясно е, че сме малка държава, нямаме ресурса да захраним европейските пазари със търсени стоки, и от там да се развие една печеливша икономика, но защо не използваме поне това, което самото ни местоположение и природата ни е дала? Защо не развием туризма, та поне от него да влизат средства?

532

До 557

преди 5 години

Едва ли продукцията на Азотноторовия край Стара Загора, Полимери - Девня, Химко - Враца, циментовите заводи, кораборемонтния във Варна, Плевенската рафинерия, Тежкото машиностроене в Радомир, ВМЗ-тата и още ред предприятия са произвеждали точно ***, след като и досега съществуват въпреки доминиращия усвоителски партиен и друг мениджмънт.Имаше много недоразумения и глупости, но имаше и работеща и в някаква степен конкуретна индустрия, която се набеляза за усвояване най-вече чрез наши момчета

531

Горан

преди 5 години

Като сега има всичко, условия на пазарна икономика, на конкуренция и прочее, защо продължаваме да затъваме, и хората бягат!? Нали социализма им бил проблема, свалиха го, влязохме в ЕС, и!? Вместо да напредваме ние ударихме дъното, и продължаваме да копаем надолу!

530

Lan

преди 5 години

На този "свободен пазар" българските фирмички бяха като малки новородени рибета сред акулите...

529

Lan

преди 5 години

557"Свободния пазар" :) с установени наложени марки, с огромни фирми, които могат да си позволят дъмпинг с месеци, с установени договори с големите търговски вериги, с дотации от държавите им, с добре развита реклама (нещо абсолютно непознато на бъгларите) и т.е. Трябва да нямаш никаква представа от икономика, че да го кажеш това "свободен пазар" така спокойно. Качеството на произвежданите в НРБ стоки от леката и тежка промишленост беше МНОГО добро! Куцаха ни високите технолгоии...

528

не се накрадохте, а

преди 5 години

До АнонименАма да знаеш какви фалшиви кренвирши имаше. Или пък наденица, която беше неописуема с кисело зеле. Или пък дори салам кучешка радост.

527

Анонимен

преди 5 години

Сега държавата не създава производство и работни места, но има 30 милиарда дълг!!! Ей това е демокрация - без да правиш нищо за народа , да трупаш колосални дългове!!! Освен това в демокрацията дерат народа с данъци, ДДС, такси, здравни вноски, осигуровки и прочие!!!!

526

ей сом

преди 5 години

До АнонименДа казваше се средна класа! Ама дали гласуват за БСП/ГЕРБ това няма как да знам.та за тази класа бе добре през комунизма. Нямаше концесии и 3 месечно вдигане на цените!

525

Анонимен

преди 5 години

"Да имаше,ама имаше и икономика."Фалшива икономика произвеждаща неконкурентни стоки. Като отпаднаха договорените пазари и договорените цени се видя какви *** произвеждаме и как никой на свободния пазар не иска да ги купи.

524

Анонимен

преди 5 години

Имаше една класа хора които си живееха много добре по онова време. Същите хора сега гласуват за БСП/ГЕРБ и пишат по форумите колко хубаво било през комунизма за всички.

523

опа

преди 5 години

Гледам забавни лъжи се пишат по-долу. Много добре си спомням как всяка година ходехме на почивка през комунизма! А моите родители никога не са били от партията, което означава и съответно на ръководни длъжности!Но от 1990 до 2002г на море не бяхме ходили, защото нямахме пари! Нито правитизирахме, нито ликвидирахме от нашето семейство нещо!А специално за дълга - как е 10млрд при курс 1,5лв за $1 и то създаден не през комунизма, а точно '90-'97 година и сегашния гонещ БВП при 1,6лв за $1?

522

Lan

преди 5 години

550,понеже знам само за едни родини работили в ТКЗС, та те отидоха до Унгария на почивка, отделно от тези всяка зима на някой от нашите курорти, не ходеха лятото, това е факт. Кажи сега колко от работниците в ТКЗС отиват (ама тези на полето - трактористи, овчари, берачи)?

521

Анонимен

преди 5 години

Дълг ли?Да имаше,ама имаше и икономика. Сега имаме по-голям дълг ама нямаме икономика.