162

Анонимен

преди 5 години

Къде видя заплати по $100 бе, гobeдо пpocто? .Хайване, говоря ти за тогава, че заплатите бяха по 100 долара масово.

161

Анонимен

преди 5 години

до АнонименА бе, като са ви масово големи заплатите по 800 лева което е 480$ защо българите са първи по смъртност в света и 3 милoина българи работат най-черната работа за мизерно заплащане на Запад а не се върнат да взимат по 800 лева което е 480$ при демокрацията?

160

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 138Бензинът беше под 1 лев в самия край на 80-те. Преди това беше почти наполвина. Да си чувал за бензини с по-ниско октаново число? Я се порови малко за А-66, А-76 и т.н. и виж какви са им били цените в края на 60-те и 70-те и тогава определяй кой лъже. Колко беше цената на билета за автобус и трамвай и щеше ли да е такава, ако бензинът беше по левче? Доколко тези цени са логични и пазарноопределени е съвсем друга работа. На и по времето на Соц-а нищо не беше безплатно и подарък

159

Анонимен

преди 5 години

Да живее Бойко Борисова България.Напред към средните векове.

158

Анонимен

преди 5 години

До до 160Баща ми беше офицер и заплатата му 79 г. не ебила 140 лвЧистачките бяха на 140 лева. Офицерите взимаха поне три пъти колкото чистачка.

157

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 158Къде видя заплати по $100 бе, гobeдо пpocто? Кой в България взима 170 лв. заплата? Зплатите масово са по 800 лв. което е 480$, а не 100$.

156

Анонимен

преди 5 години

А защо сега при демокрацията заплатите са 100 долара? И какво работят там другаде където сега могат, каква работа вършат и за какво заплащане?Защото ръководителите на партията ви станаха бизнесмени и реват на Бойко, че ако вдигнат заплатите ще фалират, а Георги гергов каза - Мога да изброявам милионерите в БСП с часове.Сега разбра ли? А защо демократите капиталисти станаха бизнесмени да реват на Бойко да вдига заплатите а те да работята на ниски печалби?

155

до 160

преди 5 години

Баща ми беше офицер и заплатата му 79 г. не ебила 140 лв --- ей тука някой във форума да се изкаже .... защото не знам на старши сержантите и старшините колко е била тогава заплатата,ама да се хванеш да ставаш старшина тогава не си беше работа -- малко им бяха парите ,а ядовете много, затова или офицер или не !

154

Пламен

преди 5 години

136: Водата поскъпна на 2.35куб.м. Чудно Вие къде я плащате тази вода?

153

Анонимен

преди 5 години

Парите не ви стигат защото всичките искате да се правите на големи баровци. А истината е, че с масовите заплати от 800-1000 лв. се живее доста прилично. Обаче вие искате да карате нови и луксозни автомобили, да ходите на пазар в Дубай, Париж и Лондон, да живеете в луксозни жилища, абе изобщо все се сравнявате със супербогаташите, а не с обикновените хора. Та затова парите все не ви сигат.

152

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 158А защо сега при демокрацията заплатите са 100 долара? И какво работят там другаде където сега могат, каква работа вършат и за какво заплащане?Защото ръководителите на партията ви станаха бизнесмени и реват на Бойко, че ако вдигнат заплатите ще фалират, а Георги гергов каза - Мога да изброявам милионерите в БСП с часове.Сега разбра ли?

151

до 155

преди 5 години

КОШ - Изплетен от пръчки съд. (Българсдки Тълковен речник)Е, ти направо счупи тъ помера.Не бях виждал контейнер, изплетен от пръчки.Е, в твоето село може и в кошове да си изхвърляте бо клука, знам ли ви ?

150

Анонимен

преди 5 години

До АнонименБаща ти е бил чистач или някакъв пазач на половин работен ден, само такива взимаха заплати 140 лв. Нормалната запалта беше 250-300 лева. Военните взимаха доста повече и се пенсионираха по-рано. С тези пари се живееше тогава както сега с 5 хил лева.

149

Анонимен

преди 5 години

До до 144На военните им вдигнаха здраво заплатите края на 70 те год.Толкова здраво, че баща ми получаваше 140лв.БВП на България тогава е бил 10 милиарда а червените ни обясняват как заплатите ни били огромни.Значи огромни заплати, магазините празни.

148

Хм

преди 5 години

Проблемите са много и някои от тях са , при цени на петрола по ниски сега отколкото преди няколко години цената на литър е почти същата като тогава, а няма кой знае каква промяна в акцизи и др. Също така днес по ТВ казаха , доходите в София са се увеличили с 50%. Това едва ли е съвсем вярно,но София не е цялата страна. По другите населени места няма промяна. И казаха щом са по-високи доходите новите високи цени на всичко не са проблем. Страхотна логика!

147

Анонимен

преди 5 години

До АнонименМи защо България сега е първа по смъртност в света и населението намаля с 1/3?.Защото никой не иска да работи за 100 долара и сега за разлика от тогава тези които не искат имат свободата да отидат да работят другаде. Тогава не можеха...А защо сега при демокрацията заплатите са 100 долара? И какво работят там другаде където сега могат, каква работа вършат и за какво заплащане?

146

Дебел депутат

преди 5 години

Трябва да се одерат работещите бедни, за да има да папка корумпираната власт и за социал на никога неработелите братчеди от махалата.

145

Счети

преди 5 години

Много лош "матриал" остана в нашата България. Всички искат по моловете и да получават по 2000 лева за стоене в къщи, ами не става така, дори и в бленуваната чужбина пак си иска бачкане, даже яко бачкане си трябва ! Ще ми мрънка някой, че не му стигали парите, а в джоба му айфон за 1000 лева, по кутия цигари на ден и алкохол на корем. Ами не става така лошо сте научени от комунизма всичко на готово да ви спускат отгоре. Работете и се борете в тоя живот нищо не идва даром !

144

Мега миньор

преди 5 години

До 132 що бе гражданите,кофа ли да му казваме...щото не викаме. Кофа знаеш ли какво ...ти големите на кош....контейнер ли ти приличат или на кофа. Пий си млЕкото и си мълчи,че се излагаш.

143

до 144

преди 5 години

Още 84г. в завод Марица тъкачките взимаха 300 лв , ами в КЦМ- пловдив в Радомир Козлодуй, Бургаските корабостроителници --- информацията с която работиш е за преди 80 те години но тогава тока ти беше 3-лв а парното-- 5, кило луканка 5лв -- и то сушена , сирене 2лв--- то иначе как щяха да се построят всички тези къщи по селата ,а какви открити сватби и новобрански се правеха --това батка става с пари а не с твойте числа ...На военните им вдигнаха здраво заплатите края на 70 те год.