Снимка: архив, Булфото

Редица неща от бита поскъпнаха тази година – от водата, до тока, Гражданската отговорност, а сега и нефта.

Има ли пазарно обяснение на по-високите цени и защо и доходите не се увеличиха?

Още по темата

"Основният фактор за това поскъпване е ограничаване на доставките на нефт, а и санкциите срещу Иран. Преди години цената на нефта се регулираше с увеличаване на добива в САЩ. Инфраструктурата на САЩ се оказа недостатъчна, а добиването се увеличи. Когато се изменя цената на нефта, се изменя и цената на горивата. Когато измененията в цената на нефта са много резки, то тогава цените на горивата се заглаждат", обясни пред Bulgaria ON AIR Валентин Кънев от Балканската черноморска и газова асоциация.

Според думите на председателя на Синдикат "Защита" Красимир Митов няма как да се обясни на българския консуматор какъв е проблемът с петрола в САЩ.

"Проблемът е, че освен петрола, поскъпнаха Гражданската отговорност, токът, топлата и студена вода. Вървим към обедняване, тъй като доходите са замразени. Не може повече така. Утре от 11:30 ч. на Ларгото пред Министерския съвет организираме протест срещу некадърността на правителството. Тези хора не желаят и не могат да се справят с проблемите в държавата", подчерта той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase