298

Анонимен

преди 5 години

Комунизъм не е имало в България-имаше социализъм!!!

297

Анонимен

преди 5 години

Пишат във форума...жалки огризки на един фалирал престъпен режим! Жалките огризки говорят формални тъnoтии за "успелия комунистически режим" .Добре дошли в М***ймунарника на текезесари, мутри и партийни секретари! За тях времето е спряло - някъде между XII и XIII ия конгрес на партията.Швейцарците са прости - щото при тях Т.Живков не е построил ( лично със собствените си ръце ) заводи морално остарели още преди да заработят! Жалките огризки - така и ще си идат! Последни остатъци на шумкарските кра

296

Анонимен

преди 5 години

В София ако искаш тогава идваш и работиш като ватман или в Кремиковци 5 години и после може да работиш каквото си искаш. А сега идваш и работиш до гроб черноработник, каквото намериш, готов си на всичко за да си плащащ сметките и да не умреш от глад.

295

Анонимен

преди 5 години

Днес при демокрацията всеки идва в София да стане мениджър в банка или в някоя фирма с голяма заплата и всички при демокрацията работим мениджъри в София с големи заплати, а при социализма можеше да дойдеш в София само като ватман.

294

ЖОРО

преди 5 години

До АнонименБРАВО

293

Анонимен

преди 5 години

Напишете в Конституцията, че не българите трябва да решават на кого да издигнат паметник, а да го решава Дойче Веле.

292

Анонимен

преди 5 години

Защото днес една четвърт от бездомниците и клошарите които спят по улиците на България са с висше образование или квалифицирани работници с дългогодишен трудов стаж.

291

Анонимен

преди 5 години

Позбавам един който беше със стабилен доход и позиция, но един ден във стабилната му фирма дойдоха консултатнти и изготвиха анализ. В следствие на което беше взето експертно решение фирмата да се фюзионира с по-голяма фирма и той остана на улицата без никаква перспектива да си намери работа със същата позиция и доходи. Сега работи шофьор и едвам свързва двата края, отдавна свърши това което беше натрупал когато беше със стабилен доход и позиция.

290

Анонимен

преди 5 години

Вдигат се паметници, щото ги заслужават. Единствено времето показва заслугите. Щом 30 години след като си отиде онова управление, хората все още си спомнят с добро, значи е имало нещо стойностно тогава.

289

Анонимен

преди 5 години

От провинцията всеки можеше да отиде да живее в София, но само като работник в Кремиковци или ватман, защото нямаше желащи. Другите си отвисяваха, кой откъдето е, доживот. За чужбина да не говорим, даже за екскурзия. В Масква обаче можеше.

288

Въпрос

преди 5 години

Като останете без работа (този момент неизбежно ще дойде в живота ви при демокрацията) и трябва спешно да търсите работа защото не можете да си плащате сметките и може да ви изхвърлят на улицата, какво отговаряте на интервютата като ви питат за предишната работа - ако кажете че са ви уволнили значи сте на зор и ще ви предложат поне 30% по ниска заплата, ако излъжете може да проверят и тогава лошо!

287

Анонимен

преди 5 години

Как няма да се грижи Партията за чедата си - тя алчността и наглостта си я предават по наследство, но уви и тъпосттаа. Вижте какъв човек управлява партията и сега, антуража й също. Типични червени партийци - алчни, нагли, безочливи манипулатори тип Ку.Ни. и Ел.Й.

286

Анонимен

преди 5 години

Защото днес 47% от учениците са функционално неграмотни.

285

Анонимен

преди 5 години

Има известен филм, комедия от 60те с Апостол Карамитев - лекар който е разпределен да работо в някакво село, но решава да откаже разпределението и да остане в София и работи "специалист по всичко". Никой не са карали насила да работи където го пращат по разпределение.

284

Анонимен

преди 5 години

Казваха ти къде си назначен да работиш това което си избрал да учиш и което ти харесва да работиш. Държавата финансираше обичението, беше напълно безплатно и беше в правото си да казва къде да работиш. Но никой не беше длъжен да приема това което му казваха, можеше да реши да откаже и да отиде да живее в София, както един така стана ватман в София а сега е виден столичен хомосексуалист и светски лъв.

283

Анонимен

преди 5 години

По време на социализма имаше осигурена работа за всички, даже и ако не ти харесва. При връчването на дипломите за висше образование ти казваха и къде си назначен - няма не искам, няма недей, Партията е помислила за "добрата" ти реализация. Ако си тъппо комунистическо чедо и комсомолски активист - оставаш в града и те чака сигурна кариера и развитие. Ако си обикновен безпартиен педеразд, те пращат на село или дълбоката провинция. Грижеше се партията,..... най-вече за своите чеда и *** си.

282

Зозо

преди 5 години

Кога са направили паметник на Боко, не съм чул тази прекрасна новина

281

По-по-най

преди 5 години

Ами конкурентоспособност бе! Като повечето хора са спрели и отказват развитие, не хващат не книга, дори ръководство за работа с даден продукт да прочетат, как искат да взимат достойно заплащане? Аз на средна възраст се хванах, учих дистанционно и онлайн нещо с което не се бях занимавал, събота, неделя - четях и пишех домашни , но сега съм със стабилен доход и позиция, но пак продължавам да чета и да съм в крак с новостите. Ама това по соц-а го нямаше - търтеи се отглеждаха, ама свърши тая!

280

Анонимен

преди 5 години

Зщото днес България е деиндустриализирана, умираща страна с изтекъл демографски потенциал.

279

Анонимен

преди 5 години

wafen SS Дни съм ровил 25-то място не успях да намеря, единствено 38-мо nominal. И поради някаква причина навсякъде сайтовете крият данните за бившите ''социалистически държави'' преди 1990. А съм открил английски автори създавали енциклопедии да дават доста точни и подробни данни.