127

Анонимен

преди 5 години

Плоският данък ощетява богатите.

126

11

преди 5 години

Тези които взимат до 1000лв бруто без данък! От 1000 до 2000лв -15%. И какво е това до 2600лв ??? Трябва данъци за всички които взимат до 30 000лв заплата - 26% ! Да се научат да плащат! Иначе сега богатия става по-богат. Бедния по-беден!

125

Анонимен

преди 5 години

Необлагаем минимум означава, че сумите за осигуровките ще спаднат значително, а събрания ДОД ще спадне примерно 100 или 1000 пъти. Ясно е защо. Това означава, че ще трябва да се вдигнат всички данъци или част от тях, за да се компенсира това намаление. Примерно ДДС от 20% може да стане 30%.

124

к

преди 5 години

До Беден"капитализма е най-справедливата система за бедните защото взима от богатите и дава не бедните"ти луд ли си !?евреиските монополи като Айпул и евреиските банки НЕ ПЛАШАТ ДАНЪЦИ !!!в САЩ обикновенните хора плашат 35-41% данък доход, а необлагаемия минимум е 3500$ на година !!!това ли е справедливо за теб !?10% данък е нещо от което не бива да се отказваме !!!по време на "лошия" комунизам нямаше ДДС !!!"демокрацията" ни донесе само бедност и убииствени данъци !!!

123

Анонимен

преди 5 години

Този данък беше въведен от Станишев, едно разумно нещо да направи и той... Данъкът е справедлив, на други места е пробита кацата, за да не стигат парите за бедните!

122

Анонимен

преди 5 години

При 60% от официалните доходи декларирани около минималната заплата, няма как да има необлагаем минимум, освен ако той не е смешно малък - примерно 10 лева. 80% от официално обявените доходи са под 1000 лева. Смята се, че над 40% от доходите са в сивата икономика. Ако се въведе необлагаем минимум, колкото примерно минималната заплата, 90% от хората ще започнат да получават минималната заплата, а останалото под масата.

121

Мен

преди 5 години

До БеденНай накрая нещо смислено, браво! Аз обаче предлагам до всеки богадаш да сложат един бедняк, и бедняка да реши колко да остави на богатия изедник!

120

Мен

преди 5 години

До АнонименКой му я краде?

119

к

преди 5 години

До Анонимен"Къде са милиардите изтеглени заеми?"в джобовете на евреите- глобалисти и малка част в джобовете на политическата върхушка - за да ги държат послушни от 100 милярд Български дълг и 5 милярда не влезнаха в Българиясамо преди 2 години хомосексуалиста Юнкер ни изрекетира 300 милона евро за така наречения план "Юнкер" - от този план България и 5 милона евро не видя, но за сметка на това ни записаха още 300 милона евро дълг ето така евреите ни записаха 100 милярда външен дълг

118

Анонимен

преди 5 години

До Аман от драскачи !В Бг няма "добро конкурентноспособно образование" много отдавна. В Бг дипломите се раздават на килограм. Дипломата не ти гарантира добра работа. За добра работа са нужни връзки.Всички на добри служби сте там благодарение на връзките си. 100% връзки! С нищо вие сами по себе си не сте по- големи от Мишо.И ако ИТ-то пак е влязло в темата да се прави на велико- айде, ако обича, да си гледа работата. Темата не е за ИТ сектора.

117

Анонимен

преди 5 години

До106. Стига с тия евреи бе. Ти само евреи ли срещаш..Аз срещам само работещи бедни по на две три места.

116

Анонимен

преди 5 години

Къде са ви милиардите от излишеци и замете, които изтеглихте, бе герберастки крадци.Или вече и тях откраднахте.

115

+++

преди 5 години

Как е по-добре?-Вариант сегашен: Да получавате 570 лева (МРЗ - добавка за клас), от които след задължителните осигуровки и данък общ доход да взимаш 443 лева.-Вариант 2: Да получавате 1120 лева (МРЗ от 1000 лева и добавка за клас за 20 години), от които след задължителните осигуровки и ДОД от 40% (не 10%), да получите 580 лева.-Вариант с висока МРЗ и необлагаем минимум няма.

114

Анонимен

преди 5 години

БАНДИТСКА ДЪРЖАВА, УПРАВЛЯВАНА ОТ БАНДИТИ.И НАСЕЛЕНА С ОВЦЕ.

113

Анонимен

преди 5 години

До МенБедняка бачка но му крадат заплатата.

112

Богат

преди 5 години

Плоският данък е антисоциален и антидемократичен. При плоският данък бедните плащат повече от богатите.==Аз заплата нямам, все ми е едно дали е плосък или прогресивен, за борсови операци, за дивиденти, за аторски права данъците винаги са плоски по цял свят и винаги ще бъдат ниски и плоски. Вие бачкаторите си преразределяйте заплатите както искате, държавата да скубе тези с 2 хил и да дава на тези с 600 л. ако ви е справедливао така и на мен ми е справедливо, аз пак ще си плащам колкото и сега

111

Анонимен

преди 5 години

Ама нещо хазната ли е празна, какво става?

110

Анонимен

преди 5 години

Не е нормално да се отнема залъкът от бедните работещи, които получават такива мизерни заплати, че не могат да покрият жизнения минимум. И все пак не може всички да са успели бизнесмени и предприемачи, някой трябва и да работи, да изхранва семейство, не може да му вземеш последния залък, трябва са има необлагаем минимум. Във Великобритатия е около 8 000 £ годишен необлагаем минимум, в Германия е около 8 000 ? годишно на член от семейството, във Франзия под 6 000 ? годишен доход не се плаща данък

109

Анонимен

преди 5 години

Не достигат пари за пенсии, армия, МВР, болници, училища, университети и няма откъде пари освен ако не вкарат нови данъци за богатите или нов външен дълг.

108

Мен

преди 5 години

До КругерСпоко, ако отменят плоския данък ще плашаш и 2 бона. Кухата кратуна не може да стопли че 10% на 200лв са различна сума от 10% 5000лв, и никой с нищо не е ощетен, ако бедняка иска пари да си седне на *** и да работи. Само че е много по-лесно да мрънкаш и държавата да накаже работещия с по-голям данък и после парите на готово да идат при хрантутника...