247

Анонимен

преди 5 години

При сегашния плосък данъкСметосъбирач- без образование- 520лв - 10% ДОДЛелка в училище- средно образование- 530лв- 10% ДОДМед сестра- вишсе образование 560лв- 10% ДОДПри подоходния данъксметосъбирач- без образование- 520лвлелка в училище-средно образование- 530лв- 10% ДОД мед. сестра- висше образование- 560лв- 12% ДОДЯ сега една умна тиква да се сети как тая мед. сестра ще работи в БГ, как ще го прави с желание. Това обаче е само върха на айсберга... Така ще бъдат много от работещите

246

Мен

преди 5 години

Аз съм за необлагаем минимум.Така ще клекнат от към данъци и ще трябва да поработят.Само така ще се задействат и ще търсят, кой и защо осигурява на минимума.

245

ненормалници

преди 5 години

Плоският данък "ощетява" всички по равно, а пък и самата дума "ощетява" е използвана нелепо, защото хазната се пълни в крайна сметка от данъци, а не от нещо друго.Повече данъци - по-големи заплати за и без това раздутия държавен апарат и за *** на обществото, да не ги наричам по име, защото се знаят.

244

Анонимен

преди 5 години

ДА... аз помня времето на подоходно осигуряване. Един човек без никакъв стимул, образование и ценз- сметосъбирач от улицата- вземаше колкото човек със средно образование, задължения, изисквания и доста по добра работа. Същите онези нямаха никакъв стимул да правят нещо повече, защото парите са същите. Това беше смешно и пошло. КНСБ да си гледа работата, а фондациите ВЪН от България!

243

само за сведение

преди 5 години

Биволъ е печатно издание на RTV1Явно Русия се ангажира отново открито както 2013 със вътрешната политика в България.

242

тъжно но факт

преди 5 години

Всеки ученик в пети клас може да реши колко плаща богат човек и беден човек.В това число влизат както ДОД така и ДДС при потреблението.Ако тези пари се дадат на "бедните", те ще отидат в канала и пак няма да има.Просто по-необразованите хора имат по-нисък доход, но в същото време са повече.Това е нагъл популизъм ала *** Нинова. Толкова за "независимостта" на синдикатите.

241

Анонимен

преди 5 години

ЖУРНАЛИСТИТЕ СЕ ОБАЖДАТ НА ПОЛИЦИЯТА, ЧЕ НЯКОЙ ГОРИ ДОКУМЕНТИ В ПОЛЕТО, ПОЛИЦИЯТА ИДВА И ГИ ПРИБИРА ЗА ДА УСТАНОВИ КОИ СА, А ПОСЛЕ ГИ ПУСКА. ЗА МЕН Е ПОСТАНОВКА- КОЙ ОТИВА В ПОЛЕТО С АДВОКАТА СИ?!

240

Анонимен

преди 5 години

Не ни занимавайте с глупости,време е кървавата сага на герберското управление да приключи!Не,на геноцида и страха!

239

Анонимен

преди 5 години

Двама журналисти от OCCRP Димитър Стоянов от Биволъ и Атила Биру от румънския партньор на Биволъ, бяха задържани снощи в района на Радомир, докато се опитваха да спасят от унищожение доказателства за злоупотреби с европейски средства.https://bivol.bg/gp2.html

238

Анонимен

преди 5 години

Не на плоския данък.....................който има по-големи доходи, да плаща повече!Така е справедливо!

237

ще има пак 09 09.

преди 5 години

Като им четеш коментарите и разбираш ,че българските ,,новобогаташчета,, разбирайте тези дето са се докопали до някой лев независимо как -неса като човека ,захапали са кокала и не пуска .Един път каца птиченцето ,не- та не ,те пара не дават на другите, да мряли като нямали и били некадърни.Няма солидарност ,съчувствие ,човещина ей за това са казали ; няма социална придобивка извоювана без кръв ! А в Бг работниците си дадоха и 5-дневни раб. седмици и отпуски и заплати и соц придобивки ей-така

236

до 238

преди 5 години

Дали вият или реват е все тая ,смисъла ти е ясен.

235

Анонимен

преди 5 години

Искаме БСП,искаме БСП,искаме БСП,отивайте си некадърници-калинки!

234

Анонимен

преди 5 години

Не сме съгласни с тая работа!Проблема не е в плоския данък,защото той е удобен за работодатели,работници, ивестиции,продажби и т.н.Проблема е в кражбите и сивата икономика,защо хазарта не плащат данък например?

233

Анонимен

преди 5 години

Вдигайте данъците на бедните, вдигайте! Скоро ще свият съвсем коланите- ще спрат да пазаруват, да се лекуват, няма да ползват услуги, транспорт... и ще повлекат към дъното целия частен сектор- търговия, лекари, зъболекари, транспорт, услуги, строителство, ремонтни дейности, кафенета, ресторанти... фалирайте един по един... В края на годината изкарайте статистика колко българи са емигрирали 2018 год.

232

Анонимен

преди 5 години

Полицията и армията и охранителите --пазят богатите еми те да им плащат ,от де на де държавата ще решава ,че полицая трябва да е с 2000 заплата / примерно / и с какви ли не е привилегии или държавната администрация или заплатите на магистратите ---аиде да има референдум за техните заплати. Хората с големи заплати са една четвърт ,ама във коментарите вият като карпатски мечки..3 *** ще внасят осигуровки по 200 лева да осигурят 600 лв пенсия на един *** и на туи отгоре той ходи и на работа.

231

Оня с коня

преди 5 години

За по-справедливо от плоския данък аз лично не се сещам. Различен процент означава двоен аршин. Не може някой да е виновен, че получава 1500 или 2000 лева. Защото те точно тези ще ударят. Да кажат поне една рационална причина някой да плаща повече. На база на какво? Лицемерна загриженост и игра с мизерията на хората. Да се занимаят с тези, които изкарват на частно по 3-4 хил, а в добрите случаи се осигуряват на минимална.

230

БГ

преди 5 години

Като знаеме, че тези пари няма да влязат в хазната и инвестиции, а и нямаме различно ДДС за храни, лекарства и книги, хазарта е освободен от ДДС, нали.Абе я да си я караме по старому.Като гледам как хвърчат цените.След 1 г. 1500 лв. ще е мизерия като заплата.По-добре нищо да не правят.

229

Не хитрец

преди 5 години

Като се разболеете, и лечението ви е 200 000 евро.Кой доплаща, хитреците нали.Първо трябва да се преборят със сивата икономика, ДДС измами и т.н.Там е 50% от проблема.

228

А

преди 5 години

С по-високите заплати, не ви ли осигуряват и частно, почти целият здравен пакет ви е покрит.В повечето фирми с високи заплати е така.