204

Анонимен

преди 1 седмица

Когато казах на един приятел - дребен бизнесмен истината, той ми се обиди и вече не се обажда. Казах му че българския бизнесмен използва печалбата от фирмата си за да си задоволява личните прищевки (къща, кола, яхта, екскурзии), а истинският бизнесмен всеки цент печалба от фирмата го инвестира обратно в нея, като подобрява условия на труд, заплащане, техника, отваря нови филиали и офиси и така увеличава печалбата, но и създава работни места и има доволни служители.

203

икономист

преди 1 седмица

Има много доказателства, че по-голямата част от уменията, които имат хората са им генетично заложени! Сигурен съм, че всеки човек може да даде примери от собствения си опит. Имах двама колеги от университета, които по мое мнение не ги биваше за нищо(не че не бяха свестни момчетата)! Eдиния поне можеше да свири на китара, но общото между тях беше, че и грам не възприемаха от изучавания материал. Опитвал съм се да им обяснявам като на две годишно дете, но въпреки това резултат нямаше...

202

Анонимен

преди 1 седмица

До Гoшу

Хич не ми дреме откъде идва газта в България, другарю. Такива притеснения имате предимно безделниците, които по цял ден се чудите как да си запълвате празните животи. Ти щом толкова много се притесняваш, за това откъде идва газта, отивай да живееш, там където газта идва от другаде.

201

Чиновник

преди 1 седмица

До икономист

А-ха, значи понеже се произвежда повече, трябва да се работи повече. Да, логично е да е така. Обаче се оказва, че за тази работа в повече, заплащането е същото или по-ниско, отколкото, когато е имало по-малко работа. И точно тук възниква конфликта между работодатели и служители- липсата на адекватно заплащане на труда на хората.

200

Анонимен

преди 1 седмица

Горките нормални, възпитани, интелигентни хора които останаха да живеят между цялата тази изпростяла паплач! Как е възможно да си най беден, изостанал, неграмотен и да имаш наглостта да обеждаваш че не е верно! Че си много добре, че цъфтиш, че си пример! Пример за какво!? За да излезеш от калта, на първо място трябва да осъзнаеш че си там! Само че виждам хора които не само не знаят че са в кал но и се бият гордо в гърдите! Горките нормални хора в БГ! Сигурно им е трудно с такава простащина

199

Доц. д-р Чоко Боков

преди 1 седмица

това е от несъществено значение. важното е, че тиквата ще строи стадион за 100 млн. лв. познайте колко ще се откраднат. а от кого, можете ли.

198

ИСТИНСКИ КОМУНИСТ ДО

преди 1 седмица

НАРОДА ПРОСПЕРИРА САМО ПРИ НАРОДНАТА ВЛАСТ. А НАРОДНА ВЛАСТ ИМАМЕ КОГАТО УПРАВЛЯВАТ КОМУНИСТИ. ПРЕДИ БЕШЕ БКП СЕГА Е ГЕРБ. ВАЖНОТО Е, ЧЕ СМЕ КОМУНИСТИТЕ НА ВЛАСТ. ВЧЕРА ПРЕМИЕРЪТ ЛИЧНО ОДОБРИ ДОГОДИТЕ НА НАРОДА ДА СЕ ВДИГНАТ С 10%. И ТОВА ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ, ЧЕ САМО ТАЗИ ГОДИНА СА СЕ ВДИГНАЛИ С ТОЛКОВА.

197

Гoшу

преди 1 седмица

До HeinrichHimmler

Ами като не ядете асфалт, яжте павета бе, кой ви е спрял? Или пасти, както казва Мария Антоанета :)))

196

КОМУНИСТ

преди 1 седмица

АЗ СЪМ ПOДЧOBEK, КОЙТО ЖИВЕЕ ОТ КРАЖБИ.

195

икономист

преди 1 седмица

До Чиновник

По-долу съм изброил някои от тях, но общо взето става въпрос за комплекс от умения, които много малко хора имат. Сега се търсят предимно технически кадри и IT специалисти. Останалите професии в сферата на услугите също имат своята специфика, която не е по силите на всеки. Заради все по-големите обеми на произвеждана продукция, е необходима много по-голяма физическа и психическа издръжливост от страна на човешките ресурси. Не всеки човек може да издържи на тези темпове!

194

Гoшу

преди 1 седмица

До 200

Провери откъде идва газта в България, другарю Олиг, и пак се върни да напишеш мнение :) Днес съм на ракия със салата :)))

193

Анонимен

преди 1 седмица

От 10 г. насам имаме най- тежките зими, лета, пролети, есени... с на- ниските доходи в целия ЕС, с на- много болести, ниски пенсии, без права за инвалидите, стъпкани и ограбени на работните ни места, обезлюдяване на цели райони, демографски срив, никакви инвестиции, срив в образованието, здравеопазването, високи цени, данъци, такси...

192

ИСТИНСКИ КОМУНИСТ ДО

преди 1 седмица

190 И 195 Е ОБИКНОВЕН ГЕРБАДЖИЙСКИ БОКЛ... НЯМА НИЩО ОБЩО С КОМУНИЗМА. НЕГОВИЯ БОЙКО БОРИСОВ ПРИ НАС БЕШЕ ОБИКНОВЕН ПОЖАРНИКАР И НИКОГА НЯМАШЕ ДА СТАНЕ НЕЩО ПОВЕЧЕ ! НЕГОВИЯ ЦВЕТАНОВ ПРИ НАС БЕШЕ ОБИКНОВЕН ФИЗКУЛТУРНИК И НИКОГА НЯМАШЕ ДА СТАНЕ НЕЩО ПОВЕЧЕ.

191

HeinrichHimmler

преди 1 седмица

Тази година ни бръкнаха сериозно в джобовете. Какво ли не вдигнаха, освен доходите на така или иначе изстрадалите хора. Бойко време е да си ходиш, народът не яде асфалт, а ти се наяде до гушата с парите на хората. Сега национален стадион щял да строи, видиш ли да си сложи още нещо в джоба, а не да извади от него.

190

Анонимен

преди 1 седмица

До Гoшу

Явно и днес отрано си започнал да се наливаш с водка и резултата е налице. Пак имаш халюцинации и ти се привиждат Путин, Кремъл, хибридни войни, новичок и руските хакери, които са взели на прицел компютъра ти. Голяа карикатура си, Гоше.

189

Анонимен

преди 1 седмица

Ама как ни подготвят психически, а?

188

Анонимен

преди 1 седмица

И все по зле ще става

187

Гoшу

преди 1 седмица

Радвам се, че путинопитеците сега с щастие ще си развържат кесията за да платят новите и по-високи цена на газта от "братушките" :) На мен ми е през хея, ама те с кеф ще дадат парите на Вожда си в Кремъл, ха-ха-ха

186

Чиновник

преди 1 седмица

До икономист

Какви, са изискванията на съвременния пазар на труда, на които, както казваш, "все по- малко хора издържат"?

185

КОМУНИСТ

преди 1 седмица

До КОМУНИСТ

ФАКТ Е, ЧЕ ПРИ ГЕРБ ХОРАТА ЖИВЕЯТ МНОГО ПО-ДОБРЕ. ЕТО, ПО ПРАЗНИЦИ МАГИСТРАЛИТЕ КОИТО ГЕРБ ПОСТРОИ СЕ ЗАДРЪСТВАТ ОТ ОТПУСКАРИ КОИТО ОТИВАТ ДА ПОЧИВАТ ПО КУРОРТИТЕ В СТРАНАТА И ЧУЖБИНА. А КОГАТО УПРАВЛЯВАХА КАПИТАЛИСТИТЕ ОТ БСП И СДС НАРОДА НЯМШЕ ПАРИ ДОРИ ЗА ХЛЯБ. ЗАТОВА Е ЯСНО, ЧЕ САМО ПРИ КОМУНИСТИЧЕСКАТА ВЛАСТ НАРОДА ПРОСПЕРИРА.