211

Анонимен

преди 5 години

СПИРАТ КОЛА А В БАГАЖНИКА 500 000 ЛВ- ХА ТАКА- НЕ БИЛО СРАМНО ДА СИ БОГАТ.

210

Анонимен

преди 5 години

ГЕРБ БИЛЕ КОФТИ- АМА ДА ТИ НЕ ДОЙДАТ БСП- ЗАКЛЮЧВАЙТЕ ВРАТИТЕ ШУМКАРИТЕ ИДАТ С РОЛС РОЙС.

209

Чиновник

преди 5 години

До икономистКакто ти казах, ако бях служител на работодател от масовия тип, нямаше да мога да придобия квалификациите и уменията, които той самия търси. Затова напуснах частния сектор, като това ми даде възможност да придобия такива умения, че вече се явявам сътрудник, а не служител. И размера на заплащането си го определям сам, на база пазарната ситуация към момента и обема и сложността на работата. И щат-нещат, плащат, защото се усещат, че изгониха много специалисти за последните 15 год.

208

Анонимен

преди 5 години

ЗИМАТА ОТ 2013 СЕ ПОВТАРЯ, БСП ВЗИМА ВЛАСТТА И ГРЪМВА 14 ТАКОВА ОНАКОВА И ПОСЛЕ НАШИТЕ СПЕСТЯВАНИЯ ЗАМИНАВАТ А НИЕ ЕДНИ 4/5 МИЛИАРДА ПЛАЩАМЕ ЧРЕЗ ГАРАНЦИОННИЯ ФОНД.

207

Така е

преди 5 години

Аз съм за ИКОНОМИСТА и да приключваме. Стоките с висока принадена стойност отдавна са преватизирани от развитите държави. Каквода произвеждаме,електроника , самолети , ракети , какво ? Така че нямаме шанс да живеем по добре и там е трагедията. 45г. безвремие не могат да се избият.През това време другите не са ни чакали да развием социализма , а са работили здраво. А ние петилетки , лозунги , манифестации и така...

206

65

преди 5 години

Ами ще ни бръкнат в джигера.Не може да сме бедни,а всеки уикенд в Гърция.Коли ,джипове ,високи колкото училище,децата с телефони за 300_400лв.Това нямане ли е?Изключвам тези ,които теглят заем,ходят на почивка и го плащат цяла година.И другото лято пак.А как си обяснявате дългите опашки с пълни колички в хранителните вериги?И се плаща и с кредитни карти?Тоес пари ,които на са твои ,но ги харчиш на воля?Статистика се води от 2_3години.затова поскъпване.

205

Чиновник

преди 5 години

До икономистЕеее, най- накрая ми отговори, за което ти благодаря :) НО аз говоря за адекватно заплащане, а не за високо такова. Т. нар. бизнес в България, при даденостите, които са днес, в този момент, може да плаща двойни, а в някои случаи и тройни заплати спрямо сегашните. Говорим за заплатите на неквалифициран до средно квалифициран персонал. В цифри това ще рече, че заплатите, които сега са 800-1000 лв. могат да бъдат 1600-2200 лв. Има го ресурса за тези заплати, но не се плащат.

204

икономист

преди 5 години

До ЧиновникТочно това имам предвид! Радвай се, че имаш такива специфични умения, които те правят търсен на пазара на труда, та да може да избираш къде и колко да работиш, защото много други нямат тази възможност, и точно там е трагедията при пазарната икономика. Работодателят винаги е в много по-добрата позиция, когато трябва да се договарят заплати и условия на труд.

203

Да добавя

преди 5 години

До Анонимен 221 Жан Виденов ни имунизира срещу фалиране на държавата. След него вярно едва ли има нещо да ни оплаши. Сомо Корделка е за плашене.

202

Чиновник

преди 5 години

До икономистВиж сега, очевидно не си никакъв икономист, а изперкал HR. Моите умения изобщо не са на ниво "що-годе" и струват доста скъпо. Парадокса е, че такива умения не могат да се придобият, ако се работи във фирма управлявана от човек с твоето мислене. Такива като теб хем очакват хората да имат висока квалификация, хем ги спъват да придобиват, каквато и да било квалификация. Затова такива като мен работим с фирмите само на Граждански договори и сами определяме цената на труда си.

201

икономист

преди 5 години

До ЧиновникПриятелю, аз не разтягам локуми, а само казвам истини! Бизнесът не плаща по-високи заплати за повече свършена работа, на първо място, защото е престъпен бизнес, и преследва личния си интерес. На второ място, защото конкурентите в му бранша(не само в България), също произвеждат повече и по-качествена продукция, и вероятно с по-ниска себестойност. Ние по принцип не произвеждаме продукти с висока добавена стойност, там е проблема! Тези продукти се произвжедат в развитете икономики!

200

дядо Соци

преди 5 години

Да идва Нинова и да ни върне цените от соца.Ако може и младостта ми и оня войнишкия още по добре.

199

Анонимен

преди 5 години

След зимата на 1997 година, когато комунистическата партия фалира България за пореден път едва ли нещо може да ни уплаши.

198

Анонимен

преди 5 години

Е да, но от климатична гледна точка ще бъде мека:)

197

Анонимен

преди 5 години

Синдикатите омаловажиха поголовното обедняване на народа, като го приравниха до 7 лв. Обедняването ще бъде стотици пъти по 7 лв.

196

икономист

преди 5 години

До ЧиновникТи пак се радвай, че имаш що годе някакви умения да си изкарваш прехраната. Но има хора, които в България не попадат в никакви статистики, и които може би никога няма да се нагодят към пазара на труда. На запад тези хора са обхванати от мощните социални системи на развитите икономики, но тук понеже нямаме възможност за подобен разход, ще чакаме бавно, но славно, тези групи хора да се маргинализират окончателно. Министър Радев, преди време намекна за този проблем в парламента...

195

Гoшу

преди 5 години

Време е Вожда-джудже на путинопитецитe да качи още цените на газта и бензина, чрез монополиста си Лукойл и по естествен път те да измрат от глад и липса на средства, но със любов в сърцето си към Сибир и православните славяни, дето живеят там :))) Така, както са измрели неандерталците :) Така ще може да има по-малко платени *** от колхозническите НПО-та и ще може да има повече интелигентни и смислени мнения по тези форуми :)))

194

Чиновник

преди 5 години

До икономистСтига си разтягал локуми и кажи защо за повече работа т.нар. "бизнесмени" отказват да плащат повече пари.

193

Анонимен

преди 5 години

До HeinrichHimmlerАми крайно време беше да ви се бръкне в джобовете. Тия пари, дето ги кътате по буркани и дюшеци трябва да влязат в обръщение. Иначе най- много телефонните измамници да ви ги вземат.

192

Анонимен

преди 5 години

Когато казах на един приятел - дребен бизнесмен истината, той ми се обиди и вече не се обажда. Казах му че българския бизнесмен използва печалбата от фирмата си за да си задоволява личните прищевки (къща, кола, яхта, екскурзии), а истинският бизнесмен всеки цент печалба от фирмата го инвестира обратно в нея, като подобрява условия на труд, заплащане, техника, отваря нови филиали и офиси и така увеличава печалбата, но и създава работни места и има доволни служители.