49

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 40. Не е точно така, можеш да присъстваш но си има цена. В болницата, в която ражда жена ми беше 200 лева. Така че, който не е сигурен в лекарите си по-добре да ги даде тези 200 лева и с една камера да снима, да видим тогава какво ще се оправдават лекарите ? В този ред на мисли, защо не се вмени задължение на болниците да записват ражданията, за да може при нужда да се установява кой крив, кой прав, а в случай, че всичко е наред записите да се унищожават ?

48

Смешен вой

преди 5 години

До Анонимен 45"ама тук инсулина на свекърва ми е 140 лв , а в Германия 4.50 евро ."Ама в Германия потребителската такса е 10 евро, а здравните вноски са 30% от заплатата ти, т.е. няколко стотин евро. Като сравняваш едното, сравнявай и другото. Инсулинът вероятно пак е 140 лв, но разликата се поема от тамошната Каса, защото хората СИ ПЛАЩАТ ОСИГУРОВКИТЕ.

47

Статистик

преди 5 години

До Анонимен 45Ами тук здравната вноска на свекърва ти е 16 лева, а в Германия - 300 евро!

46

Анонимен

преди 5 години

До АнонименАми свекърва ти да ходи в Германия, тогава! Някой спира ли я?

45

Анонимен

преди 5 години

ама тук инсулина на свекърва ми е 140 лв , а в Германия 4.50 евро .

44

Анонимен

преди 5 години

До КюстендилецЕндокринологът само диабетици ли лекува? Има и други ендокринологични заболявания.

43

Анонимен

преди 5 години

БОРИСОВ ФАЛИРА БОЛНИЦИТЕ ОЩЕ ПРЕЗ ПЪРВИЯ СИ МАНДАТ! СПРЯ ДА СЕ РАЗПЛАЩА С ТЯХ С ГОДИНИ И САМО ЗАПЛАТИ Е ПЛАЩАЛ ЗА КОНСУМАТИВИ И ДРУГО НИЩО! И ДЪРЖЕШЕ ПАРИТЕ ПО БАНКИТЕ ДА МУ ПЛАЩАТ ПРОЦЕНТ ПЕЧАЛБА И ТОГАВА ИМАШЕ И ФИСКАЛЕН РЕЗЕРВ ОТ 7 МИЛИАРДА КОЙТО ТОЙ НАПЪЛНО ИЗХАРЧИ И ВЗЕ НОВИ ВЪНШНИ ЗАЕМИ 4 МИЛИАРДА ДА ЛЪЖЕ , ЧЕ Е ОСТАВИЛ НЕЩО!!!А ОТ СЪСИПВАНЕТО НА ДЪРЖАВАТА ФИНАНСОВО ПЪРВИЯ МУ МАНДАТ С НЕРАЗПЛАЩАНЕТО КЪМ ВСИЧКИ БЮДЖЕТНИ С ГОДИНИ СЕ СКАПА ИКОНОМИКАТА И ЛЕКАРИТЕ ОЩЕ ПОВЕЧЕ ИЗБЯГАХА!

42

Анонимен

преди 5 години

Някой лежал ли е в болница през така наречения лош комунизъм след операция държаха по 20дена най малко в болницата следяха кръв урина изследвания а сега как е максимум 2 дена и на третия те изритват да не умреш там

41

Кюстендилец

преди 5 години

Само един пример за алчната ,,бяла мафия,, - диабетиците са освободени от потребителска такса. Но точно в кабинет на ендокринолог/лекар,който лекува диабетици/ поне на 5 места има табела с потребителската такса !!! Ей това ни

40

Анонимен

преди 5 години

на запад когато жената ражда присъства съпругът . в България не се допуска НИКОЙ .

39

да ама не

преди 5 години

Престанете да пишете ,че в България има здравеопазване.Здравеопазване имаше по времето на социализма/каквото и да е било/.Сега в България има медицински услуги,които се търгуват,а лекарите са в категория еднолични търговци!

38

Една луда

преди 5 години

До някой,Еластичност е способността на матката да се разпъва пропорционално на големината на плода. С годините детеродния орган губи това свое свойство и води до трудно износване на бременността и трудно раждане в последствие. За това много от бебетата започват да се задушават по време на раждането и получават редица увреждания от това.Колкото до еластичността на моята мозъчна дейност, повярвай, много по-добра е от твоята.

37

Анонимен

преди 5 години

"Аз не съм гербер, но разсъжденията са ти много наивни. Има много хора, дето си мислят, че никога няма да им се случи се пенсионират, но в един момент идва и този момент - от днес за утре от 2000 на ръка се оказват с 200лв пенсия. Вие родители нямате ли, че така?"Остана един родител. Другия го умориха по болниците преди пенсия.

36

до 30

преди 5 години

Аз не съм гербер, но разсъжденията са ти много наивни. Има много хора, дето си мислят, че никога няма да им се случи се пенсионират, но в един момент идва и този момент - от днес за утре от 2000 на ръка се оказват с 200лв пенсия. Вие родители нямате ли, че така?

35

до 28 - Татко-то

преди 5 години

Разбирам те напълно, какво имаш в предвид. Но така е устроена и функционира България - всеки да е по-тарикат от другия. Тея, дето се осигуряват на МРЗ, а получават по 2000 на ръка се смеят на другите, дето получават 1400, но се осигуряват на тях. Същото важи и като те прередят на светофара. Или в задръстването. Обаче не си дават сметка, че в края на краищата заради подобни тарикатлъци държавата и всичко боксува.

34

Жена 17,

преди 5 години

Ако въобще си жена и някога си раждала, тямаше да пишеш глупости от типа на тази, че хем си родира секцио, хим ти дърпали бебето и не можели да го извадят.Амн от съчинения и глупосни из нета.За случая с починалата родилка никакви факти още не знаем. Но чукча писател.

33

Бау

преди 5 години

До Анонимен"В Люлин в едно ДКЦ са сложили следният нагъл надпис :"Моля имайте предвид, че ползващите здравни услуги, не са клиенти, а здравни пациенти и не отправят към лекарите желания, а само дават информация за здравното си състояние". Навярно им е омръзнало от "ИСКАМ болничен!" и "Искам онова лекарство, дето го показаха при Гала."

32

Някой

преди 5 години

До Една лудаНе се чувствай длъжна да се представяш навсякъде с диагнозата си, моме. Колкото до еластичността на женските органи - не ми е ясно как си ги представяш тия работи; ясно ми е само, че на теб ти липсва "еластичност" - главно в мисловните процеси.

31

Анонимен

преди 5 години

В Люлин в едно ДКЦ са сложили следният нагъл надпис :"Моля имайте предвид, че ползващите здравни услуги, не са клиенти, а здравни пациенти и не отправят към лекарите желания, а само дават информация за здравното си състояние". Аз това го разбирам, като до тук с вашите права, оттук нататък имате само задължения да плащате !

30

Анонимен

преди 5 години

"Същото важи и за пенсиите - като станете 65, да не се чудите що пенсията ви е 200лв."Да бе, 65 години!? То ако стигахме до 65 пенсионната възраст щеше да е 70! Уж си гербер пък не знаеш как как се прави