196

Мен

преди 5 години

До ПичаТия дето се "топлят" на климатик само си мислят че се топлят....

195

Анонимен

преди 5 години

Браво на г-жа Фандъкова че осигурява парно на цяла София.Тази зима ще бъде адски студена, така че Топлофикация трябва да преведе мощностите с в ред и да построи нови.Прогнозите са за минус 30 градуса през януари.

194

Пича

преди 5 години

Тия дето плюят против парното никога не са виждали какво е да се толиш на дърва, климатик или друго и да мръзнеш и тънеш в мръсотия и пак да ти е студено и далече по скъпо....

193

Пора

преди 5 години

До 210: като нямаш 5 лв да си платиш парното - марш на село - там може да си насечеш дърва безплатно и да се отопляваш за без пари - заради такива като тебе сме в тов положение... Продавай апартамента, има кой да го вземе, ще вземеш някоя барака за 2 хиляди лева и се толи както ти е кеф....

192

Пора

преди 5 години

Още помня като малък в къщата какъв ужас беше като дойдеха дървата и трябваше да се цепи една седмица, после да се редят... После бяхме и на въглища, мръсотия, вечер ти стане студено и пак зереждаш печката.... С парното се родих....

191

Пора

преди 5 години

И друго съществено нещо - ако си с парно не купуваш климатици или горелки а само ползваш - нямаш мръсотия и тн... Парното е благодат, ако всеки си плаща чиноо няма да струва повече от 100 лв месечно и ще ни е топло и чисто....

190

Пора

преди 5 години

Който плюе против парното и топлата вода явно не се е топлил по друг начин за д направи разликата. Сестра ми живее в къща и се топли на климатици - има 4 климатика по 2 хиляди лева единия - плаща по 300 лв месечно и повече от 22-23 градуса не става. Големия ми брат и той е в къща - верно, два етажа са но там е с палетна горелка и инсталация - даде над 7 бона за това, миналата година му изгори 7 тона което беше около 3500 за цялата зима. Аз за цяла година за топла вода и парно платих 950 лв....

189

Анонимен

преди 5 години

Доколкото имам наблюдения - всеки втори краде топлоенергия.Забелязал съм и нещо друго - тези, които крадат, вият най-много.Дето се казва - крадецът вика Дръжте крадеца.Така е в БГ.Кой от кой по-тарикат.Затова сме и на опашката на всички класации.А се имаме за много печени де, нали.

188

Анонимен

преди 5 години

Аз съм доволна от Топлофикация и докато я има, никога няма да се откажа от услугите й. Обаче виждам че тук на някои им пречи. Явно са хвърлили око на терена. Доста апетитен е и близо до Централна гара. Ще станат няколко добри небостъргача там, а защо не и още някое молче, а ?

187

Топло

преди 5 години

Не ползвам нито парно нито топла вода. Тръбите на щранговете са абсолютно студени, тъй като съм последен апартамент в кръга. Плащам около 400лв на сезон сградна инсталация!!!! Може би трябва да има уреди за измерване на температурата на самите тръби и да се взима предвид топлоотдаването от околните апартаменти. Ако никой не живее в тях и тръбите в собствения ти апартамент са студени, тогава за какво плащам 400 лв?

186

нане

преди 5 години

Парното в София няма алтернатива, лошото е, че Топлофикация не ЗНАЕ как да си събере парите от кражбите на парно и товари съвестните ползватели

185

Анонимен

преди 5 години

Кому-ненца, колкото и да плювате Фандъкова никой още не е измислил по-евтино и по-екологичмно отопление от парното.Ама нали сте свикнали да не плащате - като бащите и дядовците си в соца.

184

Анонимен

преди 5 години

Топлофикация да отговорят защо тези проблеми ги няма в нормалните държави -ще им отговоря : защото там не се субсидират партии и за да не ме обвинят в празнословие ще им напомня за В.Топлото и още нещо ще попитам този път министърката -защо нашите съграждани в Англия чинно си плащат ток , парно , вода.. а тук не може правителството да им събере полагаемата

183

Анонимен

преди 5 години

Пишете глупости, сметката ми за парно никога не е била повече от 120 лв. Това за 90 кв.м апартамент е повече от нормално.Една зима пробвах на ток, излезе ми около 200 лв на месец. При това отоплявах само две от четирите стаи.

182

Обективен

преди 5 години

Имам празно жилище от 80 квадрата. Радиаторите са спряни. Плащам под 20 лева на месец през зимата за използвана енергия за общи части (това не е такса). Вътре винаги е топло - 19-20 градуса през зимата. Реално парното ме топло, а не плащам почти нищо. И разбира се няма как услугата да е непоискана, след като имам апартамент в сграда с парно. Ако не я исках, щях да имам апартамент в сграда без парно. Не става днес искам утре не искам или искам - не искам през 1 час.

181

До 192

преди 5 години

Определението на съда окончателно ли е? Според мен може да се обжалва, което спира изпълнението.Това, че съда определя процедурата като недостатъчно прозрачна, изобщо не означава, че няма да се плаща за доставената услуга. Ще променят нещо дребно в методиката или в написаното във фактурата ти и пак ще плащаш, както и трябва да бъде. Няма съседите ти да плащат заради теб.

180

Iceblast88

преди 5 години

До До 185А каква е тази простотия с надвзети суми? И какви са тия изравнителни простотии. Имаш уред които отчита ти колко си употребил. Това трябва да платиш, всичко останало е кражба! Ти като си взимаш хляба плащаш ли и такса пренос, такса стоене в магазина и тн? Не! Еми затова трябва да се плаща само и единствено това което твоя водомер и твоя уред на радиатора показва. Аз другите не ги виждам и не са мой за да ги плащам! Топлофикация да си поеме разходите за доставка до клиентите.

179

Iceblast88

преди 5 години

До МенДа, да ама в Русе не е така. Градът се изпразни и дори и да продаваш, няма кой да го купи. Така, че от там на татък всяка дискусия е излишна.

178

Анонимен

преди 5 години

В последните години живях на няколко места и винаги плащах за парно между 60 ст. и 1 лева на квадрат от жилището. Не знам какви 200-300 лева на месец сънувате? Отделно топлата вода, която доста зависи от кражбите на съседите. 60-100 ст. за 60 квадрата жилище е 36-60 лева на месец през зимата. За 100 квадрата - 60-100 лева на месец. Разликите идват от това колко е студено през месеца и колко се краде от съседите.

177

asd

преди 5 години

Да се реформира, да спре кражбите и загубите и да ме убеди, че плащам за това, което ползвам. Иначе да се закрива. Ако някой докаже, че няма алтернатива, да не го наричат услуга, а данък Софийско жителство и тогава съм съгласен. В противен случай някак се чувствам рекетиран и еван.