236

Сравнение

преди 5 години

Коментиращите тук много приличат на биковете на арената. Те гонят червения ***, докато не разберат че врагът им е човекът зад парцала. Всъщност те го разбират, но е късно. Затова един и същи бик никога не се допуска отново на арената. А плюещите се тук продължават години наред да се ожесточават един срещу друг без да разбират, че врагът им е КЕВР и цялата държава.Е съжалявам да го кажа, но биковете са по-интелигентни.

235

Попадение

преди 5 години

Е точно това цели Топлофикация - сметките да не са ясни на хората и да се скарат тези дето ползват парно с тези без радиатори. А така, хапете се един друг, пък КЕВР всяка година ще ви вдига цените на тока и парното под разни предлози.

234

нр

преди 5 години

Всички тия дето си махат радиаторите и слагат тъпите си клшматици по фасадата на сградата са точно като комунистически бабички дето не могат да си позволят двестаквадратовите апартаменти, в блокове които се разпадат, щото те нито за саниране нито за подобрения могат да извадят пари, но седят там и не продават...Живеят като скотове и съсипват живеенето и на тези около себе си, но не мърдат. Е и вие така.Топлите се щото аз си плащам и ми дрънкате колко е топло с климатик. Има и квартали без парно!

233

от 258

преди 5 години

Имате загуби и в самата абонатна, дори и никой да не ползва -минимални но все пак. На много хора въобще тая материя не им е грам ясна и неискат или немогат да разберат. Климатика е хубаво нещо, но ако във входовете не се краде , то сметката е почти еднаква с топлото и това могат да го потвърдят много хора с апартаменти ново строителство.

232

от 258

преди 5 години

Топлофикация има много прегрешения но пак всички гледат не където трябва. Проблем е, че загубите са наистина големи, но това се калкулира в цената на топлоенергията. Проблем е че не ги е еня ако някой краде и нищо неможе да направи човек. Проблем е че няма яснота как се изчисляват сметките. Проблем са и разпределителните дружества- техем и тн. лапачи по веригата. Старите блокове от друга страна имат високи енегийни загуби, проектно е смятано всичко да работи по едно и също време

231

iceblast88

преди 5 години

До МенТи май си доста умствени изостанал. При налични жилища за 200 000 човека и реално останали в града 60 000 човека според теб как се продава жилище? За 2 години обява няма нито 1 обадил се дори за оглед. И да искаш да го продадеш няма на кого! До 255 Не 20-25% а сигурно са вече 40%Ама то е ясно - при сгради за 9 милиона, а население от 7 милиона и строеж на нови кооперации няма и как да не са пусти. Като няма хора всичко умира.

230

Анонимен

преди 5 години

До АнонименНемога да разбера как някакъв *** ще ме кара да стоя на студено щото той неще да ползва нещо. Апартамента е купен с инсталирани тръби ако искам ползвам, ако неискам не ползвам и ако наистина на някой му е проблем, то продава и хваща гората. По надолу обясниха какво става като спре парното поради авария но или се правите на луди или неможе да асимилирате. Чисто хипотетично ако всички минем на ток , то моля за предположение колко ще издържи ел.преносната мрежа?

229

Вили

преди 5 години

До Анонимен Като се спре парното в блока със сигурност не знаеш какви сметки за отопление ще плащаш.

228

Shark

преди 5 години

ТЕЦ-ът ще събира такса "сграда" докато си мълчите и плащате. Мдаа, не знаете ли, че е така, та питате?

227

Мен

преди 5 години

До Iceblast88Това дали можеш да продадеш нещо или не не е проблем на топлофЕкация. А щом не си го продал явно не искаш...хем жилище без пари, хем парно без пари...еми сори ама не е ли малко нагло?

226

Анонимен

преди 5 години

тази година сметките за парно бяха по-високи от миналогодишните. Парното не смогва да отоплява апартамента и беше постоянно подпомагано от климатици. Още една такава година не мисля да карам. В едната стая инсталирахме допълнителен лъчист конвертор или както им викат там, за да видим как е с него, и ако върши работа, топлофикация могат да си приберат радиаторите.

225

DIMITAR

преди 5 години

Ако тези, които са си свалили радиаторите не плащат сградна инсталация, на тях трябва да се спре и топлата вода, тъй като Топлофикация доставя коплексна услуга- парно и топла вода. Дори и да се вземе решение на тези потребители да им се изолират тръбите, минаваши през апартаментите им, те отново ще ползват безплатно топлина от стените, за която ще плащат съседите им.

224

Анонимен

преди 5 години

стрижете овцете , само че когато стрижката опре до гола кожа и бликне кръв , нещата ще станат лоши .

223

Iceblast88

преди 5 години

До МенХайде ти продай жилище в град където е имало 200 000 живущи хора, а сега има останали едва 60 хиляди от които половината са пенсионери! Това не ви е Шопията! В Русе апартамент и да искаш и да го продаваш стоят с години като обяви и си плащаш на топлофикация без значение дали ползваш или не. А за наем - кои ще го вземе? Ние не сме като вас притегателна точка за нищо неправещи държавни ***! Ние нямаме концентрирана администрация където заплатите да падат от труда на цяла България!

222

До 243

преди 5 години

Бъркаш разбира се. Основанието за плащане за сградна инсталация е потреблението на енергия от сградната инсталация, което не е само от преминаващите тръби. Второ, всеки, който не пуска парно, нарушава топлинния баланс на сградата и трябва да си плати за това.

221

До 241

преди 5 години

А поспри с глупостите!Всички такива като теб дето цвъркате, се топлите от съседите си, но не го признавате. И искате парното разбира се, защото ако не го искахте, отдавана да сте се върнали на село или поне да сте се изнесли в блок без парно. Защо не се махнете, а само цвъркате? Ако твоите съседи спрат да ползват парното, ще се окаже, че половината потребление на парно ще си остане, може би защото ти си си манипулирал уредите, за да не плащаш, както парвят всички цвъркащи като теб.

220

До 227

преди 5 години

Заради такива тесногръди душици, като теб, България кюта на едно място! Какво толкова ти е трудно да прозреш, че от Топлофикация рекетират хората! Защото основанието за сградната инсталация е преминаващите тръби! Решението е просто - Изолират се! И няма недоволни. Но рекета на простия човечец е благина партийна.

219

Анонимен

преди 5 години

Ако вярваме на т-фикация, то ние живеем в ледников период - всяка година отчитат все по-ниски температури спрямо предишната и все по-високи сметки за парно.

218

Анонимен

преди 5 години

Проблемът е в това, че Т-фикация има права, а клиентите й - само задължения.Ако не вярвате - отворете сайта на софийската т-фикация и прочетете уникалния пасквил "Истини и заблуди за дейността на "Топлофикация София" ЕАД".Там черно на бяло е написано как вие имате единственото право да плащате колкото божествата от т-фикацията ви поискат.

217

Столичанин

преди 5 години

На мен от топлофикация продължават да ми начисляват Сградна инсталация при демонтирани радиатори! Сега на основание: Директивата за енергийната ефективност 2012/27 на ЕС, възнамерявам да заведа дело срещу СО в Страсбург.