216

Анонимен

преди 5 години

Правите общо събрание и решавате да си изолирате тръбите и решавате че загубите сградна инсталация от този момент не могат да превишават 10%, в момента е 50-60%. Или се откачате от топлофикация, тези които ползват нямат право да натрапват услугата си на другите.

215

До 228

преди 5 години

Много хора не пускат парното, за да не плащат и да се топлят от съседите си. Не си ли забелязал, че ако заради някаква авария парното в блока ти спре, в уж топлият ти вътрешен апартамент става кучешки студ? На практика плащаш по-малко, отколкото ползваш, но твърдиш че изобщо не трябва да плащаш, а само да ползваш.

214

Отмъстителен

преди 5 години

Част от живота ми е да направя парното скъпо за ***. Които цяла зима гушкат радиатора докато съм на работа. О, ще се случи! Били пенсии?! Че с какво са им длъжен?! Били безработни! Били с малки деца - то само амуджи се раждат в блока! Да умират!

213

Мен

преди 5 години

До Iceblast88Ти САМ се правиш роб. Трябва да ***, за да не можеш да вденеш, че вместо да имаш 1 жилище и да теглиш кредит за 2-ро можеш просто да продадеш първото. Или, о боже! Даже има втори вариянт - да го дадеш под наем. Не виждам за какво мрънкаш като имаш изход. А ако си размърдаш малко мозъчните клетки ще стоплиш че тия сгради са мислени преди 50-60 години и няма как да бъдат модернизирани. А и модернизацията трябва да си я платят собствниците...

212

eh eh

преди 5 години

проблема е остарялата инфраструктура на Топлофикация и големите загуби, който има при преноса. Заради това хората, които не ползват и са спрели парното си ги задължават да покриват загубите при производство и най-вече пренос. Докато Топлофикация се ползва като дойна крава и не се инвестира на парче ще е така. Ако всичко се поддържаше както трябва, хем щяхме да имаме по-евтина топлоенергия, хем нямаше да има толкова много отказали се. Но само със скрити начисления в сметките не става.

211

Анонимен

преди 5 години

Пак опираме до двойните аршини и рекета на Топлофикация.Ако апартамента ти е празен и не ползваш вода ще ти вземат ли някаква такса?Няма да ти вземат, защото нищо не си потребил?Топлофикация дори не предлага изолиране на тръбите в апартаментите, които нямат радиатори. Защо ли? - Защото е много, ама много сладко да събираш рекет! Идват едни такива, немъчени пари, пък и трябва да хрантутят партии от всякакви цветове. В управителния съвет на софийската ТЕЦ са всичките партийни гладници!

210

Iceblast88

преди 5 години

До МенКато не е моя собственост защо данъците ги плащам аз? Или е мой и затова задълженията са мой или не е само мой и задълженията са общи! И стига сте говорили все едно всеки има по едни 200 000 евро дето да събират прах в банкова сметка, че да си купиш друго жилище. И като си купиш друго какво правиш с първото? Или трябва да го подариш или да плащаш без значение, че не живееш в него защото топлофикация си е изградила робска мрежа която самите роби подкрепят (ти и подобните тебе)!

209

Мен

преди 5 години

До АнонименТ.е ти или се правиш на maлoymeн или си. Топлиш се на сградната инсталация. *** в блок без парно да видиш как ще се озъбиш от студ без да пускаш отопление...

208

Мен

преди 5 години

До Iceblast88Ти не разбра ли, че апартамента в блок не е изцяло твоя лична собственост? Точно заради такива като теб стана зле положението с топлофикация. Блока е цяла неделима сграда заедно със вградените и инсталации. Както не можеш да резнеш тръбите за обратна вода така не можеш и да резнеш тръбите на топлофикация, защото те са ОБЩИ НА ЦЕЛИЯ БЛОК. Ако не ти харесва си купуваш друг апартамент/или къща. Не е като да няма избор. В цял свят е така.

207

Iceblast88

преди 5 години

До аааПродаваш ако има кои да купи и ако се намери луд да ти го купи.Но докато се търси такъв луд ти трябва да плащаш дори и да е заключен и човешки крак да не е стъпвал от години там.Това е проблем.Да нямаш договор с фирма, но тя да ти начислява услуга която ти не си искал е проблем! По същата логика дай и аз да ти фактурирам стоки които не ти трябват-имам 2 тона шпули от хартия да ти ги фактурирам и ти да ги вземеш без значение дали има какво да ги правиш и ако не ги вземеш да те дам на ЧСИ

206

Анонимен

преди 5 години

Климатикът е хубаво нещо, но за лятото. За отопление през зимата може да се използва само ако навън не е много студено. По моя 25 годишен опит от използване на климатици е и по-скъпо от парното. В блока на дъщеря ми миналата зима нямаха парно доста време и добре че все пак имаха климатици та ги използваха. Платиха доста повече в сравнение с парното, а и беше по-студено. При това климатика топли едно помещение, а с парното се топлят всички помещения.

205

Анонимен

преди 5 години

Аз си пускам отоплението. Аз си пускам топлата вода! И го правя когато си поискам!Живея в 21 век!Зависимите хора още чакат Топлофикация да им пусне парното или да им пусне топлата вода (днес в доста квартали на София спряха топлата вода) . Хора, защо живеете в миналото хилядолетие ? Защо? Роби ли сте?

204

ааа

преди 5 години

До Iceblast88продаваш апартамента с радиаторите и си готов.Какъв ти е проблема?

203

Iceblast88

преди 5 години

До МенМоля крепостниците на топлофикация Шопия да не си мислят, че са граждани и, че имат права! Вие имате задължения - задължение да плащате каквото робовладелеца ви каже, когато ви каже и под каквато форма ви каже! Това, че вие дори не сте способни да стигнете до извода, че сте роби си е ваш проблем! Спокойно скоро всяка фирма ще си има едно постоянно робско стадо което да стриже както и харесва. Комунизма може и да падна, но е все още жив във всички вас! И затова ще сте си роби завинаги!

202

Анонимен

преди 5 години

За едно от местата, където съм живял имам точни наблюдения кой колко и за какво плаща. Имаше няколко апартамента с по един пенсионер, където явно изобщо не пускаха парното освен в много студените дни и на практика плащаха само за енергията за сградната инсталация и топлата вода. Там, където хората работеха, пускаха и парното и си плащаха, т.е. смятаха, че имат пари да се отопляват. Имаше и едно семейство пенсионери с много пари, които плащаха повече от два пъти повече от втория с най-голяма сума

201

минчо

преди 5 години

Синоптиците не могат да кажат дали след 2 часа ще вали, ти ми разправяш ква щяла да бъде зимата.

200

asd

преди 5 години

И ние сме се занимавали с навтови печки и въглища преди 30 години, но минахме на климатици последните 15 години и всичко си е ОК. Постоянна - нормална температура 22-23 градуса. Няма амплитуди, няма цапане и хамалогия - наесен натискаш копчето и напролет пак го натискаш. Това се иска. От двата климатика веднъж сменихме някакъв вентилатор за 100 лв. Къщата няма топлоизолация.

199

Iceblast88

преди 5 години

До ПораЗаради *** като тебе сме в това положение! Това кои, как използва имуществото си и как иска да се отоплява си е твое изконно право гарантирано от върховния закон в държавата наречен конституция! Това, че ти не искаш да ползваш услугите на фирма защото не искаш, или защото смяташ, че ще ти е по евтино инак и тн. си е твое право! Проблема идва когато ти си се отказал от услугата и продължаваш да плащаш за нещо което не потребяваш!Ето това е проблема драги ми шопе, ама не ти стига мозъка

198

До 199

преди 5 години

Вариант трети:Измерителите на всички в сградата показват нула, т.е. парно уж никой не е ползвал, а реално е ползвана енергия за примерно 5000 лева за този месец. Кой плаща? Това е максимизиран случай на реалността, доведен до крайност, за да може някои от 80-те процента да схванат, че пишат глупости, което е малко вероятно, но все пак ...

197

Анонимен

преди 5 години

Съдът е решил, съобразно Европейската директива.Нея няма как да я обжалват, а трябва да я изпълнят. Но сега виждаме как Теменужка Върбакова и сие търсят разни варианти за да продължи Топлофикция да събира рекет!