272

Бате Гойко

преди 5 години

"почасовата ставка в Чехия е нараснала от 2000 година насам с 51%, или със 7 евро"- нарастнала със 7 евро? И колко е сега? Това просто не е вярно. Не са много хората, които вземат 7 евро на час, камо ли повече. Също така не е вярно, че в България хората работят за 4 евро/час.

271

...

преди 5 години

Значи правя си следната сметка! да речем, че вземаш чисто 1200лв (ТЕЗИ ПАРИ ГИ ВЗЕМАТ МНОГО МАЛКО ХОРА главно в големите градове) 22 работни дни месечно се равняват на да речем 180 часа 1200/180 = да речем 7лв на час! ИСКАМ ДА КАЖА, че тези 1200лв по провинцията и в малките населени места са нещо като ИЛЮЗИЯ ПО ВРЕМЕ НА ТРЕСКА! Та на времето 2002 г когато бях на бригада в САЩ вземах по 8$ на час а там в ОБЩИ ЛИНИИ БЯХ НИКОЙ! Та дори 15г по-късно тука в БГ ЗАПЛАТА НЯМА! ИМА РОБИЯ!

270

аз-ът

преди 5 години

а тези приказки за връщащите се успели ги наврете знаете къде. Сега децата директно отиват висшето си да карат в ЕС. И ще се върнат нали? Връщат се ония успели, дето странно защо са били безработни в ЕС последно. Или Гошу от Средно Село дето е бил административен чиновник "момче за всеки и всичко" в някой офис. Това са успелите. Останалото що е под 50 - бега. Остават плочкаджиите и тенекеджиите, де са в сивия сектор, а в Германия това няма как да стане. Те остават.

269

аз-ът

преди 5 години

БГ предприемача нещо средно между бат Жоро на морето и Киро Гела в София, твърде много подцени влизането в ЕС. Чувал съм с ушите си "бе 'де ши *** бе, кат' се махне от мене, то навсякъде кат при мене". Да де, ама в Германия не е. Има в предвид за хората професионалисти. И БГ пработодателя много, ама много се изненада.

268

KOKO

преди 5 години

AUUUUUU,NJAKOI OTKRI AMERIKA........

267

пецата

преди 5 години

няма какво да се лъжем тези които останахме за съжаление ще го ядем дебелия край,тровят ни за да ни лекуват некачествено за да умрем по бързо но преди това да сме си дали парите по лекарства и болници и после в гроба където пак плащаш за погребение,този е поминъка на политиците защото заводи трудно се правят а хора лесно се трепят,ние спим и се надяваме,единствения начин е да се унищожи всичко и да се започне от начало, въпроса сега е кой кого ще унищожи първи политиците и капиталистите нас или

266

bg

преди 5 години

До айде сегаТова, което си сметнла е общия разход за един служител, с весички осигуровки...излиза някъде към 1100лв брутна заплата ( колкото е по официлна статистика)за да вземеш 1300лв чисто както ги смятаме в Бг, заплататаи ти трябва да е към 1700лв бруто или разхода за служител на фирмата ще е към 2000лв или около 6 евро/час

265

Анонимен

преди 5 години

Има един тип хора с емигрантско , чуждопоклоническо мислене. Каквото и да им кажеш ,за тях чуждата кокошка винаги е ***. На тях не може да се разчита . И да се върнат при първия проблем те пак ще си стегнат куфарите. Тези които остават тук , това са хората ,които ще избутат държавата напред. Лошото е че във върховете на държавата преобладават точно този тип хора.

264

Стефанов

преди 5 години

До Анонимен328 "Статистиката сочи,че ЕС ни взема много повече от колкото ни дава." - Глу пос ти. Плюсовете са много повече от негативите (голяма част от които преминаха). Козлодуй 3 и 4 блок го закриха българи, не отстояваха националната позиция, а правеха кариера. Химко - да не говорим, корупцията ни изяде, а не ЕС. Отговорете си на въпроса - кой има интерес от слаб ЕС и нещата ще се изяснят. Стига пропаганда.

263

Т.е.

преди 5 години

никога?!?

262

Анонимен

преди 5 години

Инвестиции има там където енергоносителите са ефективни, процедурите са прости, няма корупционни практики и на последно място ефтина и образована работна ръка. Ха сега някой да каже на кое от изброените условия отговаряме!

261

пецата

преди 5 години

До анонимен , айде опитай да отидеш да работиш в русия , да не мислиш че ще пуснат м,а,нг,ов,ц,и като теб, не мисли че там е същия разграден двор като ес и всеки който иска може да отиде

260

Анонимен

преди 5 години

Те и сега инвеститорите плачат, че работната заплата била висока у нас. Решението е да има специализация в производства и коопериране на наши фирми със западни та и ние да правим нещо с добавена стойност, а то сега само сгъване на чаршафи... Що не ни включат в Ербъс проекта или да сглобяват лека кола или нещо по- авангардно, а то е ясно, че немците го могат по- добре, ама не е честно да сме само пазар и като искаме инвестиции да казват да се борим с корупцията- подло е.

259

Анонимен

преди 5 години

Не моа ги разбера тия източноевропейци, що все на запад бягат, а що не в Русия?Защото в Русия не е много по-добре от тук. И те още не могат да се оправят от комунизма. Младите там масово бягат. Добре че руснаците привличат бедни китайци и корейци в последните години, че си оправиха малко демографията. В началото и те намаляваха доста.

258

Анонимен

преди 5 години

Е то като намалеят хората, много ясно че ще има работа за тия дето са останали. Поне в държавната администрация и силовите структури винаги ще се намери работа. Сега търсят учители и лекари, ама те избягаха. Нормално е в един момент емиграцията да спре, когато повечето хора напуснат държавата.

257

айде сега

преди 5 години

"В България почасовото възнаграждение се е удвоило, достигайки 4 евро на час". Я сега една проста аритметика: 8 часа работа*4 евро са 32 евро/ден, на месец работните дни са средно 22 дена,демек 22*32= 704 евро,което прави 1377 лв. Ако се вземат толкова пари, защо им е на хората да бягат в европата, да се принуждават да живеят във фургони или мизерни квартири???

256

Анонимен

преди 5 години

Ооо "баровец" излюпили се!*** за теб става въпрос.

255

Анонимен

преди 5 години

Статистиката сочи,че ЕС ни взема много повече от колкото ни дава. С две думи, ограбва ни! Примери колкото искаш. За Германия може за нас не! Двойният стандарт! АЕЦ Козлодуй! Парите дадени за разбиране на селското стопанство ( ликвидационните съвети) затварянето на заводи като "Химко"........и още, и още....... .

254

Анонимен

преди 5 години

Аз не си тръгнах зарадаи пари. Тук изкарвам по-малко. Тръгнах си заради общото културно състояние. Сега съм щастлив! Улицата винаги има 2 тротоара, нали?:)

253

Анонимен

преди 5 години

Статистиката сочи, че от Страните в Западна Европа се изселват не по-малко.Не знам статистика обаче колко от нашенците, тръгнали на Запад, са "изгорили мостовете зад тях, т. е. да са си продали жилищата и имотите в България. Аз познавам само един, но човекът, който си разпродаде имуществото, се върна скоропостижно в България и още е тук.